Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi, simpatično izgleda ta salata praziluk, kukuruz i pirinač. Je li to sve? Koji odnos otprilike?

Meni je salata super. Ovako je ja pravim:
200 g integralnog pirinča (presnog). Može i običan, ali meni je lepši integralni.
jedno pakovanje (450 g) kukuruza šećerca
dva struka praziluka, onako srednja, ni predebela ni pretanka
dve čaše pavlake
so, biber po ukusu

Ja posebno skuvam pirinač i kukuruz, naseckam praziluk na kolutove, sve pomešam, posolim, pobiberim i promešam

Xelllaaaaaaaaa... ne mogu da ti pišem PP :rida:

Evo onda ovako (IZVINJAVAM SE NA SPAMU!);
Uzimamo kucu sad u Januaru i ne možemo dočekati :D
Jel imaš nekih saveta za mene što se početka tiče?! ;)
I gde ću moći da pišem, kukam, postujem slike i tražim savete, na kojoj temi? :think:
Hvala :heart:

Xelllaaaaaaaaa... ne mogu da ti pišem PP :rida:

Evo onda ovako (IZVINJAVAM SE NA SPAMU!);
Uzimamo kucu sad u Januaru i ne možemo dočekati :D
Jel imaš nekih saveta za mene što se početka tiče?! ;)
I gde ću moći da pišem, kukam, postujem slike i tražim savete, na kojoj temi? :think:
Hvala :heart:

jao super :super:
kako na kojoj, pa na ovoj i dvvd :)
svi ovde znaju moje dzukelice i kad su jele i kad su se setale :)

P.S.: I samo da kažem da je harmonika krompir ispao njesra i na kraju sam pojela malo pistaća :roll:

- - - - - - - - - -

jao super :super:
kako na kojoj, pa na ovoj i dvvd :)
svi ovde znaju moje dzukelice i kad su jele i kad su se setale :)

Kako bre da pišem na kuvanju o kuci :lol: i daaa jedva čekamoooo... Mini je rođena 26. Novembra i uzimamo je oko Božića :zaljubljena:
Imamo i par slika (rodile se 4 devojčice u leglu) i već smo kupile mnoge stvari :aha:
A ček šta je dvvd? :rumenka:

Domacice kako pravis beli fil?
Sa mlekom i brasnom a da ne ispadnu grudvice. Pravila ga sad za ledene kocke.
Da bude lep i kremast.
Imam i mikrotalasnu i sta god treba. Pascu u depresiju treci put za redom mi ne ispadne kako treba. [emoji318] [emoji300] [emoji320] [emoji319] [emoji173] [emoji8] [emoji301]

Domacice kako pravis beli fil?
Sa mlekom i brasnom a da ne ispadnu grudvice. Pravila ga sad za ledene kocke.
Da bude lep i kremast.
Imam i mikrotalasnu i sta god treba. Pascu u depresiju treci put za redom mi ne ispadne kako treba. [emoji318] [emoji300] [emoji320] [emoji319] [emoji173] [emoji8] [emoji301]

Ja na 1l mleka kuvam 120g gustina i 4 kašike brašna, i 25 kašika šećera. Izmešam suve sastojke, polako dodajem mleko, i mešam mikserom, da se ne naprave grudvice. To stavim u mikro na 8 - 9 minuta. Izvadim, promešam mikserom, i vratim na još 3 - 4 minuta, zavisi koliko se zgusnulo iz prvog puta. U hladno dodam maragarin, ili kako kaže elektrika, puter. Moja mikro nema podešavanje snage, podesim samo vreme.

danas rani rucak ;)
nešto ovako :grudvanje3:

1470050_10204625777218115_5754035653600365970_n.jpg

Šta su to šufnudle?
daj sliku...i recept, naravno.

Ja evo,kuvam kelj..klasično kao kupus.

Šufnudle su ti kao njoke :aha:
Retko ko ih pravi sa makom, popularnije su sa orasima ili prezlama:
mak.jpg

Ja ih pravim po sledećem receptu:

400g krompira sa ljuskom obariti, procediti, prohladiti, oljuštiti i ispasirati. Dodati 1 žumance, oko 20ak grama maslaca, 125grama brašna, 30 grama griza i malo soli i sve zajedno izmešati da dobiješ fino testo.
Od tog testa praviti šufnudle, valjkaste, deblje na sredini i malo špicaste na krajevima i kuvaš ih 6 minuta u proključaloj i posoljenoj vodi. Onda izvadiš i dobro procediš.

100g mlevenog maka propržiš na oko 15ak grama zagrejanog maslaca, uvaljaš šufnudle u to i pospeš šećerom.
Ja kako kad nekad stavim šećer odmah i sa makom, pa ih još bukvalno 30ak sekundi propržim sve zajedno (šufnudle, mak i šećer) :aha:

Ovo lepo ide samo ali i sa džemom npr. :D

veki kako bre ne znas,to je sa nasih prostora
ja sam procitala jedan jako dijetalan i zdrav recept:zelenko2:,pa smo to prozdrnuli posle supe
pola pavlake za kuvanje da provri,posolis,pobiberis,sunes kasiku putera i dve kesice parmezana.ja u to naseckala malo pecenog pileceg mesa sto mi ostalo od juce i prelila preko makarona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back