- Poruka
- 159
Lepo izgleda![]()
Ako ima da se kupi u Beogradu - šaljem recept! Nije da se hvalim, ali ... budi mrtve!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lepo izgleda![]()
Ako ima da se kupi u Beogradu - šaljem recept! Nije da se hvalim, ali ... budi mrtve!

Danas spremam ... hobotnicu po mom receptu!![]()

paradais corbu i bogatu picu
Ja od lignji bacam peglu. Jedino punjene u paradajz sosu, one klot mi izazivaju nagon za peglom
Isto tako i rizoto bljakkkkkkkkkkksssssssss
to još nikad nisam probala
a sad ni ne smem Nisam u Beogradu
Ali ima u Beču - ću kupim, obavezno šalji recepthvala
![]()

Jel ovo neko egzoticno voce?
- - - - - - - - - -
Ja od lignji bacam peglu. Jedino punjene u paradajz sosu, one klot mi izazivaju nagon za peglom
Isto tako i rizoto bljakkkkkkkkkkksssssssss
ima hobotnice u bgu gdje god hoces, smrznute i nista joj ne fali
ionako je najpametnije ostavit u zamrzivac makar da prenoci prije spremanja
nemas je potrebe zlostavljat cekicem ako je bila u zamrzivacu
niti je moras kuvat ako ide pod peku ili u rernu
takodjer, ne moras je ni gulit - tako skines sloj koji sadrzi pigment ..
Ispada da ... ne moraš ništa - najbolja je sirova!![]()
Sočivo sa mesom i cvekla salata.
ima hobotnice u bgu gdje god hoces, smrznute i nista joj ne fali
ionako je najpametnije ostavit u zamrzivac makar da prenoci prije spremanja
nemas je potrebe zlostavljat cekicem ako je bila u zamrzivacu
niti je moras kuvat ako ide pod peku ili u rernu
takodjer, ne moras je ni gulit - tako skines sloj koji sadrzi pigment
pa ne bude ni blizu tako dekorativna kao na slici koji si postavio
sjecenje koje si opisao je za salatu, nepotrebno ti je
kao i sampinjoni, paprike i mrkva
a vino ti fali, kao i komplet zacini
jedino ne solis opce jer je puna slane vode koju ce pustiti
prijatno i tebi : )

Ja te hobotnice kupujem sveze, onda ih prokuvam sa onom zeleni za supu ( stavim i lorberov list), ali kratko, u vrh glave 15 minuta,
onda obicno pravim salatu od njih. Nekada ih i przim sa belim lukom i paradjzom, nalijem malo belog vina.
I mnogo ih volim. Kupim nekada i vecu kolicinu pa ih tako prokuvane zamrznem.
A inace moram da ih cistim, imaju bre ochi.![]()
pravila sam sa korom kad imam domace, bez kore kad nemam ali umesto dzem fiksa narendam jabuke pa dodam sok od narandzi ...tako sam pravila i sa visnjom i malinom - sok + rendane ajdare i malo secera i limuna bude i gusto i super ukusno jabuke niko ne provali...slikaj obozavam dzem od pomorandzi
Баш код куће имам више теглица куповног џема од наранџе. Обожавам га, посебно ако је нагорак.

dobra ti je fora ovo za kuvanje kore nisam znala ja pravila od nekih domacih narandzi i bilo gorko, tata odusevljen da ih on nije pojeo bacila bih...zapisacu da ne zaboravim do sledece godine.... znaci 3X u vreloj vodi
...a to za jabuke je super fora .... imam odavno neki recept za dzem od malina koji je fantastican ( cedi se sok da ne bude onih sitnih kostica i dodaju rendane jabuke i limun)...tek ove g. dodjem na ideju da tako napravim i sa visnjama i narandzama i stvarno je super
tata svaki put donese pun gepek raznog voca iz cg a mi se onda za glavu hvatamo ....sad mi je pun frizider kivija, japanske jabuke su mi presele bilo mi zao da bacim na silu sam ih jela ...od kivija sam napravila kompot jos nisam probala ali lepo izgleda u tegli ...kompot pravim tako sto isecem voce, posecerim i ostavim u frizideru da pusti vodu pa napunim tegle (ne dodajem vodu) i pasterizujem. Kivi sam drzala 3 dana u frizideru pa ukuvala vodu koju je pustio