Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Damo, hvala na receptu, to deluje vrlo ukusno, moraću da probam. Meni će se sigurno svideti, pošto ja volEm testa, a nadam se da će se i mojima svideti.

Smokvo,šta da ti kažem sestro slatka...
Jedna koleginica mi rekla kako najviše voli nasuvo sa sirom. Ja sam mislila to je sendvič sa sirom :zstidljivko: z:mrgreen:
Al kad je rekla da će praviti nasuvo sa makom, onda mi tek ništa nije bilo jasno...
Pa nasuvo sa krompirom :dontunderstand:
Na kraju sam morala da je pitam šta joj je to nasuvo i ispostavilo se da su to makarone ili sl. testenina.

pa jesi,tako ja kuvam jaja...tačno 7 min.a moji prevrću očimaz:lol:

Ma meni tako najlakše... upalim tajmer i onda proverim dal je gotovo, ako jeste vadim, ako ne spremim šta ću dalje u roku od 1min pa ih onda vadim :aha:
Treba bre biti efikasan u kuhinji :D

- - - - - - - - - -

Damo, hvala na receptu, to deluje vrlo ukusno, moraću da probam. Meni će se sigurno svideti, pošto ja volEm testa, a nadam se da će se i mojima svideti.

Nema na čemu, Vecky :zag:
Postavljam i slike kasnije :aha:

Damo, ja taj mak za šuhnidle ne pržim...nikada

testo se samo prelije topljenom mašću ili puterom i pospe obilato mlevenim makom..preko toga ide med..ili tečna stevia-i promeša se..to je to :)

Tako isto nasuvo sa makom (široki rezanci sa makom) , buhtle od kiselog testa kuvane na pari s makom, taške sa makom ...

Damo, ja taj mak za šuhnidle ne pržim...nikada

testo se samo prelije topljenom mašću ili puterom i pospe obilato mlevenim makom..preko toga ide med..ili tečna stevia-i promeša se..to je to :)

Tako isto nasuvo sa makom (široki rezanci sa makom) , buhtle od kiselog testa kuvane na pari s makom, taške sa makom ...

Uh budu meni mnogooo ukusnije ako ih propržim na margarinu ili puteru :aha:
A pošto su mi Dr. rekli da se ugojim tj makar ne mršam, ima da se potrudim da pojedem makar četvrtinu tanjira ovoga :lol:
(hebaće mi suprug nanu naninu jer ću opet preterati, napraviti previše a onda će on morati ostatak da pojede... a on sve veći :zcepanje:)

E al nije su bile eve spagete, nego njeno domace sto je sirila po krevetu da se susiz:)
Napraviš kući.
Jedno krupnije jaje na 100 grama brašna zamesiš, istanjiš oklagijom, isečeš na trake, potom trake popreko na rezance(za supu tanke, za nasuvo šire, za paprikaše i široke i ne baš rastanjene) i prosušiš na belom čaršaFu.
Ostaviš ih potom u platnenoj vrećici, ili kartonskoj kutiji.
Sad sve znaš ko matora!

A onda je baka to naucila od Italijana. Ali oni ne koriste mak. Zbog maka sam pomislila da neko od tvojih potice iz Vojvodine jer samo
oni znaju da prave te strudle sa makom.
Ma dijeta od sutra, prezdrala sam se kao svinjchez:D

Ko zna odakle cela moja familija potiče, ne mogu ih pohvatati više :lol:
Ja kuvam kako mi se prohte i na čudan način ;) volim da eksperimentišem sa ukusima i da mi hrana lepo izgleda... ali za testa sam uvek više tradicionalna :aha:
Ma ne zezaj, uživaj još do našeg Božića :mrgreen:

Evo ja završile, lepo su ispale ;)
Prijatnoooooooooooooooooooooooooooooo! :D

20141225_165604.jpg

Napraviš kući.
Jedno krupnije jaje na 100 grama brašna zamesiš, istanjiš oklagijom, isečeš na trake, potom trake popreko na rezance(za supu tanke, za nasuvo šire, za paprikaše i široke i ne baš rastanjene) i prosušiš na belom čaršaFu.
Ostaviš ih potom u platnenoj vrećici, ili kartonskoj kutiji.
Sad sve znaš ko matora!
Sto volim domace testo za supu... ejjjjj..a tek za velike valjuske...
Šufnudle su ti kao njoke :aha:
Retko ko ih pravi sa makom, popularnije su sa orasima ili prezlama:
Pogledajte prilog 343980

Ja ih pravim po sledećem receptu:

400g krompira sa ljuskom obariti, procediti, prohladiti, oljuštiti i ispasirati. Dodati 1 žumance, oko 20ak grama maslaca, 125grama brašna, 30 grama griza i malo soli i sve zajedno izmešati da dobiješ fino testo.
Od tog testa praviti šufnudle, valjkaste, deblje na sredini i malo špicaste na krajevima i kuvaš ih 6 minuta u proključaloj i posoljenoj vodi. Onda izvadiš i dobro procediš.

100g mlevenog maka propržiš na oko 15ak grama zagrejanog maslaca, uvaljaš šufnudle u to i pospeš šećerom.
Ja kako kad nekad stavim šećer odmah i sa makom, pa ih još bukvalno 30ak sekundi propržim sve zajedno (šufnudle, mak i šećer) :aha:

Ovo lepo ide samo ali i sa džemom npr. :D
Obozavam.sufnudle... ali obozavam!!!
Baba mi je to redovno kuvala... mmmmm...

- - - - - - - - - -

veki kako bre ne znas,to je sa nasih prostora
ja sam procitala jedan jako dijetalan i zdrav recept:zelenko2:,pa smo to prozdrnuli posle supe
pola pavlake za kuvanje da provri,posolis,pobiberis,sunes kasiku putera i dve kesice parmezana.ja u to naseckala malo pecenog pileceg mesa sto mi ostalo od juce i prelila preko makarona
To ne moze biti lose :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back