Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam danas corbu sa minestrone mixom
ne da sam domacica : ponosna:
Можда си ти домаћица, али ја све више сумњам да сам домаћин...
Велика качица чварака је поједена, а мала од 20Л је била спала на око трећине.
Данас преподне сам је загрејао, одвојио две литре масти и све укупно је остало 5,5-6 кила супер хрскавих чварака, то неће издржати до диснотора у новембру.:rida:

Можда си ти домаћица, али ја све више сумњам да сам домаћин...
Велика качица чварака је поједена, а мала од 20Л је била спала на око трећине.
Данас преподне сам је загрејао, одвојио две литре масти и све укупно је остало 5,5-6 кила супер хрскавих чварака, то неће издржати до диснотора у новембру.:rida:

:eek:

Нема месту изненађивању!
На нас петоро то је само мало више од киле, а тек кад почетком новембра стигне коопоос рибанац(ладна коопооса и врући чварака!!!:zaljubljena:).
Чак и да се ми маторци уздржавамо подмладак једе ко свилене бубе.

Нема месту изненађивању!
На нас петоро то је само мало више од киле, а тек кад почетком новембра стигне коопоос рибанац(ладна коопооса и врући чварака!!!:zaljubljena:).
Чак и да се ми маторци уздржавамо подмладак једе ко свилене бубе.

Sta je to koopoos?? :)

Kao bombona od svinje

:rotf:

@tema: Danas bolonjeze sos i integralne špagete.

Moram da preporučim, jer do sada nisam naišla na tako finu integralnu testeninu.

pro_v_0052423.jpg

Kako volite da spremite pilecu supu na vas nacin? :)
Ko ima neki specijalan nacin da spremi pilecu supu neka podeli samnom :) ali onako bas specijalan nacin :D
Lonac sa barem 5 l vode na šporet. I čekaš da provri pa ubaciš pileću sitnež (leđa, krila, srce, bubac i nogice), ako imaš jednu manju goveđu kost, dobro dođe. Onda lepo smanjiš vatru da voda samo struji i ubacuješ zelen, šargarepu, celer , paštrmak, jednu glavicu luka zapečenu na ringli (u ljusci) i čen belog luka, po koje zrno bibera, može i jedan lovorov list, kašikica šećera...Sve to treba da struji ili slabo vri barem 4 sata. Onda ubaciš i jedan krompir pa posoliš supu, tako ostane bistra. Kad je krompir skuvan, procediš supu, zakuvaš u nju domaće griz knedle sa komadićima pileće džigerice, dodaš malo vegete ili nešto slično...i...pojedeš koliko možeš.
Uz sitnež i kuvano povrće odlično ide paradajz sos i tako je ručak kompletan, a supe imaš i za sutradan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back