Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Остало мало пасуља од јуче, додаћу пљеске од тиквица, неку салатицу од парадајза и то је то.

А сутра је нови дан :sad2:

Лакше ми је да направим него да смислим шта ћу :evil:

Остало мало пасуља од јуче, додаћу пљеске од тиквица, неку салатицу од парадајза и то је то.

Ne budi rob kuhinje i nemoj kuvati ako nemas ideju, inspiraciju, volju. ;)

Meni pomaze da uzmem neku od mnogih knjiga o kuvanju koje imam kuci. Prelistam malo, i uvek naidjem na nesto sto mi se svidi i sto nisam dugo pravio.

Ja sam pre neki dan kuvala sarmu.
Ceo lonac. Onaj najveci. Kao, da deca imaju kuvano za vikend.
Posto nas dvoje velikih nismo bili u BG za vikend,deca su koristila guzvu pa su jeli kud koji.
Sad jedemo sarmu dok se ne potrosi...neki sto volimo,neki sto moraju :lol:

Ne budi rob kuhinje i nemoj kuvati ako nemas ideju, inspiraciju, volju. ;)

Meni pomaze da uzmem neku od mnogih knjiga o kuvanju koje imam kuci. Prelistam malo, i uvek naidjem na nesto sto mi se svidi i sto nisam dugo pravio.

Ма, ја уопште не волим да кувам, тако да се стварно некад осећам као роб :sad2:

Кувам зато што морам, а и ја волим лепо да ручкам.

А за данас је смислила млада дама - пилећа чорба са дроњцима и пита од сира и јаја.

Опет јој се једе.

Тако да сам ја у ствари ручак већ спремила, кад знам шта ћу - иде лако :lol:

Vala bas.

Danas ce da bude pire krompir od juce i neke kobasice uz to. Nemam zivaca da komplikujem, a nesto mora da se jede.

Vala bas.

Danas ce da bude pire krompir od juce i neke kobasice uz to. Nemam zivaca da komplikujem, a nesto mora da se jede.

Јој, ја нисам баш од оних који паметују и заговарају здраву исхрану, али ово морам да ти кажем.

Никада, али никада, немој подгревати кромпир у било ком облику и јести зелениш од јуче.

Заиста није здраво :(

Јој, ја нисам баш од оних који паметују и заговарају здраву исхрану, али ово морам да ти кажем.

Никада, али никада, немој подгревати кромпир у било ком облику и јести зелениш од јуче.

Заиста није здраво :(

Cula sam to hiljadu puta, ali ja jedem podgrejan krompir od kad znam za sebe, kao i zelje i sve ostalo zeleno, osim spanaca.
Prosto, nista se ne baca.

Cula sam to hiljadu puta, ali ja jedem podgrejan krompir od kad znam za sebe, kao i zelje i sve ostalo zeleno, osim spanaca.
Prosto, nista se ne baca.

ОК, онда, пријатно :heart:

Али, ако ово виде они загрижени (а није да их нема овде), надрљала си :zcepanje:

Nisam siguran zašto ne bi podgrejali krompir? Koliko znam, krompir može bez problema da se podgreje, jedino je stvar umeća kako ga učiti ukusnim nakon što je podgrejan... a i ovo za zeleniš mi nije najjasnije šta tačno znači... da li ne jesti zeleniš koji je kupljen juče ili koji je spremljen juče, i šta se uopšte podrazumeva pod "zeleniš"?

Nisam siguran zašto ne bi podgrejali krompir? Koliko znam, krompir može bez problema da se podgreje, jedino je stvar umeća kako ga učiti ukusnim nakon što je podgrejan... a i ovo za zeleniš mi nije najjasnije šta tačno znači... da li ne jesti zeleniš koji je kupljen juče ili koji je spremljen juče, i šta se uopšte podrazumeva pod "zeleniš"?

Зелениш спремљен јуче.

Кромпир и зелениш (припремљени, дакле) након 24 сата ослобађају некакве токсине и неки канцерогени андрак, нисам баш толико залуђена да све то памтим, али је отприлике то.

А с обзиром на то да имам све предиспозиције за добијање неког рачића, ја радије не подгревам.

Кромпир и зелениш (припремљени, дакле) након 24 сата ослобађају некакве токсине и неки канцерогени андрак, нисам баш толико залуђена да све то памтим, али је отприлике то.
Meni je profesionalna deformacija da uvek proverim to (kriva je moja baba koja je uvek i za sve mala te savete iz nesvesti) :lol:

Mada, o krompiru u tom smislu nema nigde ništa, pošto krompir ne sadrži nezasićene aldehide koji zaista mogu da budu štetni u većoj količini kad se ponovo podgreju, to je verovatno ono što si čula... takođe, druga opasnost je botulinum, dakle ako dugo stoji na sobnoj temperaturi trebalo bi ga baciti, ali ako je dobro spremljen i ako je bio u frižideru, problema nema...

Naravno, uvek treba voditi računa...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back