Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ал неће да шерује рецепт. Можда није ни знала тачно, него по осећају, оне су мајсторице за кисела теста, ваистину мајсторице. Оне веровартно уче све то и упијају мудрости о тесту од малена лол

Баш као и Шумадинке и Моравке за ситне колаче. Најбоље је имати зато више жена, једну за крофне, другу за ситне колаче и гибанице, једну приморку за рибе разне и плодове, може и једна Шехерезада која ништа не ради али прича добре приче за лаку ноћ :lol:

Моја мама јој то није замерала, дивно су се слагале.

Стварно је била дивна жена, пуна духа, ведрине, иако је имала тежак живот уз мужа.

Обележила ми је детињство на такав начин да ми успомена на њу увек изазове осмех на лицу.

kako pohovano u rerni? ajd brzo otkrij tajnu,posto su mi pokreti prilicno ograniceni,pa da se ne mucim :lol:

ma skroz jjednostavno...
uvaljaš meso u brašno,jaja i prezlu,ja u prezlu dodam i susama...
na pleh turiš papir za pečenje i ređaš meso koje si uvaljala u poh...
ondak sam dodam po kap ulja na svaku šnicl i turim u rernu das peče...

nema stajanja pored šporeta niti viška masnoće...

posle jedno 10-ak minuta samo ookrenem i sve je gotovo za nekih 10-15 minuta,ne treba više...

spremala blitvu posle sto godina
odlicna ispala
al dzabe
muz nije ni rucao, samo sto seo morao da hitno ide - a mislim i da mu nije palo narocito tesko jer ce nakon tog posla da se zavrsi sa nekom jagnjetinom
cera mudro hitno otisla kod babe nesto vazno da uzme
sin kurtoazno zaprljao tanjir a onda udario po kremenadlama planiranim za sve, pa pojeo on
ja izgubila volju i jela onako ko od bede

i shvatila
ebala me raznovrsnost
udri po mesu i krompiru, spagetama, lazanjama, cuftama i pasulju i svi ce da jedu
nazalost:sad2:

Vegan hamburger

amybites_vegburgers-4.jpg

Zara/kopriva ala spinat i zelena salata, ne zna se koja je mladjahnija i svezija i vodenastija. :mrgreen:
Ostalo po zelji-pecenje, jaja, pogaca, ruska... kolaci (limun snite, coko torta bez brasna i jos neka 3 "sitna varijanta" smo dobili, ne znam nazive)...vuce se i vuci ce se bar jos dva dana...sutra blitva i tako raznovrsno do kraja nedelje.

ma skroz jjednostavno...
uvaljaš meso u brašno,jaja i prezlu,ja u prezlu dodam i susama...
na pleh turiš papir za pečenje i ređaš meso koje si uvaljala u poh...
ondak sam dodam po kap ulja na svaku šnicl i turim u rernu das peče...

nema stajanja pored šporeta niti viška masnoće...

posle jedno 10-ak minuta samo ookrenem i sve je gotovo za nekih 10-15 minuta,ne treba više...

e, ovo sam danas za rucak isprobala pravit i super je
uz to mladi krompirici i zelena salata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back