Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.712
Pile. meni je štrudla za 10.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pile. meni je štrudla za 10.

Pogledajte prilog 326893Pogledajte prilog 326894
Na slikama su Minjina pogaca i presek "zeke".
Strudla mi bas i nije ispala najbolje. Ukusna je ali sam ocekivala da bude vazdusastija.
I ja isključivo koristim Imlekovu I puter! Ništa hemija![]()
Pogledajte prilog 326908Pogledajte prilog 326909Pogledajte prilog 326910
Mozda kada dodje Domacica moze resiti misteriju sljopnute strudle.
Ah da, za one koji su pitali da li je torta mojih ruku delo odgovor je ne. Moja je samo strudla.
I dekoracija hrane i stola![]()

Па да, нису пили Лаксомуцил. Прасе иде за Божић, а јагње за Васкрс, дозвољене су све комб. ал ово је као правило.

, zbog stomacnog virusaЧитам ко је шта спремао за Ускрс, и констатујем да ви немате терадиционални ускршњи ручак, некако више личи на спремање за Нову годину
Код нас у крају се зна: јагњећа чорба од изнутрица са спанаћем, ђувеч од јагњећих ребараца, исто са спанаћем и јагњеће печење.
Уз то се поједе тона куваних јаја.
И сконтала сам: ови наши сељаци нису били мутави: од толиких јаја човек добије затвор, зато удри по спанаћу цео дан.
Без телевизије, нутрициониста и прича о здравој исхрани![]()
e sad mina, mozes lakse da spavas
nemoj da brines, i kod nas je bilo jagnjetine za uskrs, pekla baba
samo sto smo slabo jeli , tj neki skoro nista sem corbe, zbog stomacnog virusa
a verovala ili ne, ni jedno jaje nismo pojeli, pojela moja sestra dva...
meni danas rodjus
pravicu ruckic, a koji , tek cu da vidim kada izadjem s malim u setnju...
kontam corbicu i neko pecenje, ili sta mi vec padne na pamet
hocu neke mini tortice ili tartice jer ionako slabo jedemo ovih dana

Kod nas u Šumadiji je tradicionalni doručak za Uskrs pogača, jaja, suvomesnato.
Ručak je neko meso uglavnom. Ove godine je bio rolovani juneći pauflek sa pečenom paprikom I blitvom (trebalo je da ide I feta sir ali sam ga prilikom rolovanja zaboravila).
Jagnjetinu jedemo za Đurđevdan.
Само сам констатовала колико се обичаји разликују у овако малој земљи.
Свако спрема онако како је понео из своје куће, па тако и ја.
Ma naravno. I moj post je bio u istom fazonu.
Ja recimo volim da "ćapim" običaje iz drugih krajeva. Zato je ove godine za Uskrs i bila štrudla koju tradicionalno spremaju u Vojvodini.
, увек је нешто изостављала.Е, што се тиче те штрудле, морам да наватам Домаћицу да ми да прави оригинал за војвођанску штрудлу.
Војвођанке то тесто праве некако другачије, зову га кисело тесто, и заиста је за штрудлу много другачије.
Ја сам имала комшиницу из Оџака која је спремала штрудлу са маком чији укус и данас осећам.
А никада није хтела да да прави рецепт, увек је нешто изостављала.
И кад пробам друге штрудле, не могу да их не упоређујем са њеном, небо и земља, кажем ти.
Što ne volim takve baksuze što neće dele recept. Pa majka mu stara nisi šef kuhinje u elitnom restoranu pa da ti je recept ne znam kakva tajna
- - - - - - - - - -
Volela bih da probam rezance s makom.
- - - - - - - - - -
Danas za ručak Cezar salata sa ćuretinom uvaljanom u mirođiju, bosiljak i oregano i pečenu na teflonu. Preliv nije originalan već neka moja smućkotina.

Rezance s makom nisam jela godinama, a nekad nam je bilo redovno, i obavezno, na veliki petak i badnje vece, ona dva dana godisnje kad se postilo![]()

kuva se domaća supa...pire krompir i pileće belo pohovano u rerni...
za salatu mladi kupus...
ovih dana oćem da pravim domaće rezance...ćapiću majki mašinu i pokušati se i na tom polju...
sutra moram da pravim i baklavu s makom i baklavu s višnjama...ovog vikenda polaganje ispita...da omamim komisiju mojim baklavama...kikikikikikiki

)) ), takodje povratak na redovni rezim.
))
Е, што се тиче те штрудле, морам да наватам Домаћицу да ми да прави оригинал за војвођанску штрудлу.
Војвођанке то тесто праве некако другачије, зову га кисело тесто, и заиста је за штрудлу много другачије.
Ја сам имала комшиницу из Оџака која је спремала штрудлу са маком чији укус и данас осећам.
А никада није хтела да да прави рецепт, увек је нешто изостављала.
И кад пробам друге штрудле, не могу да их не упоређујем са њеном, небо и земља, кажем ти.

Српски Милетић је општина Оџаци, све је повезано, довео снајку неки комша кад се вратио![]()

Ал неће да шерује рецепт. Можда није ни знала тачно, него по осећају, оне су мајсторице за кисела теста, ваистину мајсторице. Оне веровартно уче све то и упијају мудрости о тесту од малена лол
Баш као и Шумадинке и Моравке за ситне колаче. Најбоље је имати зато више жена, једну за крофне, другу за ситне колаче и гибанице, једну приморку за рибе разне и плодове, може и једна Шехерезада која ништа не ради али прича добре приче за лаку ноћ![]()