Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ni meni ne bude sladak, mada je to kukuruz secerac, ali je ne kuvam, stavim u tiganj malo putera/margarina sta kad imam,
pa ubacim kukuruz, posolim...i bude super...onaj iz konzerve nisam probala...i ne znamm sto ne bi mogao taj smrznuti...
...a mene zanima koji pasulj stavis, i moraju li pecene paprike ili mogu i sveze ljute da se ubace?

...koju meru pravis, koliko cega?
sad sam se setila ove slike,al vidim da mi nismo stavljale pasulj,a nesto ni luk ne vidim :).al ja cu sad da stavim

935931_10201357805217100_1751792796_n.jpg

- - - - - - - - - -

u stvari mozda je to crno pasulj,a mozda su i masline...

sad sam se setila ove slike,al vidim da mi nismo stavljale pasulj,a nesto ni luk ne vidim :).al ja cu sad da stavim

935931_10201357805217100_1751792796_n.jpg

- - - - - - - - - -

u stvari mozda je to crno pasulj,a mozda su i masline...

...bas lepo izgleda, ovo je tunjevina komacici?, a moze li biti da je ovocrveno paradajiz ili ne?
...luk vidim, imam par glavica ljubicastog luka, i mladog onog srebrnca...tunjevinu ali nisu komadici (verovatno ne smeta) i kukuruz, znaci samo pasulj,
ali cu videti na pijaci taj crveni pa da skuvam..ja volim Eva mexikanu (ali je preskupa za onu kolicinu), ovo mi skroz lici na to...hvala Smoki :)

molim :) ja bas volim ovu sliku jer me podseca na zensko druzenje i uzivanje.jeste paradajz,ali paradajz jako razvodni stvar.inace taj pasulju konzervi je jako jeftin,bude oko 90 din.dok ti obars pasulj,ode struja

...divna je foka, i pogleda vam je prelep, taman za uzivanje u finom drustvu:D
...e pa nisam znala, ja to ne kupujem pa ni ne gledam koliko kosta...onda cu uzeti...e jedva cekam da to napravim sebi...ako uspe pravicu i curama,
znam da ce se obradovati..:)

ma nema mere.prosle godine na moru mi je pravila drugarica,stavljale smo neko sveze povrce,ne secam se sta
imam pecenih paprika u zamrzivacu,pa cu to da ubacim
a pasulj kupujem onaj iz konzerve crveni,meni je odlican za neka jela
kad kuvam za moje kuvam onaj klasicni
ubacicu i svezu ljutu.to planiram izmedju ostalog za rodjendan

Meksicka salata kod mene ide kao encilada. Naucila sam od sestrine familije.

Pocnem sa malo belog i puno crnog luka. Dve glavice crvenog dodju najbolje.
Dodam na rezanca naseckanu crvenu i zutu baburu (ako se tako zove, ona skupa paprika, bucmasta).
Nalijem konzervu kukuruza i konzervu pasulja.
Uprzim dok voda ne ispari i dok se svi ukusi ne sjedine. Posolim, pobiberim, dodam zacine po volji...ukusno je i samo posoljeno.
Uzmem pleh ili vatrostalnu ciniju. Odmotam tortilje (bolje sto manjih dimenzija, izbegni one dzinovske). Uzmem kasikom nadev, nanesem na tortilju, umotam je i smestim u pleh za pecenje.
Ponovim postupak i redjam jednu do druge bez prostora izmedju njih. Trebalo bi da ti stane izmedju 6 - 8. Izgledaju valjkasto.
Otvorim konzervu paradajz pelata sa seckanim paradajzom. Kasikom premazem tortilje kao kada nanosim kecap na pizzu. Trebalo bi da bude cela povrsina crvena.
Otvorim dve mocarele i rukama iscepkam. Ispadne 200gr. Iscepkane komade rasporedim po tortiljama, stavim u rernu zagrejanu na 200C i ugrejem dok se mocarela ne otopi. Ne duze od 15 minuta.

Afričke biljke spas za Srbiju?

Afričke biljke troše manje vode jer imaju manju transpiraciju - zbog voštane prevlake korenove dlačice su u stanju da isisaju iz zemljišta kapilarnu vlagu koju naše žitarice ne mogu. Sirak može da da do 12 tona zrna po hektaru - proso oko 2 tone.

"To su biljke koje su visoko tolerantne na sušu jer su prirodno prilagođene tim uslovima".

http://www.gdeinvestirati.com/ostal...oprivreda/15810-africke-biljke-spas-za-srbiju

:dash:

Afričke biljke spas za Srbiju?

Afričke biljke troše manje vode jer imaju manju transpiraciju - zbog voštane prevlake korenove dlačice su u stanju da isisaju iz zemljišta kapilarnu vlagu koju naše žitarice ne mogu. Sirak može da da do 12 tona zrna po hektaru - proso oko 2 tone.

"To su biljke koje su visoko tolerantne na sušu jer su prirodno prilagođene tim uslovima".

http://www.gdeinvestirati.com/ostal...oprivreda/15810-africke-biljke-spas-za-srbiju

:dash:

ovo samo mentol moze da izjavi..potplaceni
najbolje da se uveze gmo `africko` seme i srbiju koja ima vodu, nego osmislisti sistem navodnjavanja za njive
a visak vode i izvorista prodati strancima..
ma svakog ko potpise takav ugovor treba pred streljacki stroj!

Meksicka salata kod mene ide kao encilada. Naucila sam od sestrine familije.

Pocnem sa malo belog i puno crnog luka. Dve glavice crvenog dodju najbolje.
Dodam na rezanca naseckanu crvenu i zutu baburu (ako se tako zove, ona skupa paprika, bucmasta).
Nalijem konzervu kukuruza i konzervu pasulja.
Uprzim dok voda ne ispari i dok se svi ukusi ne sjedine. Posolim, pobiberim, dodam zacine po volji...ukusno je i samo posoljeno.
Uzmem pleh ili vatrostalnu ciniju. Odmotam tortilje (bolje sto manjih dimenzija, izbegni one dzinovske). Uzmem kasikom nadev, nanesem na tortilju, umotam je i smestim u pleh za pecenje.
Ponovim postupak i redjam jednu do druge bez prostora izmedju njih. Trebalo bi da ti stane izmedju 6 - 8. Izgledaju valjkasto.
Otvorim konzervu paradajz pelata sa seckanim paradajzom. Kasikom premazem tortilje kao kada nanosim kecap na pizzu. Trebalo bi da bude cela povrsina crvena.
Otvorim dve mocarele i rukama iscepkam. Ispadne 200gr. Iscepkane komade rasporedim po tortiljama, stavim u rernu zagrejanu na 200C i ugrejem dok se mocarela ne otopi. Ne duze od 15 minuta.
super je to jelo,al nije salata sa tunjevinom :)

napunila sam paprike, stavila dzukcima piletinu i junetinu da im se kuva, sad sam mirna sledeca dva dana..

ja bih zabice tu dzigu sa lukom ako imas, a ako nemas onda bez isprzila..meni je najukusnija kad svaki komadic dzige stavim u foliju, unutra pola kasicice putera, malo soli, zavijem pa na teflon na najace..i posle svakom po paketic u tanjir..preukusno..
tikvice bih izgrilovala i naizmenicno poredjala red tikvica, red paradajza..ako jos imas praziluk i persun..ili beli luk i persun dodas i to..malo maslinovog ulja, malo limuna ili balzamika preko i vrh salata..
krompir bih nacekala na tanje snite i poredjala u vatrostalnu manu posudu red krompira, red sira, preko malo ulja, nalila sa 1/2 mleko 1/2 voda i u rernu
i ruckic ko bomboncic :aha:

007-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back