....Pileeeeeeeeeeee
....
....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Može da se skuva i kao prilog,potrebna mu je dupla količina vode(1 šolja prosa,2 šolje vode) Propržim na maslinovom ulju crni luk,ili (i) praziluk,sitne kockice sveže crvene paprike,ili neko drugo povrće po želji.Isto tako spremim i bulgur.Zdravije je od bele riže,a nije ništa teže da se spremi.
praviš ili kupovne?
ako praviš - kako?![]()

Dok ne dođe Smokva,ja ću da se raspišem.Pravim ćureće i pileće.Nisu masne,ali nisu ni toliko suve da dave.
Mleveno meso(može i samo belo),crni i beli luk,jedno jaje,naseckano peršunovo lišće,mlevena paprika(može i malo ljute,ili čili)),biber,so i isceđena zemička prethodno natopljena u mleku.Mogu se peći u rerni na pek papiru.Oblikuju se i premažu ulje, ili samo malo uvaljaju u ulje(tako je lakše)
...kao i svake druge, nema razlike sem u vrsti mesa...

...ajde pa dodacemo malo majoneza![]()

Nema toga u mojoj kuhinji.Sada sam se setla moje proje.Skroz izostavim ulje,pa se ne može jesti bez mleka ili jogurta.![]()

Nema toga u mojoj kuhinji.Sada sam se setla moje proje.Skroz izostavim ulje,pa se ne može jesti bez mleka ili jogurta.![]()

Dok ne dođe Smokva,ja ću da se raspišem.Pravim ćureće i pileće.Nisu masne,ali nisu ni toliko suve da dave.
Mleveno meso(može i samo belo),crni i beli luk,jedno jaje,naseckano peršunovo lišće,mlevena paprika(može i malo ljute,ili čili)),biber,so i isceđena zemička prethodno natopljena u mleku.Mogu se peći u rerni na pek papiru.Oblikuju se i premažu uljem, ili samo malo uvaljaju u ulje(tako je lakše)
jaao ja sad upravo jedem proju, onu najsuvlju
samo projano belo brasno sa potocare umesano sa vodom i mrvom ulja, posuto malo susamom i suncokretom i tako ispeceno
njaaami![]()

ala je ne volim tu seljačku proju
to moj ćale tamani
ja volim mrsniju s uljem i jajetom bar![]()

Nisam takvu nikada pravila.Ide li u to prašak za pecivo?Koliko je debelo testo?jaao ja sad upravo jedem proju, onu najsuvlju
samo projano belo brasno sa potocare umesano sa vodom i mrvom ulja, posuto malo susamom i suncokretom i tako ispeceno
njaaami![]()
,samo nema ulja.nisma nikad kupovao ni jelo mlevenu piletinu mi se učinilo da bi bila nekako rastrestita i krupna smesa
Nisam takvu nikada pravila.Ide li u to prašak za pecivo?Koliko je debelo testo?
Moja proja je sa mlekom ili jogurtom,mladim sirom,pavlakom,jajima,feta sirom,samo nema ulja.
To zavisi samo od toga kako je podešen mlinac za meso.
ne ide prasak za pecivo, ide samo gazirana voda..a i ne mora ako nemas, moze obicna
samo kukuruzno brasno, voda, malo soli i malo maslinovog ulja
peces je tanku jer treba da bude hrskava i da ima malo sredine..ja je pospem i semenjem i meni je vrh!
kod nas se obicno jede sa sarmom, kuvanim kupusom
moj tata je bas voleo i kod nas u kuci se pravila sigurno dva, tri puta nedeljno
jedemo je umesto hleba cesto
Probaću,volim žuto brašno,može i samo sa njim?
Nesto kako brodet sa satro mesom raka....ispalo je dobro

uh izgleda bas dobro
mogla bih ja za vikend da spremim neki brodet od bele ribe
a skampe sam jela fenoenalne u nekom tajlandskom restoranu sa onim sojinim sosom koji ima notu dimljenog
pa umesto da imas utisak da jedes skampe, cini ti se da jedes najukusniju vojvodjansku svezu kobaju![]()
Ja se danas uklapam u temu "proso": za rucak gusta supa sa povrcem i prosom, riba na rostilju, krompir salata; neki nisu hteli rilbu, za njih pita i proja, sutra ne ulazim u kuhinju, samo da kasnije jos smuckam neke kokos kockice.Može da se skuva i kao prilog,potrebna mu je dupla količina vode(1 šolja prosa,2 šolje vode) Propržim na maslinovom ulju crni luk,ili (i) praziluk,sitne kockice sveže crvene paprike,ili neko drugo povrće po želji.Isto tako spremim i bulgur.Zdravije je od bele riže,a nije ništa teže da se spremi.
jaao ja sad upravo jedem proju, onu najsuvlju
njaaami![]()

Sipajte maslinovo ulje, tako je proja meksa, sta ste se stisle.![]()

Ovo je bre tema o kuvanju, daj one tulumbe....ma tjuti, neka su malo stisnute...![]()

Мени треба барем 3:1 вода:просо и скува се много брже од пиринЏа.Može da se skuva i kao prilog,potrebna mu je dupla količina vode(1 šolja prosa,2 šolje vode) Propržim na maslinovom ulju crni luk,ili (i) praziluk,sitne kockice sveže crvene paprike,ili neko drugo povrće po želji.Isto tako spremim i bulgur.Zdravije je od bele riže,a nije ništa teže da se spremi.
Мени треба барем 3:1 вода:просо и скува се много брже од пиринЏа.
Ако ми за интегрални пиринач(исто 3:1 вода:пиринач) треба 25-30 минута, просо је на истој ватри готово за једва 10 минута и то када се охлади буде густо као нпр хладан кромпир пире.
Додам и прстохват соли у воду за кување и барем мени просо је укусније од пиринЏа.
Ovo je bre tema o kuvanju, daj one tulumbe.![]()