Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prirodna kozmetika, napravila sam i pastu za zube, piling, sjaj za usne.... sa NAOH planiram da napravim sapun ali se jos ne usudjujem:sad2:

glicerinska baza od koje prave te sapune je bas skupa a ovo je isto ali mnogo jeftinije + svi se oduseve kad im poklonim...jel mi lep sapun?
jel poklanjas piriajteljima ili nepriajteljima :lol:
neznam kakav ti je sapun..kad ga probam znacu ;)

hebala ih prica na temi...sad mi se jedu rol virsle :dash:

:D

481427_582250615128317_433029108_n.jpg

:zelenko:

...imam jedno pitanje....izdinstala malo luka crnog, malo belog, pa dodala iseceno neko svinjsko meso (nasla u frizu)...pa to malo porumenelo, dodala u sve to
onaj napola izdinstani becarac i sad se to krcka...eee...dodala bih jos nesto u to, a da ne bude ni pirinac ni krompir, da moze onako da se jede bez hleba...a
opet da ne pokvarim nista.....imate li kakav predlog...(divno mirise, ali je taman onako da se umace hleb:mrgreen:)...

devojke, imam jedno pitanje:
jel spremate i kako batate?
ja nisma do sada nikada to kuvala, jela sam, samo kao prilog, obaren valjda...
ali, nesto bih mu drugo uradila
i sta od zacina?
kupila sam onaj crvenkasto-narandasti, znaci navodno za slatka jela, ali ja cu ga uz piletinu

ps. meni Afro uz to ne ide bas nista drugo do hleb
ili krompir zasebno baren

i sta od zacina?
kupila sam onaj crvenkasto-narandasti, znaci navodno za slatka jela, ali ja cu ga uz piletinu

koliko ja znam, sprema se kao bilo koji drugi krompir

i sta od zacina?

...ne znam sta ti je to, ni jele ni cula:rumenko:

...i meni bi tako, samo sto sam ja htela da iskljucim hleb..ali izgleda da cu ipak pojesti jedno parce,
nece me ubiti ionako su ga isekli tanko da tanje ni ne moze...

Ja stavim malo tarane, pokupi tečnost i da mu neki kremasti ukus

..e, cvrc, nemam taranu...osim obicne penne testenine nista od toga.....
..da li bi ga pokvarilo malo kari zacina?
..jedino sto slucajno imam u kuci je neutralna pavlaka koja se mora iskoristiti za dan dva jos, a niti sam je u to
ikad stavljala...niti mi je to dijetalno...bice jedan mali tanjir 1500 kalorija...a ne bih..:confused:

...imam jedno pitanje....izdinstala malo luka crnog, malo belog, pa dodala iseceno neko svinjsko meso (nasla u frizu)...pa to malo porumenelo, dodala u sve to
onaj napola izdinstani becarac i sad se to krcka...eee...dodala bih jos nesto u to, a da ne bude ni pirinac ni krompir, da moze onako da se jede bez hleba...a
opet da ne pokvarim nista.....imate li kakav predlog...(divno mirise, ali je taman onako da se umace hleb:mrgreen:)...

jeste od krompira ali ce ti super biti..napravis testo kao za knedle sa sljivama ali ne stavljas knedle vec napravis plocice od testa i prelijes ih sa tim iz lonca .. super je :) (naravno skuvane a moze i sa prezlama ako volis ali ovo konkretno je bolje bez) da..podseca na njoke :rotf:

jeste od krompira ali ce ti super biti..napravis testo kao za knedle sa sljivama ali ne stavljas knedle vec napravis plocice od testa i prelijes ih sa tim iz lonca .. super je :)

...jaoooo Tabe, sto mi to radis:dash: ja sa na dijeeetiiii:(
...ne mogu da jedem sto pozelim, nego sto smem inace do aprila meseca vise
necu na oci narodu moci da izadjem:dash:

znam, tako sma jela
ali sam htela da nesto drugo napravim, a da je prilog..ne znam distano sa (crvenim?) lukom? ili...?

ja obicno taj crveni...missim, nandzarasti, u ljusci, spakiram u papir za pecenje i stavim u mikrovalnu
na par minuta
a ako ga pravim recimo s pecenim piletom stavim, takodjer u ljusci, medju ostale povrcke i gljive
tipa brokoli, batat, shitake, sampinjoni..i koji obican krompir posto ovaj moj ne bi jeo nista osim obicnog krompira
da ga bijes...licka posla :lol:
batat i brokole dodam malo kasnije
moze i pire s njim, regularni, ko voli, al nemoj stavljat pavlaku, samo maslac ili maslinovo

Za taj ručak je kasno,ali može za drugi put.Sličan riži je proso,ne razlikuje se ni po dužini kuvanja.
pilece pljeskavice,kukuruz,kupus salata,paradajz corba sa zumancima(nista od zumanaca u kolace,vaga se slogirala)za mene izdinstan praziluk i crvene paprike,pomesano sa kukuruzom i pirincem(i 2pljeskavice:rumenko:)

Moram da te pitam za tu kupus salatu.Čini mi se da je često praviš.
Da li je to sveži kupus,da li ga ti seckaš,kako je spremaš? Ovde ima samo neki zimski kupus,debelih i tvrdih listova, jakog ukusa.Samo na početku sezone ima normalnog,koji je dobar za salatu.

Za taj ručak je kasno,ali može za drugi put.Sličan riži je proso,ne razlikuje se ni po dužini kuvanja.

Moram da te pitam za tu kupus salatu.Čini mi se da je često praviš.
Da li je to sveži kupus,da li ga ti seckaš,kako je spremaš? Ovde ima samo neki zimski kupus,debelih i tvrdih listova, jakog ukusa.Samo na početku sezone ima normalnog,koji je dobar za salatu.

....imala sam proso, kupila jos odavno za neku pitu pa nisam pravila...samo sto ga ja inace ne koristim pa se nikad ne bih ni setila da moze to...hvala Emocijo,
imam jos tog becarca u frizu, a treba da se pojede...taman cu sledeci put tako....ali da pitam, da li je i njemu razmera kao pirincu 1/3 ili ne?

....imala sam proso, kupila jos odavno za neku pitu pa nisam pravila...samo sto ga ja inace ne koristim pa se nikad ne bih ni setila da moze to...hvala Emocijo,
imam jos tog becarca u frizu, a treba da se pojede...taman cu sledeci put tako....ali da pitam, da li je i njemu razmera kao pirincu 1/3 ili ne?

Može da se skuva i kao prilog,potrebna mu je dupla količina vode(1 šolja prosa,2 šolje vode) Propržim na maslinovom ulju crni luk,ili (i) praziluk,sitne kockice sveže crvene paprike,ili neko drugo povrće po želji.Isto tako spremim i bulgur.Zdravije je od bele riže,a nije ništa teže da se spremi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back