Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
smokvo, rolnice izgledaju bas tebi svojstveno :lol:
ne treba da budu visoke 5-6cm, nego siroke :D rolat pre zavijanja treba da bude oko 50cm dug I 25-30cm sirok (zapamtila sam jer toliki rolat pravim I za pogacu sa sirom). od pola metra rolata ispadne 12-15 rolnica.

zd, recept sam postavljala dva puta-poslednji put pre nekoliko strana.
ja ovo ne kapiram?ako je sirina rolata 25-30 cm,kako da meni rolatici budu siroki 5-6 cm?
mislim plava sam ono bas,bas...
kod mene za rucak za muske supa i pilav i kupus salata,za mene riblja corba sa mleccem i glavurdom od sarana

sirina pre rolovanja. kada urolas rolat, seces 12-15 rolnica koje su siroke 5-6cm. podelis rolat na 15 jednakih (u tvom slucaju bar slicnih :lol: ) delova

:plez: :ljutko:
pa dobro sam onda razumela,treba da su toliko visoki

- - - - - - - - - -

smoki, aj kopiraj ceo kvinsin recept
da nije to ono tipa zamotas jedan rolat pa seces na svaki cm, ili dva, tri?

vec sam postavljala, ali ne mogu sad da trazim link.
evo opet :D
ROLNICE SA JABUKAMA I CIMETOM
2 kesice suvog kvasca
250ml tople vode
50g secera
80 ml ulja
1 jaje, 1/2 kasicice soli
600g brasna
100g putera
150g smedjeg secera
70g oraha
1 kasika cimeta
3 ili 4 jabuke
PRELIV: 100 g secera u prahu, 1 kasika putera, 3 kasike mleka i 1 kesica vanil secera.

U ciniju za mesenje staviti kvasac, secer, toplu vodu I ulje. dobro promesati I ostaviti oko 5 min. Kada kvasac pocne da peni dodati so, malo umuceno jaje i brasno. Dobro umesiti i ostaviti da raste oko 45 min.na toplom. Izrendati jabuke. pomesati smedji secer i cimet..
Naraslo testo premesti i rastanjiti oklagijom debljine 5-6 mm, premazati ga sa 50g otopljenog putera. preko putera sipati pomesani secer i cimet, preko toga rendane jabuke (dobro ih iscediti rukama), apreko jabuka mlevene ili sitno seckane orahe. umotati u rolat I seci male rolate debljine 5-6cm. ispadne oko 12, 13 komada. poslagati ih na pleh, premazati sa 50g otopljenog putera I ostaviti 15ak minuta da rastu. peci u rerni na 180, 190 stepeni oko 30, 35 min.
Dok se rolne peku, napravite preliv tako sto se otopi secer sa mlekom, puterom I vanil secerom. vruce rolnice premazati vrucim prelivom

:) cao

1948024_1410683332515118_1558534784_n.jpg
1623780_1410683335848451_1304849311_n.jpg

Kore su.domace, kupovne, one sto sam kupila na Kopu....
12 kora bilo, po tri kore se filuju (3 jajeta, 200 g secera, 200 g griza, solja jogurta, solja ulja, vanilin secer I pola praska za.pecivo) , stavis visnje na donji kraj od kog I zarolas pitu i.to je to, ja dobila cetiri pite....
Pre pecenja premazes uljem....
Jako je lepa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back