Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas se bas nasetalu na vrhu, od one junetine napravika gulas na.kraju I onie zamrznute sarme isto.spremila....

Kupys kifle ispale boli glava, testo jos.dok sam mesila je bilo meko ko oblak, a premazivala samo kajmakom, nista nisam.stvljala ni sir, ni mesce.... I bas su dobri tako klot....
IMG_20140216_102736.jpg

Imam tu cast da otvorim novo poglavlje ka sledecih 20 000 ruckova i vecera i da skuvamo za manje od godinu dana,pa prijatno nam bilo,kasnije cu dodati anketu ko je najbolja kuvarica ovog pdfa do tad razmslite:heart::hvala::cmok::kolac::kuvar5::mesi::rostilj::jede::zjede::tost::pivce::jede2::kafa:
Link ka prosloj temi

Meni je danas jedna baka shvabica 90 godina 147 cm visoka 89 kila rekla " Kind ; der beste Koch ist der Hunger" shto bi ja prevela vako " najbolji kuvar je glad"

Isprobah, prava vitaminska bombica, brza efikasna, mera je za dve osobe- znaci po potrebi povecati namirnice

Izrednadana jedna jabuka, ako je kisela dodati malo vise meda, ako ne, ne treba. 150 ml. jogurta, 2. kasike meda, pola kasicice cimeta. Nema razloga da misliste da med i jogur ne idu, zapravo da a tu je i cimet koji daje neverovatan ukus. Moze neko koristiti neki drugi zacin, uglavnom, za dve osobe da prste polizete.
P.S. Jabuka se moze naseckati sitno, ja sam urendala na rende-krupnije.
Probajte:)

roštiljamo (kremenadle, kobasice, ćevapi), zelena salata, salata od prokelja

ps. jel i vama ovaj prokelj kad se očisti i obari malo gorči ponekad i poneki, jel tu ima neki štos ili prosto naidje neka glavičica

Kad prva voda prokljuca, odbacis je i posle jos malo u novoj vodi kuvas prokelj dok ne omekne: ) Tako se resavas gorcine
A onda zacinis balsamicom i belim lukom i uzivas u mljac salati :D

Isprobah, prava vitaminska bombica, brza efikasna, mera je za dve osobe- znaci po potrebi povecati namirnice

Izrednadana jedna jabuka, ako je kisela dodati malo vise meda, ako ne, ne treba. 150 ml. jogurta, 2. kasike meda, pola kasicice cimeta. Nema razloga da misliste da med i jogur ne idu, zapravo da a tu je i cimet koji daje neverovatan ukus. Moze neko koristiti neki drugi zacin, uglavnom, za dve osobe da prste polizete.
P.S. Jabuka se moze naseckati sitno, ja sam urendala na rende-krupnije.
Probajte:)

meni bi se ovo sigurno svidelo...

Registrovala sam se sa- Slatka kao secer. :)
e, pa eto, bila sam sigurna da si vec bila tu

Domace prasence pecenjce s hrskavu koricu, urnebes, ljute, ljute kisele papricice i mamine vruce pogace :(:(:(
I sve u ovo doba jer danas nisam stigla posle dorucka nis da jedem ko covek
Imacu 100 kila ma sta 100, 300 bar :sad2:

- - - - - - - - - -

Hocu i ja ko vi zene didem na neku dijetu i ne uzivam u hrani : ))

smokvo, rolnice izgledaju bas tebi svojstveno :lol:
ne treba da budu visoke 5-6cm, nego siroke :D rolat pre zavijanja treba da bude oko 50cm dug I 25-30cm sirok (zapamtila sam jer toliki rolat pravim I za pogacu sa sirom). od pola metra rolata ispadne 12-15 rolnica.

zd, recept sam postavljala dva puta-poslednji put pre nekoliko strana.

Poslednja izmena:
načisto ništa ne kuvam, samo žderem a žena kuva

sulrp sulrp sad jedem rolovanu piletinu sa pršutom, kačk i lebom fiiinim
i mini cveklice, manje od golf loptica, mnogo su dobre
Ako im dosadi kelj, umesto makarona, mogu i tikvice+celer ala rezanci. :lol: I corba od (pretezno peteljki) spinata. Cist gurmanluk. :malav:
Pogledajte prilog 321707

Kako ide ono iz Varljivog leta, nama svaki dan zeleno, zeleno, a tati guska.

Poslednja izmena:
Супа и бело пилеће са сланиницом, качкаваљем и павлаком.

Чоколадни мафини поподне.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back