86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Dr. probaj, ako volis, sa listicima badema i seckanim smokvama

Mada, i ovako odlicno izgleda. Ja bih svako parce tanko premazala pekmezom od kajsija

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

pa dobro,gde je tu onda zabavaa ja sam ovo pravila sto i kvinsi sa jabukama, cimetom i orasima, ali u americkom testu. nema kvasca i dizanja, ni nekoog preteranog zaebavanja.

i kod mene podvarak,al prvi put ove godine.dal smem da kazem da sam guglala kako ono bese se pravi podvarakstavila podvarak, po narudzbi
vjerojatno zadnji ove sezone

pa dobro,gde je tu onda zabava
i kod mene podvarak,al prvi put ove godine.dal smem da kazem da sam guglala kako ono bese se pravi podvarak![]()

pa dobro,gde je tu onda zabava
i kod mene podvarak,al prvi put ove godine.dal smem da kazem da sam guglala kako ono bese se pravi podvarak![]()
pa dobro,gde je tu onda zabava![]()

sve isti zacini, samo bez kokosovog mleka (probala sam i takvu i odlicna je, fora je u ljutim papricicama, djumbiru, limeti...). to ce biti dovoljno s obzirom da idu i pecurke i meso.

mada ja nikada ne jedem voce posle obroka.Ma naravno da smeš. Mene mnogo nerviraju one koje misle da sve znaju pa nam se obraćaju sve sa neke visine.
I ja se konsultujem s guglom ili nekim kuvarom (knjigom) o tako nekim uobičajenim receptima... npr. da li u podvarak ide luk... itd.
I ispade da ne ide.. a što ne ide!!??
.dosolicu ja u tanjiru,ali nije to to
ja rekoh da ne kuvam zabavno.
onaj kuvani kupus danas, a deo leti u zamrzivac.
za sutra znam sta cu. tajlandsku corbu od kokosa, ali bez kokosa.sve isti zacini, samo bez kokosovog mleka (probala sam i takvu i odlicna je, fora je u ljutim papricicama, djumbiru, limeti...). to ce biti dovoljno s obzirom da idu i pecurke i meso.
za dezert ima kivi korpica.
- - - - - - - - - -
mislim ziv kivi iz maxija.
da i ja napisem dezert...makar i to.mada ja nikada ne jedem voce posle obroka.

tako smo mi pre sto godina u nekom restoranu koji mislim da vise ne postoji preko puta posle na zeleznickoj stanici u bg dobili telecu corbu od pileti,jer im je nestala teletina.konobar sav vazan![]()

tako smo mi pre sto godina u nekom restoranu koji mislim da vise ne postoji preko puta posle na zeleznickoj stanici u bg dobili telecu corbu od pileti,jer im je nestala teletina.konobar sav vazan![]()

..ja nedavno saznala da na Z.stanici, tj., u blizini ima restoran u kome se dobije bas velika cinija corbe teleca/pileca po zelji, za 50 dinara, i kazu oni sto su jeli,
da bolju ni kod kuce ne prave...uz to se dobiju vruce zemicke pa ko voli moze da se posluzi....nisam probala, al' hocu sigurno...i onako mi je uz put kad idem
u grad...![]()

a koji to restoran...i ja bih da probam.![]()
...zove se, Zavicaj, videla sam ga ranije ali kako ne idem po restoranima, nisam imala pojma nista o tome....
ici cu da probam kada budem u blizini.
ici cu da probam kada budem u blizini.
- - - - - - - - - -
ima kod nese na belim vodama restoran. porcije su bileooooogroooomneeee. nije za pedeset din. ali je stvar u tome sto ono dvoje moze da jede. ne znam dal je jos tako.
(to je ipak meni uvalila, za dobrobit naših stomaka)I mi tako, napravimo za vojsku, pa u zamrzivač....ja danas i sutra sarme...ajd da prizam da ih nisam zavila ima sigurno 2-3 godine, vec mi zaviju, skuvaju i zalede, pa kad dodjem u goste spakuju...dovoljno da me mine zelja za sarmama...nikako mi nesto ne ide da za mene samu motam lonac sarme, a jos uvek ne umem da skuvam malo....to mi nikako ne ide....a ni kupus ne kiselim... ...nemam ni gde da ga drzim, a vise od pola zime i ne budem tu pa mi bzvz.. ...definitivno postajem najgora moguca domacica![]()
I mi tako, napravimo za vojsku, pa u zamrzivač.
Meni su sarme mnogo ljepše od slatkog kupusa. Kupus se obari i savija se podjednako dobro kao i kisjeli.
Kisjeli volim riban kao salatu, a u sarmi i kao podvarak mi je loš. Ne mogu da isperem kisjelinu, i podvarak jedem jednom u par godina.

...ja isto imam u planu cim prvi put budem isla do grada, za te pare ne moze da se skuva nikakva corba kod kuce, sem one
od krompira, koju inace ne volim...moze eventualno paradajiz...i naravno bez mesa...
- - - - - - - - - -
...taj nesa je kod mene u komsiluku, ustvari ja znam da jeste, ali ne tacno bas gde je restoran, niti sam bila, a cula jesam da je komplet rucak oko 300 dinara, i da moze
dvoje da jede i da ponesu kolike su porcije...
...sve to sam cula pre godinu dana, a da li se nesto menjalo u medjuvremenu ne bih znala...

sirotinjska supa od kocke i 2 grama rezanca (to je keva, danas je njen dan u kujni)
i malo galantnija musaka od kilo krompira, pola kile ml. mesa i 3 jaja(to je ipak meni uvalila, za dobrobit naših stomaka)

planiram jednom i do nese da odem.
- - - - - - - - - -
![]()

...evo ja zadnje 3 godine planiram, ne verujem da ima od mene do njega 500m, al nikad ne odoh...
...ih sta sam sve planirala pa nisam, iz sto jednog razloga..tako i to...

To je nezgodacija. Al najviše prostora zauzima meso. Ovako sarmice i ostala jela mogu da se slože da zauzmu jako malo prostora. U kesicu po jedan obrok, jednu pored druge, pa kesicu po kesicu jednu na drugu. Ja tako momku ostavljam, on ima samo frižider sa onom jednom ladičicom koja ledi....nemam ja tako veliki zamrzivac, samo 3 fioke, i svega po malo kad stavim ni nemam nesto mesta za te egzibicije...ovako mi je dosta, a oni sto mi zavijaju, kazu zasluzila si...pa ajd jesam, hvala lepo...i tako budemo svi srecni i zadovoljni...podvarak volim onako, mogu da jedem, u stvari mogu ja sve i volim sve (ne bih bila ovolika da ne volim) ali mi je to sve za mene samu petljancija...kad sam sa mojim curama, svi sudovi mi mali, kad sam sama, svi veliki...
![]()