Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas nešto ogavno i jako, neku varijantu fusilija s mesom i povrćem, zapečeno u rerni, doduše bez bešamelova, možda tek mrva neke rendane gaude.
I krem čorbu od kelerabe i brokolija <3
Zelenu salatu s mladim lukom.
I voćni jogurt sa jagodama i bananom, pretekle jagode u zamrzivaču, pa da ih umrljam.

svi nam se razbezali, ostali samo sveki i ja sa vladetom, pa cemo nas dvoje da odemo kod nje na rucak, supica i rekkoh da ne mora nista vise, al spremice, znam je...
spominjala je spanac, i pohovane tikvice i meso...
nadam se da ce me poslusati i da nece nista pohovati jer nemam apetit
a V. je sasvim dosta i meso iz supe, ima tu i povrca i svega

Mi sinoć bili u restoranu na večeri, i kupus salata bila dekorisana paradajzom. Skroz bez mirisa i ukusa, kao plastičan. :( Zbog čega ljudi bacaju pare na takve stvari? Zašto jesti paradajz u martu? Kao kada bi sada neko kupio dinju da jede. :sad2: Ili lubenicu, svejedno...

Pil.dzigerica i corbica od povrca.
Izvadila sam i krmenadle to cu kasnije sa krompirom u rernu

jesi li se cicak potpuno oporavila?
ono zarasle rane junacke..funkcionises po kuci sa klincima i kuvanjem?
nisam te ni pitala, jel si se porodila na prirodan nacin..nije bilo seckanja?

- - - - - - - - - -

uh gde imaju tikvice sad?

naručili roštilj i nema zinem do sutra

ma jel ti ides na pijacu bre :lol: puna je svezeg zelenisa i povrca..

Mi sinoć bili u restoranu na večeri, i kupus salata bila dekorisana paradajzom. Skroz bez mirisa i ukusa, kao plastičan. :( Zbog čega ljudi bacaju pare na takve stvari? Zašto jesti paradajz u martu? Kao kada bi sada neko kupio dinju da jede. :sad2: Ili lubenicu, svejedno...

ja ga kupujem
ceri i ili onaj sljivar duguljasti
daleko od toga da je najukusniji kao onaj koji nije rastao ispod plastenika, al nije ni toliko odvratan ni nejestiv
bas sam pricala sa dr koja je homeopata, a pre nego sto se usmerila na usavrsavanje u alternativnom pravcu diplomirala je na klasicnoj medicini
i ona mi kaze - ukoliko se pravilno hranis, sve te otrove koji se koriste da bi povrc i voce izaslo na trziste tvoja jetra procisti..mnogo je gore da se hranis sintetickim otrovima koje jetra ne preradi..tipa margarini i sl..
sa jedne strane grozimo se nesezonskog povrca, a sa druge opusteno zdravo trpamo margarine svojoj deci na tanjir

ja ga kupujem
ceri i ili onaj sljivar duguljasti
daleko od toga da je najukusniji kao onaj koji nije rastao ispod plastenika, al nije ni toliko odvratan ni nejestiv
bas sam pricala sa dr koja je homeopata, a pre nego sto se usmerila na usavrsavanje u alternativnom pravcu diplomirala je na klasicnoj medicini
i ona mi kaze - ukoliko se pravilno hranis, sve te otrove koji se koriste da bi povrc i voce izaslo na trziste tvoja jetra procisti..mnogo je gore da se hranis sintetickim otrovima koje jetra ne preradi..tipa margarini i sl..
sa jedne strane grozimo se nesezonskog povrca, a sa druge opusteno zdravo trpamo margarine svojoj deci na tanjir

Rukovodim se istom logikom.

Ukoliko bih mogla nesavrsenu hranu da zamenim savrsenom, ne bih se dvoumila ni milisekunde ali ne mogu da zamenim nesavrsenu jos nesavrsenijom.
Kako svoju organsku proizvodnju nemam, tako da mi ne gine kompromis zvani "manje zlo".

Mi smo danas bili na ručku, proslavili zlatnu svadbu mojih roditelja.
I ja ne znam da li sa mnom nešto nije u redu, ili sam zaboravila kakva je hrana u restoranu, ali meni je sve bilo onako, ništa naročito. Jela sam smudja ispod sača, sa nekim mešanim povrćem isto ispod sača, bilo je kao djuveč. U stvari ko mi je kriv što sam pre neku godinu u Grčkoj jela neku ribu, jesam je platila 18 evra, a vala i vredela je. I sad mi posle te nijedna ne valja. Ne baš da ne valja ali ....
Dobro, osoblje je bilo izuzetno ljubazno i predusretljivo, svi gosti lepi i lepo raspoloženi, pa je hrana bila sporedna.

Tortu sam naručila i isto nisam naročito zadovoljna. Zove se čoko-orah, ali ja tu orahe nisam osetila, a bogami, ni čokoladu. Sve neki šlag.
Izvinjavam se što se kitim tudjim perjem, ali prilika je posebna:

Poslednja izmena:

Уопште се не грозим, само се питам због чега људи дају паре на пластику, која притом уопште није јефтина. Не знам какав је парадајз који ти купујеш, али овај синоћ ничим, сем донекле бојом, није подсећао на парадајз. :(

И маргарин не користим као нешто здраво, него као нешто јефтино. Немам стандард за маслац, и то кажем јасно и гласно.

Mi smo danas bili na ručku, proslavili zlatnu svadbu mojih roditelja.
I ja ne znam da li sa mnom nešto nije u redu, ili sam zaboravila kakva je hrana u restoranu, ali meni je sve bilo onako, ništa naročito. Jela sam oslića ispod sača, sa nekim mešanim povrćem isto ispod sača, bilo je kao djuveč. U stvari ko mi je kriv što sam pre neku godinu u Grčkoj jela neku ribu, jesam je platila 18 evra, a vala i vredela je. I sad mi posle te nijedna ne valja. Ne baš da ne valja ali ....
Dobro, osoblje je bilo izuzetno ljubazno i predusretljivo, svi gosti lepi i lepo raspoloženi, pa je hrana bila sporedna.

Tortu sam naručila i isto nisam naročito zadovoljna. Zove se čoko-orah, ali ja tu orahe nisam osetila, a bogami, ni čokoladu. Sve neki šlag.
Izvinjavam se što se kitim tudjim perjem, ali prilika je posebna:

i jos mi kazi da je slag biljni :sad2:

ja sam se isto odvikla od restoranske hrane..barem one koja je u vecini na meniju u ponudi
muka mi samo kad osetim neku vegetu ili slican zacin u tragu..kad je hrana za moj ukus preslana, kad je prekuvana..bas sam postala nezgodan kafanski gost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back