Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok.
Nego sam gledala onu reklamu na tv, stavise testeninu bez kuvanja u rernu
Додам у 200г млевеног меса једно умућено јаје, осолим, обиберим, додам кафену кашичицу љуте млевене паприке и све прелијем хладно цеђеним маслиновим уљем, потом добро измешам и одвалим се од тога уз неку жестоку салату као рен, ситно сецкани црни/црвени лук са сољу, бибером и преливен већ споменутим уљем, у сезони с парадајзом луком и обичном + љутом паприком, итд.
Ако имам инспирацију поједем још једну порцију.
:super:

Gde je poznavaoče ovde kod tebe testenina? Ti pišeš o tartar bifteku, a Marica hoće da sprema testeninu sa ml. mesom.

Baba drumom, deda šumom.
С десне стране у кесици.
Док једем наведени специјалитет повремено бацим поглед на паковање тестенина.

- - - - - - - - - -

inače živo meso... moja usta neće videti
Шунка, сланина, пршута, кобасице???

slanina i pršuta se suše dakle nije sirovo
kobasice pržim skoro uvek
mislim na nepečene bifteke i slično
Сланина и пршут(а) суше се на промаји, без термичке обраде као и шунка уосталом.
Нису све кобасице за печење.
Печењу су намењене само оне од меса слабијег квалитета јер се не могу конзервирати сушењем и димљењем, квалитетније се једу суве и надимљене.
А бифтек може бити печен било јаче, било слабије, тј у жаргону крвав.

Сланина и пршут(а) суше се на промаји, без термичке обраде као и шунка уосталом.
Нису све кобасице за печење.
Печењу су намењене само оне од меса слабијег квалитета јер се не могу конзервирати сушењем и димљењем, квалитетније се једу суве и надимљене.
А бифтек може бити печен било јаче, било слабије, тј у жаргону крвав.

dobro bre imam pušnicu i znam da osušim svinju
jasno je na šta sam mislio :)

- - - - - - - - - -

Dobro da povratimo temu od šoka: Upravo pečem krompir u ljusci i razmišljam o maslacu ili kajmaku

E, to možeš u mikrotalasnoj lol Opereš sa korom dobrom, izbušiš viljuškom... Najepši su u smederevcu, al ko nema, može i mikrotalasna.
Možeš na polutke, pa staviš kajmak...

Kad smo kod krompira, sad sam gledao kako se prave kroketi od krompira, da znate da bih to mogao koliko sad da napravim....

Skuvala raviole i fusili pa stavila u vatrostalnu
Ml.meso izdinstala sa malo belog luka pa stavila preko testenine
Prelila sa 250ml pavlake za kuvanje
i u rernu na 250 stepeni...
Kad se zapeklo... Prelepo, posula sa narendanim trapistom i vratila jos malo u rernu.
Bilo je sjajno. :)
Svi smo vecerali... i babe i dede...
definitivno cu ovo ponavljati...

PS. I meni su ti prelivi iz kesica prejaki, probala sam jedan, jeste ukusan, ali je bas jako zacinjeno.
Meni ne smeta, ja to volim, ali mm to ne sme, pa vise nisam pravila. A i nije zdravo.
Vec 4 godine kako nisam kupila ni pravila supe iz kesice i tako te brze varijante.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back