Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Уопште се не грозим, само се питам због чега људи дају паре на пластику, која притом уопште није јефтина. Не знам какав је парадајз који ти купујеш, али овај синоћ ничим, сем донекле бојом, није подсећао на парадајз. :(

И маргарин не користим као нешто здраво, него као нешто јефтино. Немам стандард за маслац, и то кажем јасно и гласно.

Jao, izlapetis... ja sam celu onu priču ispričala da bih rekla kako je bila i salata od kupusa, dekorisana paradajzom, koji ja uopšte nisam ni probala. Što kažeš, nije mu vreme. Svako ima svoje stavove i razloge, i zna dubinu svog novčanika, ali ja sam bila šokirana kad sam negde u ovo vreme pre 4 godine počela da čitam ovaj forum što su žene redovno spremale tikvice, koje su tada tamo gde ih je bilo koštale 200 dinara. A leti su, kad im je vreme i sezona 20 dinara.

Уопште се не грозим, само се питам због чега људи дају паре на пластику, која притом уопште није јефтина. Не знам какав је парадајз који ти купујеш, али овај синоћ ничим, сем донекле бојом, није подсећао на парадајз. :(

И маргарин не користим као нешто здраво, него као нешто јефтино. Немам стандард за маслац, и то кажем јасно и гласно.

ma ja nisam kraljica majka pa da mogu da kupim specijalan paradajz koji ne kupuju svi ostali ljudi
a za margarin ti kazem da je to sto je jako stetno, a sto ljudi biraju svsno da ukljuce u svoju ishranu
znaci, nista paradajz nije stetniji nego sto je to margarin..naprotiv..

- - - - - - - - - -

Jao, izlapetis... ja sam celu onu priču ispričala da bih rekla kako je bila i salata od kupusa, dekorisana paradajzom, koji ja uopšte nisam ni probala. Što kažeš, nije mu vreme. Svako ima svoje stavove i razloge, i zna dubinu svog novčanika, ali ja sam bila šokirana kad sam negde u ovo vreme pre 4 godine počela da čitam ovaj forum što su žene redovno spremale tikvice, koje su tada tamo gde ih je bilo koštale 200 dinara. A leti su, kad im je vreme i sezona 20 dinara.

zaboravljas da imas i opciju ostavljenih tikvica u friz tad kad im je cena 20 din

i jos mi kazi da je slag biljni :sad2:

ja sam se isto odvikla od restoranske hrane..barem one koja je u vecini na meniju u ponudi
muka mi samo kad osetim neku vegetu ili slican zacin u tragu..kad je hrana za moj ukus preslana, kad je prekuvana..bas sam postala nezgodan kafanski gost

ne znam da li je biljni, vidiš, možda i jeste.

Ono što sam ja jela nije bilo previše začinjeno. Čak je moglo i više. Ali se ovi što su jeli jagnjetinu žale da je bilo malo previše začina.

Pa to.jeste sto kazes domacice, ti.ipak cesto pravis slatkise, bakrotirala bi da koristis maslac
Ja sada pravim retko slatkise, tako da.pravim.s maslacem.... Al nije jeftin, to stoji....

Bi, ja.slabo jedem po restoranima, skoro se razocarah a narucila rostiljsko meso, a bilo bljak....
Za oslica se tek ne bih odlucila ovde, mislim da ovde mozda recna riba moze da se pojede kvalitetna I dobro spremljena, te morske ovde slabo... To volim kad odem na.primorje.... A u poslednje vreme narucim kinesku klopu kad mi dodje I to je to, hiljadu restorana, pola njih bi komotno zatvorila sta sluz

ma ja nisam kraljica majka pa da mogu da kupim specijalan paradajz koji ne kupuju svi ostali ljudi
a za margarin ti kazem da je to sto je jako stetno, a sto ljudi biraju svsno da ukljuce u svoju ishranu

Ја опет не говорим о штетности, него безукусности. Када намажем "добро јутро" на хлеб, па на то ставим домаћу шунку, парадајз на данашњи дан то само поквари, а у јулу месецу поправи. :)

- - - - - - - - - -

zaboravljas da imas i opciju ostavljenih tikvica u friz tad kad im je cena 20 din[/QUOTE]

Не волим замрзнуте тиквице. :(

- - - - - - - - - -

zaboravljas da imas i opciju ostavljenih tikvica u friz tad kad im je cena 20 din

imao mm baštu pre mnogo godina, posejao nešto tikvica, one rodile ko korov i onda sam ih jela na sve moguće načino, davala kome god sam mogla da uvalim, stavljala u zamrzivač i shvatila da mi se zimi uopšte ne jedu tikvice. A sada svesno i namerno nemam zamrzivač, nego samo one tri fijoke za duboko zamrzavanje jer ne želim da čuvam velike količine bilo čega. Kupim smrznuto povrće kad naletim negde na akciji, ubacim neko gotovo jelo kad mi ostane, možda neko parče mesa, ako kupim više, ali se to uglavnom pojede u roku od mesec dana.

Pa to.jeste sto kazes domacice, ti.ipak cesto pravis slatkise, bakrotirala bi da koristis maslac
Ja sada pravim retko slatkise, tako da.pravim.s maslacem.... Al nije jeftin, to stoji....

Bi, ja.slabo jedem po restoranima, skoro se razocarah a narucila rostiljsko meso, a bilo bljak....
Za oslica se tek ne bih odlucila ovde, mislim da ovde mozda recna riba moze da se pojede kvalitetna I dobro spremljena, te morske ovde slabo... To volim kad odem na.primorje.... A u poslednje vreme narucim kinesku klopu kad mi dodje I to je to, hiljadu restorana, pola njih bi komotno zatvorila sta sluz

Potpuno sam pobrljavila. Nije bio oslić nego smudj.:dash: (to mi nekako slično zvuči) Zato sam i naručila, to se smatra jednom od najkvalitetnijih rečnih riba (mada ja više volim štuku). Očigledno je bilo i previše vina :zper:.

Кад петком навратим у Србобран редовно купим путер код мршавије и ситније од оне две ђарМице што имају мале млекаре.
Био је 200динџи четврт киле, а у претходни петак сам узео по 150 динара, била нека акција па сам пазарио 5 комада.
Није убитачна цена, а путер је ОК, редовно недељом навелико пржимо кокице на њему!

Tako se moj ćale prošle godine oduševio pohovanom tikvicom od 200 dinara kod prije, ali posle mu se nije jela ona od 20 dinara. Ko trudna žena...:malav:

Potpuno sam pobrljavila. Nije bio oslić nego smudj.:dash: (to mi nekako slično zvuči) Zato sam i naručila, to se smatra jednom od najkvalitetnijih rečnih riba (mada ja više volim štuku). Očigledno je bilo i previše vina :zper:.
Мени лично најукуснија риба, а нема костију, само кичма, ребарни лук и она централна кост, док штука има милион костију.

Tako se moj ćale prošle godine oduševio pohovanom tikvicom od 200 dinara kod prije, ali posle mu se nije jela ona od 20 dinara. Ko trudna žena...:malav:

ne znam, ima nešto u tome... tako je moja ćerka uhvatila da drži limun dijetu, u nekom momentu pre neke 2-3 godine kad je limun bio 300 dinara, a mesnu dijetu u onom momentu kada je meso uzletelo na 700 dinara. Sad kad su cene umerene, nema takvih ideja.

imao mm baštu pre mnogo godina, posejao nešto tikvica, one rodile ko korov i onda sam ih jela na sve moguće načino, davala kome god sam mogla da uvalim, stavljala u zamrzivač i shvatila da mi se zimi uopšte ne jedu tikvice. A sada svesno i namerno nemam zamrzivač, nego samo one tri fijoke za duboko zamrzavanje jer ne želim da čuvam velike količine bilo čega. Kupim smrznuto povrće kad naletim negde na akciji, ubacim neko gotovo jelo kad mi ostane, možda neko parče mesa, ako kupim više, ali se to uglavnom pojede u roku od mesec dana.

moj tata je hteo da se bavi malo bastovanstvom kad je otisao u penziju..i zeznuo se pa zasadio tikvicu i blitvu
da ti ne pricam kako smo jurili familiju i komsiluk da uzmu ono sto donese kuci jer muje sve rodilo ko ludo
sledece godine smo ga molili ko boga da ih vise ne sadi :lol:

nesmo danas ništa kuvali,a lepo se naručkali..
ujutro na putu za BG pojela projicu u busu....
posle treninga otišla kod majke u NS koja je spremala ručak za sve moje aždaje pa i mene...
ćevapi,roštilj kobaje,deci krompiriće uz to,ja kilo zelene salate...kako mi prija zelena salataaaaaaaaaaa
posle otišli kod ujninog šugavog dečkića na drugi rođus,a zaova spremila svašta nešto lepo slano...
najviše mi se dojmile rolnice od dimljene ćuretine punjene slatom od riže i mladog luka...
i jbga,dva parčeta torte...bilo 5 torti,al nesam mogla od svake da probam...:sad2:

jesi li se cicak potpuno oporavila?
ono zarasle rane junacke..funkcionises po kuci sa klincima i kuvanjem?
nisam te ni pitala, jel si se porodila na prirodan nacin..nije bilo seckanja?

- - - - - - - - - -

ma jel ti ides na pijacu bre :lol: puna je svezeg zelenisa i povrca..

Nisam prirodno.
Carski rez opet :(
Ali mnogo laksi i brzi oporavak, jer znas sta te ceka,
a i imam dete od dve godine kuci, nemam kad da odmaram. ;)
Ja funkcionisem najnormalnije, od prvog dana,
niko me ne mazi i ne pazi, ponekad se premorim,
i onda me jos muz pita Sta ti je? Pa mi bude krivo...
sto niko nece da me pazi i mazi... vec su i drugi u fazonu,
ko da se nisam ni porodila.
Ali dobro, ja sam tako i htela, niko mi ne pomaze,
sem sto matorci odvedu medu ponekad na spavanje kod njih.
Kuvam redovno... moram i zbog mede i sebe... supu uvek imam...
A i ostalo... mada donesu i matorci uvek nesto... neki kolac itd...
Jedino ne mogu da se odviknem od slatkog... eurokrema konkretno...
svaki dan jedem eurokrem... svaki dan... u slatkoj kuci sam redovna musterija

ima nas raznih
meni tikvice iovako nemaju neki ukus pravim ih ili pohovane ili punjene zacinjene, al necu da placam te od 200 u maxiju
paradajz volim, cak i ako nije ono skroz natural, tako da kupim malo i umartu i potrefim okej
maslac i margarin me uglavnom ne zanimaju, moja ceki je maslacarka i voli samo imlekov u zelenoj foliji, ma nista ni megle, ni švapski, ni madjarski
jel ja ovo pišem ispod posta o carskom rezu?

ima nas raznih
meni tikvice iovako nemaju neki ukus pravim ih ili pohovane ili punjene zacinjene, al necu da placam te od 200 u maxiju
paradajz volim, cak i ako nije ono skroz natural, tako da kupim malo i umartu i potrefim okej
maslac i margarin me uglavnom ne zanimaju, moja ceki je maslacarka i voli samo imlekov u zelenoj foliji, ma nista ni megle, ni švapski, ni madjarski

sta fali, nasi smo :lol:

ima nas raznih
Aha, ali nisi ti omasio temu. :rotf:

...možda sam malkice preterao...:rumenko:

090320141471_zpsf5ab5328-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back