Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispekla krmenadle u tiganju, prvo ih prelila domacom supom pa malo dinastala,
Kad su se zapekle, preko njih stavila kuvane sljive i malo meda... i sve krckala jos malo...
Domaca supa... s domacim rezancima pre toga...
a veceras mozda i puding skuvam... ako stignem...

- - - - - - - - - -

Sutra bi mogla pileci paprikas sa knedlicama.
Nisam odavno

Pa posle duzeg perioda vikend izvodjenja na ruckove,danas sam mrsila po kuhinji...
Supica,bata i i karabataci iz rerne,pomfrit,zelena salata.
Kako dugo nisam uspevala da ispecem palačinke,kupila sam onu spatulicu za okretanje i prosle nedelje probala.Nasla neki recept na netu.Okretanje islo fino s tim pomagalom,ali su bile nekako zilave.Mislim da je do smese.
E danas sam pravila po drugom receptu , sa Coolinarike i bile su sjajne.Kao nekad bakine..onako s rupicama.Filovala sam ih nutelom i visnjama i dodavala kokos i plazmu.Obrnula 4 ture za društvo,a ja nisam probala nijednu....

Zbog oduševljenja uspelim palačincima, zaboravih da prijavim i da sam ispekla hleb i napravila musaku sa mlevenom junetinom i tikvicama.Danas ću izdinstanom mesu koje je preostalo da dodam paradjz i obarim špagete ( to za njega).

Napravio mi dragi kesadilju, danas ne mrdam nigde, stomak i jajnici me ubise :(:(:(

20140310_133704_zpss4tramc_edit_1394456225286_zpsg56koyts.jpg

20140310_133721_zps9l2gfwb_edit_1394456315516_zpsntjtvnno.jpg

20140310_134143_zpsuwgok7a_edit_1394456442253_zpseqrtjxed.jpg

Ne spremam veceru, bas retko.
Dorucak je vocna salata, nekada dodam bademe/lesnike,,.., med.
Za rucak je obavezna supa (domaca) i obilna salata + sta jos napravim.
Za veceru dobije kiselo mleko, solju jogurta, solju mleka sa kasicicom meda,...

Ako pravim proju, kflice, pogacice,... nekada je to dorucak ili vecera, ali gledam da cesce bude kao gore.
I polako mu uvodim dane samo sa svezom hranom, tj. vocem i povrcem iz blendera.

ne znam koliko ti dete ima godina, ali moj sin od 11 godina ne bi mogao od ovoga da prezivi :lol:
aktivno trenira 3 puta nedeljno, plus ceo vikend utakmice, trosi se mnogo. plus, krenuo dosta nagli rast i razvoj i vecera mu je pravi veliki obrok, isto kao I rucak. Ima 36 kg, 150cm, strasno je mrsav, odnosno atletski je gradjen I nema grama sala. Vecera je recimo 3 jajeta na oko plus velikia solja mleka ili jogirta, 3,4 slane palacinke plus 2, 3 slatke, 4 proje (one iz kalupa), dva parceta pite sa sirom, itd.
ja se trudim da spremam veceru, pravim pite, proje, palacinke, korpice sa jajima, makarone sa sirom, itd. uglavnom ostane I za dorucak. Kad dodjem kuci s posla, prvo uvece spremam veceru, pa rucak za sutra, ili istovremeno.
juce su bile lazanje za rucak, slatko nisam spremala jer smo isli u goste na tortu.

ne znam koliko ti dete ima godina, ali moj sin od 11 godina ne bi mogao od ovoga da prezivi :lol:
aktivno trenira 3 puta nedeljno, plus ceo vikend utakmice, trosi se mnogo. plus, krenuo dosta nagli rast i razvoj i vecera mu je pravi veliki obrok, isto kao I rucak. Ima 36 kg, 150cm, strasno je mrsav, odnosno atletski je gradjen I nema grama sala. Vecera je recimo 3 jajeta na oko plus velikia solja mleka ili jogirta, 3,4 slane palacinke plus 2, 3 slatke, 4 proje (one iz kalupa), dva parceta pite sa sirom, itd.
ja se trudim da spremam veceru, pravim pite, proje, palacinke, korpice sa jajima, makarone sa sirom, itd. uglavnom ostane I za dorucak. Kad dodjem kuci s posla, prvo uvece spremam veceru, pa rucak za sutra, ili istovremeno.
juce su bile lazanje za rucak, slatko nisam spremala jer smo isli u goste na tortu.

ja bolje da ne pišem šta sve moji mogu da pojedu...
stariji ima 186 cm i 78 kg i 15 godina...tanak i visok...
a pojede boga oca...
voće bude blaga užina...:fdlan:

kad su klinci u fazi rasta, jedu ko mecave
kad se setim te faze, moje dete + sestric + uvek neko od njihovog drustva ko se zadesi kod nas..ko da vojsku hranim :fdlan:
sramota me bilo kad nedeljno odem u nabavku, pa kad kupujem belo meso a netakticna prodavacica me pita - pa niste valjda sve pojeli sto ste kupili prosle nedelje???:eek:
jesmo sestro slatka, jesmo..nema nas puno al jedu ko ale..
a sad, svi fini :lol: i oni i drustvo..svi jeduna kasicicu..
formiran organizam, pa koliko god da se trosi, ne trazi kolicinski veliki obrok
stvarno kad pogledam sad, ja stvarno imam sada mnogo manji izdatak za hranu nego sto sam imala do pre par godina

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back