Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
torta broj jedan gotova :D
samo sutra da je ukrasim slagom ili slatkom pavlakom, a prekosutra pravim drugu.
odlucila sam se za stari mamin recept i banana tortu i ispade cudoviste od najmanje 5kg :D

hvala za recept za mojito, imam sve osim sveze nane, jedva cekam da je nabavim. dive, jesi stavljala u sejker ili 'nako samo ?

Najbitnije da je beli(light) rum za koktele
Znam da imaš po supermarketima Old Pascas,koji je jeftiniji od Bakardija,a sasvim je solidan. Imaš i Havana Club(ovo sa mog avatara :) ) ali to ti je kubanska verzija iako je istog imena kao bakardijev(Kastro zauzeo Bacardi fabrike posle revolucije pa i otuda ista imena),kao i Bacardi skupa je ovde.

Dark(Añejo) rum,naročito 6 ili ne daj bože 7 ili 12 godina stari nisu za kolače i koktele nikako :rtfm: Greota je ljudi.
hvala. tako sam i mislio, samo sto nicam cepao rum odavno,

havana klub smo u socijalizmu donosili iz temisvara `ko drva`. bilo jeftino, ali da valja - valja

nisam nikada probala te braon sampinjone,jel ima razlike u ukusu?

Ima, kao što reče Dive, intenzivniji je ukus..
Zvučaće glupo,ali meni su imali smek kao da su dimljeni...Vratila sam se običnim..

Našla sam pravi pravcati tetovac,onako kako ja mislim da treaba, pošto retko bude baš tako lep i krupan,ali baš zbog toga mi se nije izdrobio, pa čorbica je čorbica koja je od njega ostala bistra,a to nije to...Malo sam ga gnječila, pa mi bilo žao da ga upropastim.Još tako krupan, izgleda nisam dobro ocenila, sve mi deluje da će biti malo...Ostalo još da zapečem kad se vratim s posla.
Riba je naručena ( jedva ću taj miris i tako da podnesem).
Krompir salata sa crvenim lukom i prazilukom će tek da se sprema.
Razmišljam da napravim i nešto s tunjevinom i ,možda izdinstam šampinjone ili dodam podvarak...uz posnu testeninu, ako nadjem...Nisam se baš nešto posvetila spremanju trpeze ove godine...bar ne onako kako inače to radim...
Umesila bih nešto , neke hlepčiće...videću šta stignem,kad već radim danas...
Standardno suve smokve, kajsije, šljive, lešnici, orah,i kandirane jagode, narandže, limeta,višnje, djumbir,dinje, ananas, kokos...

I žito je gotovo, ja ne meljem nego tako kuglice, pa sa voćem...mada i to nisam zadovoljna kako je ispalo...kao da ga nisam dovoljno kuvala...

Poslednja izmena:
Čorba od paradajza, pasulj, salata od kupusa, sargarepe, indijski orah I suvo grozdje pobacani unutra I malo povezano posnim majonezom. Pita od bundeve I krompira.

kako li izgleda ta corba od paradajza povezana posnim majonezom? :think:

- - - - - - - - - -

torta broj jedan gotova :D
samo sutra da je ukrasim slagom ili slatkom pavlakom, a prekosutra pravim drugu.
odlucila sam se za stari mamin recept i banana tortu i ispade cudoviste od najmanje 5kg :D

hvala za recept za mojito, imam sve osim sveze nane, jedva cekam da je nabavim. dive, jesi stavljala u sejker ili 'nako samo ?

nako samo!
fora je u tome da ti na dnu ostane onaj braon secer u kristalnom obliku, da ga ne rastopis..i da lajm ignjecis, pa ubacis sa sve korom unutra..meni je to omiljeno pice leti..al moze i sada, nece da se baci :)

kako li izgleda ta corba od paradajza povezana posnim majonezom? :think:

- - - - - - - - - -

nako samo!
fora je u tome da ti na dnu ostane onaj braon secer u kristalnom obliku, da ga ne rastopis..i da lajm ignjecis, pa ubacis sa sve korom unutra..meni je to omiljeno pice leti..al moze i sada, nece da se baci :)
Jel tebe jos drzi ono ``veselo``raspolozenje :)?
Vidis posle corbe pasulj? Pa salata od kupusa, sargarepe, indijskog oraha I grozdjica povezanih majonezom, taj majonez ide samo u salatu :)

ja na kraju pravim dve torte. :zcepanje: i to ne reform zbog kooje sam pretopila margarin i odstranila vodu, nego cu obicnu tortu sa nadevom od oraha i neku sa pomorandzom i cokoladom. ne zna zasto, ali zasto sam morala da blejim u kuvar i nadjem recept koji mi se ucinio lagan i sa puno fila...reformica ostaje za neki drugi put. al' ko zna sve je jos neizvesno imam materijal za obe torte, a i jos neku. :rotf:

- - - - - - - - - -

Dobar mi secer. 4,38. :)

Danas kod svekija na rucak
Kod mojih na veceru.
Sutra cemo obrnuti redosled :mrgreen:

el sam ti rekla. :lol:

jos samo da zavrsim rusku i projice danas i to je to. to posle ovih torti. guda ce se pece sutra da bude lepa i topla...ko ne voli tople gude, neka ceka da se guda ohladi. :malav: mogla sma i mimozu da pravim ili tako neku salatu, ali ja rusku volim...ono mi je malo dosadno kackavalj, sunka, pavlaka i sve tako nesto....ruskica ipak ima neku dozu sarma sa sargarepom i graskom. :D

pihtije su spremljene, sarma cuci u zamrzivacu i ceka da se podgreje isto sutra i bela pileca corba ceka zajedno sa sarmom da bude samo zacinjena.

suvo za seckanje je u frizideru.

svinjarije definitivno. :lol:

i cesnica i to treba. :rida:

Posto se danas posti pravim dagnje na provansalski nacin :)

(ali ne po onim glupim receptima sa neta)
u mom receptu ima i paprika, paradjza, vina itd itd.. :)

:zaljubljena: lele KOJI domatjin :zaljubljena: ima da te marnem...na neodredjeno :hahaha:

kako sam jos uvek na poslu(z:(( ) kupila sam u kantini 3 skuse pecene sve sa prilozima za veceru
znaci, moram neku tortu da kupim jos, a to tju na komad i to par komada grcke torte

znaci, moram neku tortu da kupim jos, a to tju na komad i to par komada grcke torte

I ti k'o moja svekrva ne možeš bez torte?

Šalim se, ali me ona danas tako iznervirala konstatacijom da pravim torte za prodaju, a mi nećemo imati tortu, da sam rekla mm da ću do večeri napraviti dve, i da obe mora ona pojesti. :evil:

No ne dam da mi pokvari Božić, pa sam napravila samo jednu, a divanićemo posle Božića.

Ovo je trebalo u Rupu.

• Podržavam
Reactions: Tol
Ti nemaš svekrvu. :mrgreen: :zkez:

pa jeste, nemam :)

- - - - - - - - - -

Šalim se, ali me ona danas tako iznervirala konstatacijom da pravim torte za prodaju, a mi nećemo imati tortu, da sam rekla mm da ću do večeri napraviti dve, i da obe mora ona pojesti. :evil:

No ne dam da mi pokvari Božić, pa sam napravila samo jednu, a divanićemo posle Božića.

Ovo je trebalo u Rupu.

ja mislim da te je ona to u stvari pohvalila, al ti nisi dobro shvatila :)

Ovo je trebalo u Rupu.
Sunce moje, ne trosi svoje divne nerve na stupid reakcije.

Sveki nije smela da ti komentarise ich, ako je verujuca..to su lose misli
Ti si umetnik dokazan i ne treba da padas na provokacije, naravno da si napravila par razlicitih torti -po modernom sistemu-da zapusis lajava usta, ono
130 x 350 cm da se seku odmah parcad sa 3 cm debelo( pa onda trouglovi po dijagonali) pa neka onda divani o lebarama koje ona pravi :)

naletela sam na pekaricu u 29. novembra kod mosta Pancevca gde imaju domace prelepe tortice, ciz kejk i krempite sve po komad pakovanje(pecivo i cuda od tegljenih kora-onoliko)..pa cu da kupim nekoliko razlicitih za mene i mamu-dovoljno po pola da podelimo

Ovo je trebalo u Rupu.

evo nesto za tebe :heart:
1554373_10202366672521263_1589047376_n.jpg

Ovo je trebalo u Rupu.

ja sam tek zavrsila jednu...kao neku brzu sa slatkom pavlakom i pomorandzom (ispao mi je problem sa zelatinom). mislim da nije nesto torta. a izgledala je tako divna i kremkasta, a na kraju ce mi se smuci slatka pavlaka. zato cu nocas kada zavrsim ostalo da sedim i pravim reformicu...da imam jednu cestitu tortu sutra. :lol: fora je sto ja uopste nisam neki sladokusac, al' imam taj trip da kada dodju praznici pravim slatkise. i mislim da vecina ima taj trip u vezi torti za praznike. :lol: bolje da covek napravi neki obican kolac, tek da bude slatko i gotovo.

ko zna mozda je i ova torta dobra, ali je problem u meni...meni sve slatko na kraju postane bezlicno i bezukusno. jedva cekam toplu gudu, al' utesicu se veceras i saranom. :zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back