Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nismo zagorele :zskace:

Danas bila klasika za badnji dan: riblja corba, peceni saran, krompir salata.
I nista slatko nisam pravila. Ni slano z:lol:

Posto u kuci slavimo oba Bozica, bilo je i previse hrane ovih dana, jos imam punu kutiju slatkih sitnih kolaca od Nove godine a slane sam danas dala kucama, tvrdo je i vise nije jestivo
Sutra po sinovljevoj zelji bice supa, podvarak sa krmenadlama. A od slatkog pravim samo cesnicu i to cu da teglim kore z:)- kod mene je cesnica pita sa orasima od tankih kora, kao baklava bez preliva. To nam je dovoljno od slatkog

izvinjavam se svim lepotama sa ovih strana ALI...:cmok2::rotf:

Pogledajte prilog 317292 zlozika zaslužila pehar naj domatjice za početak 2014.:klap: :hej::andjeo::maramica::mesi::zkez::ortakinje:

winnaar.gif

kad nadalina muti jaja, zamuti pamet svima. :zper:
a imala sam i mini exploziju u kuhinji. :zcepanje: zavrsila ja tortu odma za onom prvom...ybt...tortu koja je satro teza uradim za sat ipo, a onu satro brzu radim 5 sati, al' ajde...e i skuvam na pari onaj fil i sve super, al' ona serpa u kojoj je kuvano se vakumiralau onu sa vodom. ostavim to...msm, imam pametnija posla nego da se bavim serpama. i sad...malo sam popila i stavim ponovo serpe na ringlu, reko odvakumirace se od toplote, a u onoj u kojoj je voda bila ima jos vode. stavim i odem da dekorisem tortu...msm, dekorisem, pobacam orahe po njoj i tako to...i samo cujem exploziju i nesto pada u kuhinji. ybt, jedna serpa na ormaricu koji ne ide do plafona, ona sa vodom tresnula dole. sad gledam dal nije potkacila staklo od sporeta valjda nije...moja slatka topla guda, samo da njeno pecenje ne bude ugrozeno. i tako...super, dobro da mi na lampi nije serpa zavrsila.

gotovo! zd je pala na drugo mesto :lol:

:rida: :rida: :rida:

A od slatkog pravim samo cesnicu i to cu da teglim kore z:)- kod mene je cesnica pita sa orasima od tankih kora, kao baklava bez preliva. To nam je dovoljno od slatkog

Kod mene je za ovo zadužena sveki. Ne tegli, kupi gotove.

P.S. Tolka, nisam lažljiva, samo sam zaboravila: to jeste njen posao i odradi ga savršeno.

Prebranac uspeo,slavno prosao..kako i ne bi s toliko luka i praziluka...
Naradila sam se toliko da mi bride tabani.Ali dragi je bio zlatan,sve sklonio,popakovao.

U poslednjem casu sam odlucila da napravim Parkinu djabatu...sjajno je ispala!

kad nadalina muti jaja, zamuti pamet svima. :zper:
a imala sam i mini exploziju u kuhinji. :zcepanje: zavrsila ja tortu odma za onom prvom...ybt...tortu koja je satro teza uradim za sat ipo, a onu satro brzu radim 5 sati, al' ajde...e i skuvam na pari onaj fil i sve super, al' ona serpa u kojoj je kuvano se vakumiralau onu sa vodom. ostavim to...msm, imam pametnija posla nego da se bavim serpama. i sad...malo sam popila i stavim ponovo serpe na ringlu, reko odvakumirace se od toplote, a u onoj u kojoj je voda bila ima jos vode. stavim i odem da dekorisem tortu...msm, dekorisem, pobacam orahe po njoj i tako to...i samo cujem exploziju i nesto pada u kuhinji. ybt, jedna serpa na ormaricu koji ne ide do plafona, ona sa vodom tresnula dole. sad gledam dal nije potkacila staklo od sporeta valjda nije...moja slatka topla guda, samo da njeno pecenje ne bude ugrozeno. i tako...super, dobro da mi na lampi nije serpa zavrsila.

Kad smo kod pehova u kuhinji,nedavno je nesto u istoj grunulo,dok smo u dnevnoj gledali TV.
Zatim se cula lomljava...
Ulazimo,kad aspirator se odvalio,sve popadalo direktno u činiju sa sveže otpravljen im visnjama,a one sa sve sokom,po mom sveže krecenom bez zidu.
Kad tad nisam dobila nervni slom,nikad necu...
Ako niste znale,ta purpurna boja višanja,posle nekog vremena poplavi,pa je zid sada sa plavim flekama....
Uz sve to su pukle neke tacne i razbila se okrugla vatrostalna koju sam obožavala..bila je idealna za punjene paprike...ciju sliku sam duzna od letos...

Danas standardica za Badnji dan...Za predjelo salata od morskih plodova i korpice punjene rio-mare meksičkom salatom.
Prebranac, maminih ruku delo, prste da poližeš. Uz njega rotkva.
Pastrmka i smuđ. Krompir salata. Preliv za ribu od belog luka i peršuna.
Vruća proja.

Od slatkiša suvo voće, indijski orah, kikiriki, brazilski orah, žele-bombone i ratluk.

Kad smo kod pehova u kuhinji,nedavno je nesto u istoj grunulo,dok smo u dnevnoj gledali TV.
Zatim se cula lomljava...
Ulazimo,kad aspirator se odvalio,sve popadalo direktno u činiju sa sveže otpravljen im visnjama,a one sa sve sokom,po mom sveže krecenom bez zidu.
Kad tad nisam dobila nervni slom,nikad necu...
Ako niste znale,ta purpurna boja višanja,posle nekog vremena poplavi,pa je zid sada sa plavim flekama....
Uz sve to su pukle neke tacne i razbila se okrugla vatrostalna koju sam obožavala..bila je idealna za punjene paprike...ciju sliku sam duzna od letos...

:lol: ja sam u prvom trenutku i pomislila ili da je explodirala sijalica i to bas explodirala ili da mi je pao neki kuhinjski element. skroz sam zaboravila na vakumirane serpe koje se greju. samo da mi staklo od sporeta nije potkaceno serpom koja je pala dole.

Vaistinu se rodi!

Jutros jela palentu sa mlekom, nisam 100 god..

idem sa mamom u šetnju, pa će ona ručkati skušu i krompir salaticu
a ja samo paradajz čorbicu
ništa prase, krme i sl...samo tečno mi se jede

a juče nisam uspela da dodjem do one pekarice sa tortama, pa sam kod mene uzela
domaće minjone ( ala švarcvald, pa sa ananasom.i belom čoko,.pa sa bademima i grilijašom i čoko)
i malo od kinder torte

Hristos se rodi, drage moje kuvarice.

Ja zamesila pogaču cvet sa Minjine kuhinjice. Baš hoću da cele godine budem vredna. :)

e, ja sam prvi put u zivotu pravila tu vrstu pogache
tako pao dogovor sa suprugovom majkom
ne izgleda loshe, a dal ce bit ukusna vidjet cemo
jedino sto mene malo zbunjuje procedura oko tih recepata - koji je kao pravi i tako...
na kraju sam nasla neku s mlijekom i maslacem (bilo me frka da stavim mast mada joj volim ukus...)

Pogledajte prilog 317357

I sretan vam Bozic svima koji danas slavite. Vaistinu se rodi!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back