Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrs. Bi ako se dobro secam recept za mancmelou postoji na blogu cooks&bakes. Secam se da je autorka bloga kukala da je recept previse muke oko necega sto lici na macmelou a nije na kraju isti kao kupovni.
Inace, kad smo kod kupovnih keksica, je l pravio neko plazmu po receptu sa onog bloga o zdravoj hrani? Da l bese vitkigurman ili moosema. Zaboravila sam.
Sad nadjoh recopis na kuhinjskimcarolijama.

Poslednja izmena:
Mrs. Bi ako se dobro secam recept za mancmelou postoji na blogu cooks&bakes. Secam se da je autorka bloga kukala da je recept previse muke oko necega sto lici na macmelou a nije na kraju isti kao kupovni.
Inace, kad smo kod kupovnih keksica, je l pravio neko plazmu po receptu sa onog bloga o zdravoj hrani? Da l bese vitkigurman ili moosema. Zaboravila sam.
Sad nadjoh recopis na kuhinjskimcarolijama.
prvi put sam sad otišla na taj blog, sličan je recept kao ovaj što sam ja stavila, ne znam kako su se onoj naduvali keksići. Moja jedina zamerka keksićima je bilo što su bili malo debeli.
Inače, ima recepata za munchmallou koliko hoćeš. Ima i da se napravi u tepsiji kao kolač, pa se seče. Isti ukus, manje petljavine.

Ne znam zašto bi uopšte neko nešto pravio kad sve ima da se kupi. I ništa home made neće biti kao kupovno, jer nikad nećemo imati sve te dodatke, aditive, pojačivače ukusa i ostalo što ima industrija.
Možda je u kućnoj varijanti jeftinije, zdravije, ukusnije....

Ja, ako me nešto ne zanima preskočim, ignorišem, ne kritikujem i ne nabrajam šta tu ima, a šta nema

ja imam recept za mancmelou tortu, znaci kupljeni mancemlou u torta kombinaciji. kora se susi, keks od mancemolua ide u jedan fil, kapice slazu po filu itd. odlicna je, super izgleda kad se isece :D
dive, dak recept za kucnu varijantu mojito, imam jedan beli bakardi neotvoren :D

i ja bih rekla da je malo izvikano...

pravila sam napokon humus danas, nakon potrage za sirovim leblebijama i moram priznati da sam vise ocekivala
Malko sam zaostao pa donedavno nisam ni čuo za humus(osim onog humusa iz zemljišta).
Али пошто видим да су ту главни штих леблебије(наут) да пријавим да сам се истих најео у забрињавајућим количинама 83. док сам био стажа у Скопљу, на аеродрому Петровац.
Слане пржене леблебије и скопско пиво....:super:

pravila sam napokon humus danas, nakon potrage za sirovim leblebijama i moram priznati da sam vise ocekivala

Po kom receptu si pravila?

Pokazao mi je odavno jedan Izrealac recept koji je, za moj racun, bolji od drugih...najpre se pasira beli luk pa se u njega dodaju dve kasike maslinovog ulja, pa se pasira, pa kuvane leblebije, pa dve kasike vode, pa se pasira, pa limeta a ne limun, pa voda dok ne bude svilenkasta tekstura...mnogo je vise spajsi a istovremeno je nezan...

Vec danima pravim keksice sa belom glazurom, okicama, dzindzer bred, zvezdice i deda mrazove...klasika, 220gr putera, dve i po solje brasna, pola solje secera, kasicica soli, jedno jaje, rendana korica limuna...zamesi se, odstoji dva sata u frizideru, razvuku se oblici, desetak miuta u rerni i gotovo...pokusacu sa telefona da ubacim neku sliku..

za one kojima je jelka bila jednostavna- dajte objasnjenja, step by step, ne znam kako da uvrcem grane, zapravo, malo toga mi je jasno u celom postupku :lol:

ja sam je pravila bez namaza , klot samo margarin tj imala sam tad samo puter i njega sam mazala .
podelis na 4 jufke
prvu razvuces u elipsu tj oblik jelke gore uze dole sire
namazala razmeksanim puterom
preko nje drugu ... isto ... zadnju koru nisam mazala
malo to formiras
sredinu odgore do dole zaseces malo kao stablo sirine jedno 5 cm
i onda seces trake sa strane levo desno oko 2 do 3 cm debljine do kraja testa
svaki krak uvrces kao spiralu do sredinjeg ''stabla i polozis
kad si sve uvila malo ih namestis na gore
onda sam sve premazala cetkicom sa umucenim zumancem i malo ulja i dobro posula susamom i kimom
cekas da naraste i peces ... prethodno pratis recept i mesenje

ja sam pravila bezalkoholni mohito.u 2 litre kljucale zasecerene vode,ostaviti da odstoji veza sveze mente,poklopljeno.secera oko 200g,po receptu 250.procediti i kad se dobro ohladi sipati sok od cetiri limuna.sluziti jako hladno sa kriskama limuna i ledom.e sad kad se sipa rum...nemam pojma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back