Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А можеш да пређеш и комплет на пресну храну.
Само задржиш један дан у недељи на термичкој клопи да у случају неке забаве, журке, свадбе, рођендана итд не би седела и бежала од уобичајене клопе ко обајана, јер после дужег конзумирања само пресне хране унос непресне хране изазове реакцију организма.

To mi se kod tebe jaaako dopalo. Zato sam i pitala za klince. Npr. dodje im drustvo, sluzite im cedjene sokove i sve sveze. A kada odu kod nekoga, npr. 3 x nedeljno, da li ostanu dosledni ili ipak uzmu ono sto im je ponudjeno? Misli, zanima me njihov odnos, jer su deca okruzena smecem koje ih mami.

- - - - - - - - - -

koliko ti je trebalo da se navikneš na ukus?
ne mogu da zamislim sebe da jedem bananu i zeleniš
mada...ja sam živi dokaz da se prehrambene navike menjaju...svašta sam novo počela da jedem u poslednjih 7-8 godina i baš sam ponosna na sebe zbog toga :)

I moja mama se zgrozila na naziv dijete :lol:

Ukus je ok ako ga doteras po svom. Kelj i blitva su sasvim neutralni, voce prevlada. Bude poput nekog sejka.
On predaje u srednjoj skoli i nosi na posao, za dorucak ili rucak, zavisi od smene. Tako mozes i ti. Najbolje da nabavis staklenu casu sa poklopcem ili u teglicu.

Nikada mi nisu bile jasne žene koje se opterećuju nekim večitim dijetama ?
Imam "malo ;)" više kilograma nego što tablice preporučuju .... Imam i malo više godina ....
Pa šta sad, ako mogu da nosim - ne smeta mi, ako se dragom sviđa, zašto bi se opterećivala ? :dontunderstand:
Do nedavno sam patila, svako proleće se izgladnjivala, nekoliko puta i u bolnici završila i šta sam postigla ?
Čir na želutcu, kamen u žuči, hormonalni disbalans, štitnjača poludela ... ZAŠTO ????
Da bi "neko" mogao da se hvališe???

Ne više... NIKADA !!!
Ko me voli ovakvu kakva sam - voli me iskreno ...
Ko me ne voli - pa neka mi zavidi !!!

Imam "malo ;)" više kilograma nego što tablice preporučuju .... Imam i malo više godina ....
Pa šta sad, ako mogu da nosim - ne smeta mi, ako se dragom sviđa, zašto bi se opterećivala ? :dontunderstand:
Do nedavno sam patila, svako proleće se izgladnjivala, nekoliko puta i u bolnici završila i šta sam postigla ?
Čir na želutcu, kamen u žuči, hormonalni disbalans, štitnjača poludela ... ZAŠTO ????

Ne više... NIKADA !!!

Ovo je radi zdravlja, a ne ogledala. Mada, i na to ima efekte.

To mi se kod tebe jaaako dopalo. Zato sam i pitala za klince. Npr. dodje im drustvo, sluzite im cedjene sokove i sve sveze. A kada odu kod nekoga, npr. 3 x nedeljno, da li ostanu dosledni ili ipak uzmu ono sto im je ponudjeno? Misli, zanima me njihov odnos, jer su deca okruzena smecem koje ih mami.

- - - - - - - - - -

I moja mama se zgrozila na naziv dijete :lol:

Ukus je ok ako ga doteras po svom. Kelj i blitva su sasvim neutralni, voce prevlada. Bude poput nekog sejka.
Код нас је викендом(субота и недеља) углавном термичка клопа с доста воћа и салата наравно у хладнијем делу године, у топлијем делу године је термичка клопа само недељом.
Осталим данима је пресно, али има доста и меса које је термички необрађено као шунке, сланине, кобаЈсица, кулена, затим пресног млека и од њега добијено кисело млеко, сремски сир(самокис), и пресна јаја.
Месо је наше, јаја такође, а млеко од ћалетових коза и оваца, док кравље млеко узимам од једне жене из комшилука, воће домаће и куповно, поврће куповно и домаће.
Тесто је пресно, или сушено на 45-50 степени, сем викендом када је домаћи лебА.

Код нас је викендом(субота и недеља) углавном термичка клопа с доста воћа и салата наравно у хладнијем делу године, у топлијем делу године је термичка клопа само недељом.
Осталим данима је пресно, али има доста и меса које је термички необрађено као шунке, сланине, кобаЈсица, кулена, затим пресног млека и од њега добијено кисело млеко, сремски сир(самокис), и пресна јаја.
Месо је наше, јаја такође, а млеко од ћалетових коза и оваца, док кравље млеко узимам од једне жене из комшилука, воће домаће и куповно, поврће куповно и домаће.

Divno :D

Zivecete 100 god. :heart:

Mada sam je i protiv mesa (u vecim kolicinama). Cini mi se da izaziva agresiju i nervozu.

Ne više... NIKADA !!!

:neutral:
ko je spomenuo večite dijete i izgladnjivanje:confused:
znači ako se tvom dragom sviđa , onda je sve u redu?
ja mislila da je bitnije da smo sami zadovoljni sobom, pa onda na red drugi

- - - - - - - - - -

kako presno testo?

Divno :D

Zivecete 100 god. :heart:

Mada sam je i protiv mesa (u vecim kolicinama). Cini mi se da izaziva agresiju i nervozu.
Можда само одрасли, а и то је питање оптерећења организма.
Приметио сам да се код дуготрајног одсуства животињских протеина јави слабост и донекле проблем терморегулације зими на ниским температурама(пар пута сам се неописиво смрзао на температурам које нису тако ниске, али сам био добро обучен) иако сам био преко 2 сата напољу.
Деци никако не бих ускратио месо.
Претпостваљам да јаја и млеко могу заменити месо, али није ми то тако битно.

- - - - - - - - - -

kako presno testo?
Као нпр домаћа тестенина, јаја и брашно и осушиш.
Или растањиш обично тесто(брашно и вода) и у рерну на 50 степени.
Можеш тесто обогатити и хладно цеђеним уљима, семенкама, сувим грожђем и сл.
А можеш ко и ја кад сам био дете, па и данас... кад жена меси тесто узмем парче и поједем га.
А сећам се да се мати ужасавала, али временом је навикла, па ме чак и нудила, поготово тесто за погачице с чварцима!:super:

Као нпр домаћа тестенина, јаја и брашно и осушиш.
Или растањиш обично тесто(брашно и вода) и у рерну на 50 степени.
Можеш тесто обогатити и хладно цеђеним уљима, семенкама, сувим грожђем и сл.
А можеш ко и ја кад сам био дете, па и данас... кад жена меси тесто узмем парче и поједем га.
А сећам се да се мати ужасавала, али временом је навикла, па ме чак и нудила, поготово тесто за погачице с чварцима!:super:
Pravila sam sirove stanglice koje su bas bile ukusne:
1/3 solje bundevinih semenki, 2 kasike taan-a (pasta od samlevenog susama i hladnocedjenog ulja), 3 kasike meda, 1/2 solje rogaca, 6 suvih urmi, 2 kasike suvog grozdja, 1/2 solje seckanih oraha.
U secko se ubace svi sastojci, sem oraha, dok ne bude kompaktno. Dodati orahe, utabati u kalup i kada se stegne uu frizideru seci.

A pravila sam i neko testo (nemam vise recept) jaaako tanko, pa susila na suncu.

Pravila sam sirove stanglice koje su bas bile ukusne:
1/3 solje bundevinih semenki, 2 kasike taan-a (pasta od samlevenog susama i hladnocedjenog ulja), 3 kasike meda, 1/2 solje rogaca, 6 suvih urmi, 2 kasike suvog grozdja, 1/2 solje seckanih oraha.
U secko se ubace svi sastojci, sem oraha, dok ne bude kompaktno. Dodati orahe, utabati u kalup i kada se stegne uu frizideru seci.

A pravila sam i neko testo (nemam vise recept) jaaako tanko, pa susila na suncu.
То је неки јеврејски рецепт, сећам се да ми је једна жена причала давно о томе, пробао сам и буде сасвим ОК.

- - - - - - - - - -

,,,

Ma nisi ti, ja sam ....

Kad bi znala koje sam sve dijete proživljavala .....
Uh, kad se samo setim .....

Protiv prirode i protiv sebe se ne vredi i ne treba boriti ...
Takvi smo - kakvi smo ... Kome se sviđamo - sviđamo se ... Ostali ...

Nije dragi presudan faktor, JA sam,
znači neću više da ugađam drugima,
hoću malo i sebi !!!

Ti nisi 163? Ko je onda, neko jeste ovde?:think:

:uja:

4gqo.jpg

Ma nisi ti, ja sam ....

Kad bi znala koje sam sve dijete proživljavala .....
Uh, kad se samo setim .....

Protiv prirode i protiv sebe se ne vredi i ne treba boriti ...
Takvi smo - kakvi smo ... Kome se sviđamo - sviđamo se ... Ostali ...

Nije dragi presudan faktor, JA sam,
znači neću više da ugađam drugima,
hoću malo i sebi !!!

:)
i treba ti da bueš presudan faktor, to sam htela da čujem :)

- - - - - - - - - -

jao što ja volim kad mama pravi ove kokos kocke
uglavnom sam ispomoć za umakanje i valjanje u kokos
a najbolji deo mi je da pojedem okrajke koji su tanji i da sastružem sa papira ono što ostane:lol:

edit:
za umakanje kocki, ne mene :lol:

Poslednja izmena:
nisam, ja sam 160
ko bi mogao biti :think:
smokva nije sigurno :lol:

joooooj,pa ti si baš malecka...:sad2:

- - - - - - - - - -

:)
i treba ti da bueš presudan faktor, to sam htela da čujem :)

- - - - - - - - - -

jao što ja volim kad mama pravi ove kokos kocke
uglavnom sam ispomoć za umakanje i valjanje u kokos
a najbolji deo mi je da pojedem okrajke koji su tanji i da sastružem sa papira ono što ostane:lol:

edit:
za umakanje kocki, ne mene :lol:

ime im je Čupavci...i vrlo je lako za spremanje...:aha:

ima još nešto isto tako dosadno...
kozačke kape, još gore
a tako su ukusne :zaljubljena:
skoro da sam zaboravila kako sam se smorila prošle godine dok sam ih pravila
mogla bih opet za slavu :think:

kozačke ili ruske...čupavci ili kokos kocke...meni mindegy...sve je ukusno i topi se u ustima...
čupavci mi nisu tolko komplikejšn,al kozačke su smor što reče majče...:roll:

zato ih uglavnom i jedne i druge pravi moja sveki,jerbo to njen sin voli...:hahaha:
ja pravim ono što voledu moji sinovi,a njihov ukus se razlikuje od očevog...:manikir:

Misliš Ruske kape? :zcepanje:

:zag:

kozačke ili ruske...čupavci ili kokos kocke...meni mindegy...sve je ukusno i topi se u ustima...
čupavci mi nisu tolko komplikejšn,al kozačke su smor što reče majče...:roll:

zato ih uglavnom i jedne i druge pravi moja sveki,jerbo to njen sin voli...:hahaha:
ja pravim ono što voledu moji sinovi,a njihov ukus se razlikuje od očevog...:manikir:

razumele smo se :lol:
nije za slavu prošle god, nego za božić, sad mi reče mama :)
a biće ove god za slavu, ali bez moje asistencije :malav:

razumele smo se :lol:
nije za slavu prošle god, nego za božić, sad mi reče mama :)
a biće ove god za slavu, ali bez moje asistencije :malav:

pametnice...:mazi:

ja još ne znam šta ću da pravim ove godine...
mama za svoj božić pravi tortu i kolač po želji mlađeg gmaza...
i zabranila mi je da ja išta pravim...nesam se bunila...
treba da napravim tortu za starijeg za rođus...biće to ručak za babe i dede da se skupi kinta,jel...:hahaha:
i hoću neku čokoladnu tortu,da nije komplikovana,da je ukusna,da nije mnogo skupa,da se topi u ustima...
može biskvit al da se obavezno zaliva sa nečim kako bi bio softan...

može pomoć????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back