gost 345877
Veoma poznat
- Poruka
- 11.521
sad sam gladna
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pravila deci moče za večru...![]()
i ja,pofezne![]()

i ja,pofezne![]()

I ja" hleb u jaja"... sa cajem od kamilice
Inace parcad hleba se posole, umoce u ulupana jaja i prze na masti ili ulju

Kupila sam zaledjene očišćene lignje. Ima li neko neki dobar proveren recept?
Ili da idem metodom - daj da dodam još malo ovog, neće ga pokvariti?![]()
Ovo su najbolje lignje koje sam jela pa sam zapisala recept ali ih nikad nisam spremala
Na maslinovom ulju poprziti 3 zrna crnog bibera da se oseti miris, dodati 3 sitno seckane glavice crvenog luka, dinstati da postane staklast, 3 cena belog luka, 1/2kg plodova mora ili ociscenih lignji (samo beli deo). Posle 20-ak minuta dodati 1kg sitno seckanog paradajiza, so, biber, 1/2 veze persuna, 1 kasicicu dalmatinskog zacina, 2 lovorova lista, 1 kasiku paradaiz pirea, sok 1 mandarine, sok 1/2 limuna i 2dl belog vina. Kad je kuvano jos 1/2 veze persuna. Skuvati 1/2kg rize ala dente i odvojeno dodavati u sos a moze se i zajedno izmesati. Za spagete bolonjez sve je isto samo bez limuna i mandarine. Luk i 1/2kg 2X mlevenog mesa (umesto plodova mora) prziti zajedno (ne prvo luk pa meso).
...nadam se da cu ih opet jesti za ng ali lignje su prave, ulovljene. Tata kaze da ovo sto se prodaje nisu lignje nego totovi
Kod nas se suva paprika potapa u vodu i melje ...ostalo je isto ...praziluk, so i uljeU mom kraju se suva paprika prvo malo potopi u vrelu vodu, onda malo prokuva i posle jos dok je topla ogrebe se (istrlja, odatle i ime - "trljanica") unutrasnjost, ljuspa se baci, ostalo je isto - praziluk, so, ulje.
Kome bude previse ljuto ima opciju da gotovu trljanicu pomesa sa pire-krompirom.
Ovo su najbolje lignje koje sam jela pa sam zapisala recept ali ih nikad nisam spremala
Na maslinovom ulju poprziti 3 zrna crnog bibera da se oseti miris, dodati 3 sitno seckane glavice crvenog luka, dinstati da postane staklast, 3 cena belog luka, 1/2kg plodova mora ili ociscenih lignji (samo beli deo). Posle 20-ak minuta dodati 1kg sitno seckanog paradajiza, so, biber, 1/2 veze persuna, 1 kasicicu dalmatinskog zacina, 2 lovorova lista, 1 kasiku paradaiz pirea, sok 1 mandarine, sok 1/2 limuna i 2dl belog vina. Kad je kuvano jos 1/2 veze persuna. Skuvati 1/2kg rize ala dente i odvojeno dodavati u sos a moze se i zajedno izmesati. Za spagete bolonjez sve je isto samo bez limuna i mandarine. Luk i 1/2kg 2X mlevenog mesa (umesto plodova mora) prziti zajedno (ne prvo luk pa meso).
...nadam se da cu ih opet jesti za ng ali lignje su prave, ulovljene. Tata kaze da ovo sto se prodaje nisu lignje nego totovi
Danas prokelj u sosu od bosiljka
Pogledajte prilog 314232
Zdravo i ukusno, brzo se sprema a prokelj je izuzetno bogat folnom kiselinom i pravi je ''borac'' protiv alergija

smrde za medaljuEto, totovi, lignjuni, kako god... A ja kupila i platila lignje... mamicu im prevarantsku
Pogledajte prilog 314243
Aj, videćemo, biće valjda dobro.
... ako izdržim do kraja da spremim ovo, već mi se dig'o želudac od mirisa...![]()
Kako dobro izgleda njam, njam...

I kad pravim nešto prvi put, mora na moj način ili ništa...
Pogledajte prilog 314247
Punjene lignje u bešamel sosu sa karavan-kačkavaljem. E, sad, da li će da valja, ili sam džabe bacila i pare i vreme - videćemo. Trenutno je ova činija u rerni, čeka se konačni skor i ocena članova žirija![]()