Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
TAman sam mislila nema nikog izmedju moja dva posta, kad ulete slučajni prolaznik :lol:
Recept:
Lignje lepo opereš, isečeš krake na male komadiće. Izdinstaš glavicu, dve crnog i glavicu belog luka ( ali ja sam koristila domaći beli luk, ako koristiš onaj krupni, kineski iz marketa, ne moraš baš celu glavicu, da ne bude mnogo ), sve sitno iseckano, pa dodaš te seckane krake od lignje i dalje dinstaš. Dodaš malo belog vina, ja sam onako, od oka, otprilike 1/2 deci, i šolju soka od paradajza ( to sam imala, može i paradajz pire, ili pelat ). So, vegetu, malko bibera, malko ruzmarina, bosiljka, po ukusu, ja sam ovo stavila. Pred kraj dodaš otprilike šoljicu barenog pirinča, pa prodinstaš još neki minut. Kada se ohladi dodaš u to jedno jaje.
Napuniš lignje, zatvoriš čačkalicom i staviš u pleh, činiju, šta imaš.
Ovamo napraviš bešamel sos. Ona klasika proprženo brašno, kašika, kašika i po, i pre nego što krene da rumeni dodaš mleko. Treba litar, ali ja dodam odoka, i brašna i mleka, dodaješ ako bude pregusto kad proključa. ( ako ti se naprave grudvice, ne brini, samo ih razbi mikserom slobodno ). Kada je prokuvalo, dodala sam začine - so, vegetu, ruzmarin i kockicu veličine kutije šibice karavan-kačkavalja, naravno izrendanog. I to se kuva još koji minut, prelije preko onih lignji u činiji i u rernu. Nekih pola sata na 220 stepeni..
Rezultat je mmmm mljac. Vidiš slike na kraju krajeva. :D

zabranjeno je reklamiranje drugih sajtova valjda :think:

ja danas paradajz čorbicu sa belim mesom(to ću kuvati kad dođem s posla)
juče sam spremila ovo:
na malo kuvane i suve slaninice(25gr) izdinstala jedan praziluk,
dodala tome pola tikvice isečene na trakice (ljuštilicom za krompir)..
kad je tikvica pustila vodu, dodala belo meso isečeno na kockice..malo se krčkalo poklopljeno...
na kraju dodala kuvani paradajz, začinila...
rekla bih da nije loše :)
ješću uz kus-kus

advokat ne postavlja pitanja na koja ne zna odgovor :malav:

smokvo, kad si već tu..jesi li već bila u prodavnici?
znam da ne ideš u idea market, a znam i da ti je blizu :)
pa sam htela da te zamolim nešto ako u toku prepodneva buše išla do prodavnice

- - - - - - - - - -

saule, ti li si :eek:

ajd kazi ,ne mogu nista da obecam jer sam juce isla 6 puta do stana da ga pokazem.jutros samo jednom,al cekam da mi se ljudi jave
kazi sta ti treba

pa nije ni čudo što si kao grančica kad samo salatu brstiš :)
e htela sam te pitati za one vodene dane kad su mesečeve mene
psihički sam se pripremala za mlad mesec i procenila da šanse nema da izdržim, a sad kad je bila mena ja zaboravila
nego šta sam te htela pitati :think:
ladno sam zaboravila

pa nije ni čudo što si kao grančica kad samo salatu brstiš :)
e htela sam te pitati za one vodene dane kad su mesečeve mene
psihički sam se pripremala za mlad mesec i procenila da šanse nema da izdržim, a sad kad je bila mena ja zaboravila
nego šta sam te htela pitati :think:
ladno sam zaboravila
Rece mi neko iste visine i tezine :whistling:

Poslednje dve ove god. su 17.12. u 10:28 i 25.12. u 14:48.

Kada se setis... :)

pa dobro, ne moram baš da nestanem :lol:
eeee hvala night, sad sam se setila šta sam htela pitati bogomoljku :D

je l može neki sok od povrća, voća?
mada ne znam ni šta bih cedila
I to ti je dobra navika "konacna dijeta" / "zeleni sokovi". Uvodim klincu i sebi 3 x nedeljno.

U blender se sipa voda da prekrije nozice (kazu zbog oksidacije, ne razumem se u to.).
Osnova je: 2 jabuke, 1 banana, 2 k.k. susama/oraha/badema/lana/..., saka zelenisa (z. salata, kelj, kopriva, blitva, spinat,... (kupus bude papren kada se tako jako isitni)).
Dalje, dodajes voce i povrce (osim dinja i lubenica) po zelji i vodu da bi dobila gustinu i kolicinu koja ti je potrebna za ceo dan. Pa podelis u 3-5 obroka.
Ja vise volim gusce, na kasicicu jer imam utiak da sam jela, a neki pre piju.
Bitno je da nista od namirnica nije termicki obradjeno.
Cesto stavim malo meda, cimeta, djumbira.
Najukusnije je sa sljivama i smokvama jer su najsladje.

To sam dobila od tipa koji mi je preneo reiki, bavi se meditacijom,... i on je na tom rezimu svaki drugi dan. Krvna slika mu je fantasticna, varenje odlicno, a viska kg. nigde :ok:

I to ti je dobra navika "konacna dijeta" / "zeleni sokovi". Uvodim klincu i sebi 3 x nedeljno.

U blender se sipa voda da prekrije nozice (kazu zbog oksidacije, ne razumem se u to.).
Osnova je: 2 jabuke, 1 banana, 2 k.k. susama/oraha/badema/lana/..., saka zelenisa (z. salata, kelj, kopriva, blitva, spinat,... (kupus bude papren kada se tako jako isitni)).
Dalje, dodajes voce i povrce (osim dinja i lubenica) po zelji i vodu da bi dobila gustinu i kolicinu koja ti je potrebna za ceo dan. Pa podelis u 3-5 obroka.
Ja vise volim gusce, na kasicicu jer imam utiak da sam jela, a neki pre piju.
Bitno je da nista od namirnica nije termicki obradjeno.
Cesto stavim malo meda, cimeta, djumbira.
Najukusnije je sa sljivama i smokvama jer su najsladje.

To sam dobila od tipa koji mi je preneo reiki, bavi se meditacijom,... i on je na tom rezimu svaki drugi dan. Krvna slika mu je fantasticna, varenje odlicno, a viska kg. nigde :ok:
А можеш да пређеш и комплет на пресну храну.
Само задржиш један дан у недељи на термичкој клопи да у случају неке забаве, журке, свадбе, рођендана итд не би седела и бежала од уобичајене клопе ко обајана, јер после дужег конзумирања само пресне хране унос непресне хране изазове реакцију организма.

koliko ti je trebalo da se navikneš na ukus?
ne mogu da zamislim sebe da jedem bananu i zeleniš
mada...ja sam živi dokaz da se prehrambene navike menjaju...svašta sam novo počela da jedem u poslednjih 7-8 godina i baš sam ponosna na sebe zbog toga :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back