Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dve veće glavice luka pržim na malo ulja, dodam par zrnaca šećera i kašikicu sirćeta, odprilike. kad postane staklasto, ubacim kašikicu kima, kašikicu aleve paprike i naseckane krompire. Par minuta mešam pa dodam naseckane bukovače (oko 300 gr). Poklopim da to otpusti vodu i tako dinstam desetak minuta. Nalijem vodu, so biber,jedan beli luk i pustim da se kuva dok se krompir ne skuva. Onda u šoljicu paradajz soka razmutim dve kašike brašna i ulijem unutra. Kad provri, gotovo je.
DSCF6239.jpg

nije baš reprezentativna slika, ali , eto, tako izgleda...

Danas školska kujna u Razvi sr.

nači vako:
Pileća crvena čorba sa dronjcima od jajaca u čast osnivanju buktinje na grbu, 29. nov. i značjanom događaju u jajcu, da obeležimo skromno i to, što da ne, tolerancija-mir-prosperitet....potom - pohovani bataci, nači jajce ponovo i- pomfrit
+ domaći kolač sa višnjama
Ko je rekao da u taj kolač ide jogurt, kis mleko i sl - veze sa varjačom nema, znači ohne to, nego kako ga ja pravim.
Ceo bih sam pojeo, ali se ne može, braćo tifusari, mnoge laste su gladne i moraju da jedu.

juneca supa
bistra, masna , slana i zabiberena ko sto treba
kremenadle ya nas sto ne volim prasetinu
rebarca mladoga praseta i krompir
ali sto su mi ispala rebarca...korica krcka a kad kucnes u nju kao u keramicku plocicu
po prvi put kupus salata od kiselog naravno sa puno ulja i tucane tz gruvane paprike ljute da usi odpadaju nenaviknutima na to
bilo i kokakole i vina kao ya koga naravno
falilo nesto slatko jer smo milke sinoc iyeli ko termiti a sad niko nije imao nameru da ide do prodavnice

i tako
sad u polozaju za varenje malo forumasim...
90vln7.jpg

6s6nw6.jpg
[/IMG]
fejd4x.jpg

e de ima u pekarama to testo za picu, ja ne vidim kod mene nigde, jel to moras da pitas prodavacicu pa ti onda daju, ili stoji negde ponuda izlozena????

u DISU postoje njihove gotove podloge ya picu, marka dobro. Oko 40 dinara su
ali
to nisu polupecene podloge kao sve ostalo sto se prodaje vec samo zivo testo smrynuto
tako da sam se ja rodila od kad sam ih pronasla
vise sam no yadovoljna

mileva,to prasence je za desetku,korica mu je za padanje u nesvest
inace samo sto nisam umrla jeduci jednu suvu papriku,neke su bile ljute,neke nisu,al jedna je bila otrovnica.pojela sam pola,pola sam bacila :(
umesila sam spekulas kolacice,odmaraju se u frizideru.rasturila sam kuhinju da nadjem modle...al pametna smokva je to garant zafrljacila u kantu pre par godina,jer ko ce da se bakce sa keksicima:roll:

Ako te ne mrzi, napisi.

Ja pravim kao za kiflice: 0,5 kg brasna, 1 kesica kvasca, 1 k.k. secera, 0,5 k.k. soli, 1 dl ulja, 250 ml mleka.

200g ostrog brasna pomesam sa ravnom kasicicom suvog kvasca i malo soli pa dodam 1,20dl tople vode i 3 kasike maslinovog ulja. Umesim sa kasokom, poklopim i ostavim na radijatoru da naraste (mozes dodati jos brasna ako se lepi) . Od toga budu 2 pice precnika 30cm.

59rk.jpg

smoki slikaj pre nego pojedes

u DISU postoje njihove gotove podloge ya picu, marka dobro. Oko 40 dinara su
ali
to nisu polupecene podloge kao sve ostalo sto se prodaje vec samo zivo testo smrynuto
tako da sam se ja rodila od kad sam ih pronasla
vise sam no yadovoljna
uzimala sam takve dok je pekara beograd postojala, pa kad je drakulic to pretvorio u klas il kako se sad zove toga vise nema
i nisam bila zadovljna, gletave, i mnogo male, ko za decu, ma nije ni za decu :lol:
ne znam disove kakve su, nemam dis ovde, ne znam ni de ima u bg-u, mislim da sam cula negde od mene kilometrima drugi kraj grada pa ni ne bih isla

Steta sto danas ne fotkah rucak...tako lep i saren.
Corbanjac, tj. supa, posto je bista-mix povrca, mrkva, karfiol, kukuruz secerac...
Salate- zelena i sveza cvekla/mrkva/jabuka/celer+mix semenki... (neki su komentarisali da je moglo i bez semenki, nismo papagaji :lol:)
Karfiol, baren, pa na prezlu...
Oslic na gril.
Desert-nar/sipak i kruske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back