Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja pravim kao hlebno testo (sto u sustini i jeste) plus ulje (ovo st si ti bogomoljka nabrojala, bez mleka)
medjutim nisam zadovljana
i svi recepti koje nadjem na netu su to, ali oni ga hvale
e sad moguce je da je caka u premesivanju, posto sam naletela negde na to, naraste pa premesis, pa opet ostavis, pa onda posle razvlacis
mene iskreno to mrzi, to bi moglo kad se unapred planira pa onda, posto sam ja tip osobe sad odmah i ovde ja kad ogladnim to pravim, digne se brzo i odmah u tepsiju
ok je, jedemo svi, ali nije to to ko kad kupis u piceriji picu
mleko nisam nikad stavljala, sad prvi put i vidim, i moram te pitam bogomoljka da li to mleko ugletavi testo, ili uzilavi? ili je dobro i sad je pitanje sta je tebi dobro :lol:

ja pravim kao hlebno testo (sto u sustini i jeste) plus ulje (ovo st si ti bogomoljka nabrojala, bez mleka)
medjutim nisam zadovljana
i svi recepti koje nadjem na netu su to, ali oni ga hvale
e sad moguce je da je caka u premesivanju, posto sam naletela negde na to, naraste pa premesis, pa opet ostavis, pa onda posle razvlacis
mene iskreno to mrzi, to bi moglo kad se unapred planira pa onda, posto sam ja tip osobe sad odmah i ovde ja kad ogladnim to pravim, digne se brzo i odmah u tepsiju
ok je, jedemo svi, ali nije to to ko kad kupis u piceriji picu
mleko nisam nikad stavljala, sad prvi put i vidim, i moram te pitam bogomoljka da li to mleko ugletavi testo, ili uzilavi? ili je dobro i sad je pitanje sta je tebi dobro :lol:

Ne uzilavi, bude kao testo za kifle, znas onu stap- kiflu u pekari. Ne premesim, umesim i ostavim da naraste. Kada krenu klobuci, razvucem. Ja volim jaaako tanko, tako da razvijem da bude skoro providno, nauljim maslinovim, izbockam viljuskom, pa kecap i zapecem do pola. Onda redjam ostalo i dopecem.

Pricala sam sa jednim tipom koji ima piceriju i glavna razlika izmedju kupovnih i domacih je u rerni. Prave oni testo isto, ali peku na mnogo vecoj temperatruri. I da, oni ga ohlade pre razvijanja, drze u frizideru.

meni rekli da je caka u siru najveca kod pice, medjutim nesto mi tu sve smrdi

kako bre isti recept u piceriji kad uopste nije isto
cak i to tvoje sad kako si opisala uopste nije isto kao u piceriji

njihovo je kompaktnije, mekse nekako
ovo domace je sipkavije, kako da objasnim, ko kiflice sto kazes, to je lepo testo nemam ja nista protiv, ali nije to to za picu, i onda me nervira :lol:

ohlade posle narastanja a, znam za tu foru, nisam to probala, krce creva ko ce cekati :lol:
aj probacu sa mlekom da vidim ima li razlike od mog
ja inace to ne pravim po merama ko u receptu, samo sam tako prvi put kad sam pravila....posle skontam koju to gustinu/tvrdocu treba da postignem i samo furam....i uvek je isto...
jedino sto pratim je da je kesica suvog kvasca za kilo brasna, a ja pravim tu negde sa pola kile, pa stavljam pola kesice
i provalih bolje mi naraste od suvog nego od svezeg
e da i pecem sve zajedno odjednom, znam za caku na pola testo pa onda, al akse mi ovako sve naredjam i furam, nema frke ispece se opet dobro

Mozda i kriju neku tajnu, ne znam.
Dobro, sir je i meni najvazniji jer ne volim sunke, pecenice, slanine i ostalo na pici. Najvise volim sa vise vrsta sira. A do pola zapecem da se kecapu/ paradajzu uhvati korica, meni je tako ukusnije.
Opet, stvar ukusa :)

a ma da oko ukusa kako ko oce
nego ja cula fore treba do pola zapeci da ne bude gletavo i zivo testo, pa sam misla zato tako radis, jer nije tacno ako rerna radi podjednako dole i gore sve lepo ispece ne bude zivo nista, ni u picerijama ne rade na pola, nego sve zajedno strpaju
e da i ima caka mora u vrelu rernu a ne u hladnu pa postepeno da se greje
taman dok razvuces testo i naredjas ona se ugreje.....
i stvarno je bolje, jednom sam u hladnu gurnula, zaboravila da upalim pre toga, i bilo je gletavije

ma da sigurno je fora u necemu sa testom al nece da kazu :aha:

Nije fora ni u kakvom testu nego u peći. Kad nešto pečeš na 400 stepeni, mora da bude drugačije. Moji kumovi imaju pizza peć jer planiraju da otvore fast fud, pa polako kupuju inventar. Kad odemo kod njih jedemo samo pizze, razne, čak i sa eurokremom, preklopljene. I testo bude skroz drugačije nego kada ga ja ispečem a po istom receptu pravljeno.

ja pravila picu juče za ručko-večeru(videla ovde na temi andreinu pa je bilo il pica il da crknem)
ne znam ni ja šta je u 18h:think:
došla sam kući s posla kao aždaja gladna, prethodni dan uzela kvasac s namerom da pravim picu..međutim zadržala se u banci preko svake mere i onda sam usput svratila u pekaru i kupila testo za picu
i bilo je iz frižidera, ladno
pola pice sam napravila regularno, a pola sa povrćem šampinjoni, tikvice, paprika, paradajz.. gore sir naravno i na taj povrtni deo
mogu vam reći da ovako pravim već neki put i da mi je ta samo sa povrćem nekako lepša:eek:

e de ima u pekarama to testo za picu, ja ne vidim kod mene nigde, jel to moras da pitas prodavacicu pa ti onda daju, ili stoji negde ponuda izlozena????

ma ja pravim sta imam u kuci, povrce, meso razno, razne mlecne proizvode, ma svasta, sta nadjem
jedino ne volim jaje kad se stavi
sve ostalo moze

e de ima u pekarama to testo za picu, ja ne vidim kod mene nigde, jel to moras da pitas prodavacicu pa ti onda daju, ili stoji negde ponuda izlozena????

ma ja pravim sta imam u kuci, povrce, meso razno, razne mlecne proizvode, ma svasta, sta nadjem
jedino ne volim jaje kad se stavi
sve ostalo moze

moraš da pitaš
ni ja ne bih znala da se nisam zatekla kad je jedna žena tražila :)
ja stavim jaje, ali umućeno premažem po testu odmah..bude nekako sočnije
tako sam videla da moja mama pravi od kad znam za sebe, pa tako i ja :)

Nije fora ni u kakvom testu nego u peći. Kad nešto pečeš na 400 stepeni, mora da bude drugačije. Moji kumovi imaju pizza peć jer planiraju da otvore fast fud, pa polako kupuju inventar. Kad odemo kod njih jedemo samo pizze, razne, čak i sa eurokremom, preklopljene. I testo bude skroz drugačije nego kada ga ja ispečem a po istom receptu pravljeno.

Ovo je tačno. Testo nije ništa specijalno, samo kamena peć tj. ploča i temperatura pečenja.

@ tema: Danas ću lazanje najverovatnije.

Jutros pekla proju i kolač sa šljivama.

Juče boraniju sa piletinom. I Leu pileće belo dok se malo ne oporavi.

e i ne znam u čemu je fora...kad je domaća pica iz kućne radinosti, meni lepa i sutra dan ladna da se jede :rumenko:
ne mogu da zamislim da onu kupovnu jedem sutra

jedem i kad ostane hladna, i da bolja je domaca hladna nego kupovna
taman posla da bacim picu :pljus:
moze i da se ugreje nista joj ne fali, jeste lepsa je sveza vrela, al sad.....

- - - - - - - - - -

kad god se setim one azdaje od pecke sva se stresem na pomisao sunce ti kolko li placaju struju :lol:

punila sam suve paprike sa povrcem i integralnim pirincem,cekam da se ispeku
pitanje je dal cu moci da jedem,jer sam liznula prst kad sam zavrsila punjenje,ljuto je kao otrov.uopste se nisam setila da pitam dal' su paprike ljute ili ne :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back