Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ja da ukiselim desetak kila kupusa ribanca ? Nisam to nikad radila, stalno dobijamo neki kupus od rodbine i stalno mi taj kupus slan, sad bi da napravim, ali da ne bude preslan. Imam neko malo burence od dvadesetak litara, može u njega ? Kako i koliko soli je minimalno, koliko da stoji, čime da se poklopi, kako da se pritisne... ništa ne znam

Mardž, priznajem da nisam nikad kiselila kupus, ali znam teorijski. Kupus mora dobro da se posoli da bi se održao. Ako ne bi bilo dovoljno mogao bi da se pokvari. A ti ga pre upotrebe drži neko vreme u vodi da ga ispereš od te soli, i ako je previše kiseo. Možeš i da promeniš vodu par puta.

sestro to se pokljuca odmah
ja bih ako bih jesa samo to sto je servirao onda morala i hleba
to njegovo je meni prilog uz jelo :lol:
salata nije sitovna, ona otvara diznu :lol:

- - - - - - - - - -

poznavalac ne moze metal u kiseli kupus
moze kamen neki cisti da nadje, ili keramicku neku tacnu pa onu mrezu plasticnu pa to sve drzi...
al metal nikako
Пукне керамика ако је јак притисак, али емајлиран нпр поклопац може.
Ја кад извадим укисељен коопоос из подрума буде у металној, емајлираној шерпи од три литре или лонцу од 5 литара који или иду у фрижидер(шерпа), или на полицу у шпајзу(лонац, јер не може да стане у фрижидер) ако је напољу довољно хладно.

Ali cokoladne torte :zper:

:zag:
ah, oprosteno ti je sve :zag:

- - - - - - - - - -

Ја кад извадим укисељен коопоос из подрума буде у металној, емајлираној шерпи од три литре или лонцу од 5 литара који или иду у фрижидер(шерпа), или на полицу у шпајзу(лонац, јер не може да стане у фрижидер) ако је напољу довољно хладно.

nama nikad nije pukla keramika
a metal mi ne bi priso kiselini nema tih para

dobro svako prema sebi

silikatni kamen. no 1

A... videla sam šta je, ma gde ja to ovde na pesku da pronađem, mi i kad drvo sadimo, moramo da kupujemo zemlju, jedino nam dobro dođe kad se nešto zida, ne kupujemo pesak, samo sklonimo travu i kopaj, posle u tu rupu ide šut, to mu dođe najčvršće što ima u okolini. Kamenje, jok...

idem kod mame na juneci biftek u sosu od zelenog bibera
donela sam joj dve teglice iz beca,ovde nigde nije nasla
mojima sv snicle sa pirincem,a pirinac zacinjen pavlakom za kuvanje i karijem
zuljaju me dimljena rebra u frizideru,ja bih njih u neki sosic pa u rernu,pa da glabam ko covek

ja od lososa samo pravim sendviche i stavim gore kapar :))))))))
Ovako je to kod mene,sa dimljenim.a sveži je još bolji,može više da se pojede.:D

2yx8.jpg

Da li može kleka da se pojede? Ja je koristim u podvarku,pa posle kuvanja jurim zrna da ih povadim.

zasto ne moze, moze naravno!
ja junetinu ili dinstam ili kuvam..i obavezno ubacim - lovorov list, dosta kleke, sareni biber u zrnu i zrna slacice..i nista od tih zacina ne vadim, sve jedem..
pojedem na kraju i listove lovora :)

ja od lososa samo pravim sendviche i stavim gore kapar :))))))))

dobro si me podsetio, ne volim ni kapar :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back