Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ručak pri kraju...paradajz supa sa ikrom i mlečcom, girice u rerni i krompir salata. Stavila sam leblebije da se kuvaju, hoću da napravim humus, a niti sam ga jela nekad , niti sam ga spremala, ajde neki savet, kako, šta , koliko...Kuva se 300 gr leblebije u vodi, bez ikakvih dodataka, za sad.

dakleM
imam sarana prilicno impozantnih raymera jedno 6 kg
sta sa njim
uslovi koji treba da budu ispunjeni
da ga isecem na kremenadle jer tolikog nemam u sta da ga stavim u celini celosti
da u recepis ya pripremu ne ide vino jer mi ono nacisto upropasti sve

da ga isecem na kremenadle jer tolikog nemam u sta da ga stavim u celini celosti
da u recepis ya pripremu ne ide vino jer mi ono nacisto upropasti sve

najtezi deo je iseci ga na ''kremenadle'' ... ako to uspes , usolis i poredjas na upijajuci papir da se iscedi voda i bude suvlji

pripremis mix - brasno , kukuruzni griz ( pola , pola ) i kasicicu aleve paprike , malo soli i to suvo izmesas

Umaces u taj mix sa svih strana i przis u vrelom dubljem ulju
temperaturu podesavas prema debljini ribe i okreces

meni je tako najlepsi al usmrdim celu kucu
Uz to krompir salata hladna sa tankim reznjevima crnog luka , sirce , ulje , biber , lorber ( sve zajedno i ako moze malo da odstoji da upije sve )

najtezi deo je iseci ga na ''kremenadle'' ... ako to uspes , usolis i poredjas na upijajuci papir da se iscedi voda i bude suvlji

pripremis mix - brasno , kukuruzni griz ( pola , pola ) i kasicicu aleve paprike , malo soli i to suvo izmesas

Uz to krompir salata hladna sa tankim reznjevima crnog luka , sirce , ulje , biber , lorber ( sve zajedno i ako moze malo da odstoji da upije sve )

ja tako spremam ribu kad imam manju kolicinu i samo ya porodicu
ovo bi trajalo poprilicno
a planiram da pozovem jos nekoga a onda mi beyveye da pryim ribu dok su tu
a ladna riba nije riba:mrgreen:

iygleda da yanovetam ali nije tako

voda mi je krenula na usta...ovako moja mama pravi,uz to ja jedem i ajvar
zbog izbegavanja przenja u poslednje vreme jedem samo pecen u rerni,ali ovako je prava poslastica
jedan savet za milevu od mene
nemoj prebrzo da okreces ribu,mora dobro da se zapece donja strana da se ne bi raspadalo

eee ladna riba je divna riba ako se tako isprzena i ohladjena pospe sa puno crnog luka secenog na rebarca,crnog bibera u zrnu,lovora,limuna secenog na kolutove.sad ne mogu da se setim da li se stavlja sirce ili ne :think:
tako odstoji pa se moze jesti danima

ladna riba nije nikakva riba :mrgreen:
a neznam ... mozda probati foru u rerni peci takve komade na pek papiru
pa ih okrenuti
tako veliku ribu ( mada sam ja probala sa morskom) mozda mozes spremiti zatrpanom soli ( treba ti za tu kolicinu 2 do 3 kg soli )
i to bi bila atrakcija ako nadjes dovoljno veliku posudu

voda mi je krenula na usta...ovako moja mama pravi,uz to ja jedem i ajvar
zbog izbegavanja przenja u poslednje vreme jedem samo pecen u rerni,ali ovako je prava poslastica
jedan savet za milevu od mene
nemoj prebrzo da okreces ribu,mora dobro da se zapece donja strana da se ne bi raspadalo

da morala bi korica dole da se uhvati pe tek onda okrenuti
Smoki , definitivno su stari recepti najbolji kad hoces da uzivas kako treba

eee ladna riba je divna riba ako se tako isprzena i ohladjena pospe sa puno crnog luka secenog na rebarca,crnog bibera u zrnu,lovora,limuna secenog na kolutove.sad ne mogu da se setim da li se stavlja sirce ili ne :think:
tako odstoji pa se moze jesti danima

stavlja ... prvo se napravi taj mix pa prespe preko ribe
pazi kad sve znam :mrgreen: ... a kod mene se jede na pipetu , dzaba se truditi

kao prava lenja buba spremam i ja rinu u rerni
dobro zacinjenu svim travkama pobrljavkama koje imam u kuci
pa puno ulja
pa u tepsiju pokrivenu folijom pa u rernu
pred kraj skinem foliju i to je to
a sad bi kao da promenim:mrgreen:

pryenje ne volim
iako dobro otresem ribu od brasna za pohovanje recimo da prva tura bude super
posle vec vidim tragove brasna u ulju i kakopostaju sve crnji
ako bih imala vise od tri ture pryenja poooopiydela bih
a sto mi tek posle yao da bacim onaj yejtin kad bi samo ynali:mrgreen:

inace kropir salatu pravim obaveyno i caka je po meni da se ynatno ranije luj i to crveni isecka na rebarca i dobro usoli i pospe veyom persuna

u poslednje vreme riblju corbu kuvam od morske ribe jer mi je lakse ya ciscenje
mislim kad bih koristila recnu ribu od cirka 6 kg ne bi bilo problema
ali kad se corba pravi od nekih pigmejskih primeraka mase 300g onda mi dva sata treba da je ocistim
ovako od morske
glavna caka je da pred kraj dodam jedno 300g gambora onih iz kese, smrynutih
i stvarno ispada odlicno

Ovo u soli nije losa ideja za vece skupove ako imas gde da je strpas i mora biti cela sa kozom osim rasporena na sredini
umutis 6 do 10 belanaca :mrgreen: i pomesas sa 3 kg soli
tapaciras dno prst debljine ba,r polozis ribu ( koju ne solis ) i onda preko nje oblozis sa ostalim tako da nigde ne prima vazduh
tolika ribetina se pece skoro 2 sata . Ona so se ukoci i stvrdne :prstic: ... i onda je samo polomis pred iznosenje i izvuces ribetinu

So bacis :zplez:

ima li neko proveren recept za spekulas keksice,ili neke slicne suve sa cimetom
ubise me deca svaki dan,jesi kupila pa jesi kupila :roll:

SPECULLAS KEKSI
90g butera, 1/3 cup prah secera, 1 umuceno jaje, malo ruma, 1 cup brasna sa 1/4 kasicice p. za pecivo, 1 kasicica cimeta, 1 kasicica muskata, 1/4 cup seckanog badema, malo soli - ako je premeko dodati brasna, ostaviti 1/2 sata u frizider, razviti na 1/2cm debljine na foliji posutoj prah secerom i seckanim bademima, vaditi oblike, slagati na peki papir i peci

Proveren i odlican samo ih kratko peci na 175C da ne izgore (1 cup = 250ml)

...a pica je bila odlicna, testo posebno - hrskavo a mekano...recept sam dobila od drugarice a ona od profesionalnog kuvara:D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back