Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
31101_shutterstock_83570890_iff-1.jpg

GULAŠ OD BUNDEVE
POTREBNO JE
800 g bundeve, 2 glavice crnog luka, čen belog luka, sveža crvena paprika, kašika pirea od paradajza, 2 kašike mlevene paprike, 2 lista lorbera, 2 kašike ulja, kašika majčine dušice, 5 dl crnog vina, na vrh noža mlevenog kima, so, biber
PRIPREMA
Meso bundeve isecite na kockice. Sitno iseckajte crni luk, a beli izgnječite. Papriku takođe sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju propržite crni luk, umešajte pire od paradajza, zatim mlevenu crvenu papriku, so i biber, pa zalijte vinom. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuvajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umešajte i kockice bundeve. Kuvajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hleb.
da znas da ti je ideja dobra, malo cu da je prilagodim sastojcima koje imam pa cu da vidim sta ce ispasti :ok:

Ja ne znam kako su oni dobili ovu boju, ako su kuvali bundevu u pola litre crnog vina. To crno vino nije ni videlo. Eto to je ono što sam pričala da su recepti neisprobani, ili je slika od nekog drugog recepta.

Kod mene je sve tamno bordo-braon.

Izgled još kojekako, naročito uz ove šarene makarone, (mada su se boje malo isprale tokom kuvanja), ali ukus mi se uopšte ne dopada. Sve sam se pridržavala recepta, samo sam dodala malo celera i nisam imala majčinu dušicu nego sam stavila provansalski začin, ali to sve nije moglo bitno da utiče na ukus.
Ne preporučujem ovaj recept. Bolje običnu krem čorbu od bundeve. A ova je bila i prilično suva, dobra bi bila i samo ispečena ru rerni. Ali volim da probam nešto novo.

e kad pomenuste bundevu
jel zna neko de ima u bgu jeftina bundeva?
jer cu glavu da odsrafim ovima na pijaci traze 80-70din za kg :evil:
kupila bih brate jednu vecu, iseskam i u zamrzivac...mi to volimo i u slana i u slatka jela....ali ja necu da dam toliko para jer ne vredi toliko, na selu se gadjaju sa njom ne znaju sta ce.... jedino sto prodaju fabrikama sokova i dzemova....krajnje nerealna cena...naplacuje mi lokaciju

da napomenem ocu onu okruglu sa hrapavom koricom....necu onu sa glatkom koricom duguljastu, bljutava mi je

Što više gledam ovu sliku sa sajta, sve više prepoznajem tu neke elemente kojih u receptu nema. Rekla bih da ima kupusa, šargarepe, možda i nekih pečurki, bukovače možda i li tako nešto, možda čak i malo krompira.
Ma to uopšte nije slika uz taj recept.

seckanje te nervira to?
pa ne moras ni da seckas sve, kad te mrzi samo ubacis, posle u tanjiru se to lomi opusteno....nece na izlozbu ebes formu...mene cesto mrzi da seckam sargarepu recimo i njene rodjake, pa samo ubacim cele, posle u tanjiru cap cap kasikom i gotovo

ili iseckas gomilu odjedamput pa posle samo ubacujes...imitiras te kupovne kesice

Ti pričaš o supi, a ja volim one kao krem čorbe, gušće. Kao bela čorba pileća ili juneća, npr. A za nju se ili renda povrće ili se sitno, sitno secka. E, to me mrzi svaki dan. :/

Planiram tog secka da kupim već sto godina i nikako... Oko tri hiljade košta... A treba mi i mikser novi... Izgleda da ću rendati još neko vreme. :lol:

Kod mene na pijaci je 50-60 dinara, a i to je skupo. Što kažeš, bundeva raste ko korov, ništa joj ne treba, nikakvog posla oko nje nema.

ma dzukele sade je izmedju drugih biljaka, nit je paze nit sta....a zdrava je i meni ukusna na razne nacine

e toliko je kod mene bila prosle godine i to je mnoooogo, sad sam tela da ga bijem kad mi jedan rece 70, druga baba kljekava 80.... pa pickatimaterina toliko kosta i ananas, egzotika (ima na pijaci zimi iskoci komad ananasa 130 din, svaki komad ima oko 1,5 -2 kg....pa ti vidi)

nemam nikoga u selu :dash::dash:
selim se ebes grad pomrecemo od gladi

ako ima neko da zna nekoga ko gaji tu oko bga pa nesto napravimo neku kombinaciju primopredaje
sta god, al da se docepam nekako po normalnoj ceni

Ti pričaš o supi, a ja volim one kao krem čorbe, gušće. Kao bela čorba pileća ili juneća, npr. A za nju se ili renda povrće ili se sitno, sitno secka. E, to me mrzi svaki dan. :/

Planiram tog secka da kupim već sto godina i nikako... Oko tri hiljade košta... A treba mi i mikser novi... Izgleda da ću rendati još neko vreme. :lol:

aaa krem corbe, ok da da....ja reko sto se mucis, za ove obicne sam mislila

eee i ja bih to za to....sad ima parola snadji se skuvas pa onim za pire presujes...al em smara em nije to to...:aha:

e kad pomenuste bundevu
jel zna neko de ima u bgu jeftina bundeva?
jer cu glavu da odsrafim ovima na pijaci traze 80-70din za kg :evil:
kupila bih brate jednu vecu, iseskam i u zamrzivac...mi to volimo i u slana i u slatka jela....ali ja necu da dam toliko para jer ne vredi toliko, na selu se gadjaju sa njom ne znaju sta ce.... jedino sto prodaju fabrikama sokova i dzemova....krajnje nerealna cena...naplacuje mi lokaciju

da napomenem ocu onu okruglu sa hrapavom koricom....necu onu sa glatkom koricom duguljastu, bljutava mi je

U selu pored mog 7 din/kg. Pune ledine su ih, narod ih baca, jer neće niko da ih kupi, a one trule, ne mogu dugo da stoje. Mm je ceo oktobar prodavao na starom Merkatoru na pijaci po 30 din/kg. Kada bih sada nekako mogla da ti dobacim, ja bih ti dobacila, jer imamo sigurno 5 - 6 komada, a potošićemo dve za celu zimu. Ove će istruliti, i bacićemo ih. Mi to ni ne sejemo za prodaju, nego za nas, ali uvek rodi više, pa delimo rodbini i komšijama, i on uz pasulj proda 5 - 6 na pijaci.

U selu pored mog 7 din/kg. Pune ledine su ih, narod ih baca, jer neće niko da ih kupi, a one trule, ne mogu dugo da stoje. Mm je ceo oktobar prodavao na starom Merkatoru na pijaci po 30 din/kg. Kada bih sada nekako mogla da ti dobacim, ja bih ti dobacila, jer imamo sigurno 5 - 6 komada, a potošićemo dve za celu zimu. Ove će istruliti, i bacićemo ih. Mi to ni ne sejemo za prodaju, nego za nas, ali uvek rodi više, pa delimo rodbini i komšijama, i on uz pasulj proda 5 - 6 na pijaci.

pa jel dolazi neko do bg
eto muz ako dolazi do starog merkatora opet pa da ga uhvatim ????
platim naravno, samo razumna cena

pa jel dolazi neko do bg
eto muz ako dolazi do starog merkatora opet pa da ga uhvatim ????
platim naravno, samo razumna cena
Јел вам рекла ЗД да познаје жену која редовно долази у БГ и продаје млеко и сиреве од млека, наравно.:mrgreen:
Може иста да вам донесе и бундеве(и још можда неке друге намирнице) по разумној теми.
КакИ сте бре по тим градов'ма само мислите шта јести, а утекли са села.
Пих бWе!

Јел вам рекла ЗД да познаје жену која редовно долази у БГ и продаје млеко и сиреве од млека, наравно.:mrgreen:
Може иста да вам донесе и бундеве(и још можда неке друге намирнице) по разумној теми.
КакИ сте бре по тим градов'ма само мислите шта јести, а утекли са села.
Пих бWе!
kamo srece, ja sam ljubomorna na ove sto jesu

e vis nisam se ni setila, pa ne pratim pomno bas sve sta ko kaze po forumu :lol:

zd ako smislis neki nacin pisi mi na pp da se dogovorimo

valjda ce biti, veceras

srećan rodjus 27E :super::tambalamba::vatromet::orkestar:

danas bila salata od integralnog pirinča, crveni pasulj i šećerac(iz konterve of kors!) sa seckanim celer-listom i začinima i masl. ulje-malce

za sutra imam juneću supu i videću šta uz to..da li ćevape ili batačiće...a kupila sam rendanu šargarepu, pa možda napravim i čuspajz od nje kao prilog..

btw, ne znam zašto je meni junetina uvek nekako vlaknasta i nesažvakiva...kupovala sam od raznih delova krave..no uvek je ta'ka :(

• Podržavam
Reactions: 27E
Ima GSP do kvantaša sigurno, savršen je 65, okreće na Bežanijskom groblju, a odatle imaš 5 minuta pešaka do kvantaša. Imaš i 708 i 712, bar tako mislim, oni ti idu baš do kvantaša.

65 :eek: stvarno, pa to mi staje na par metara ovde :zcepanje: celo leto jurim da saznam kako otici niko ne zna, kad ne znam de da pitam....
jel to samo vikendom rano ujutru oko 6 il kako???

- - - - - - - - - -

srećan rodjus 27E :super::tambalamba::vatromet::orkestar:

danas bila salata od integralnog pirinča, crveni pasulj i šećerac(iz konterve of kors!) sa seckanim celer-listom i začinima i masl. ulje-malce

za sutra imam juneću supu i videću šta uz to..da li ćevape ili batačiće...a kupila sam rendanu šargarepu, pa možda napravim i čuspajz od nje kao prilog..

btw, ne znam zašto je meni junetina uvek nekako vlaknasta i nesažvakiva...kupovala sam od raznih delova krave..no uvek je ta'ka :(

zato sto je od stare krave

Kvantaška pijaca ti radi 365 dana 24 h. Nikada se ne zatvara pijaca kao pijaca, zatvaraju se posle podne samo prodavnice, jer rade od 5 h ujutru. Najbolje je ići pre podne, imeđu 8 i 10 h, kada se gužva raščisti, kada piljari pokupuju i odu.

A ja nemam pojma kakvu ti bundevu tražiš, ja bundeve ne volim ni u kakvom obliku. Sutra ću ti ove moje slikati, da vidiš kakve su.

metlić..ne idem na pijacu od kada su me par puta pljačkali ..tako da sve po marketima pazarim..a to je skupo..možda roda..vikendom...je jeftinija..ne znam zaista
ali za kvantaš evo ti plamPlus..pa vidi koji bus ti odgovara

http://www.planplus.rs/

ma lako bih ja saznala da imam normalan net
ovako ne mogu da otvaram nista te sarenise
zato i davim vas ovde :aha:

Kvantaška pijaca ti radi 365 dana 24 h. Nikada se ne zatvara pijaca kao pijaca, zatvaraju se posle podne samo prodavnice, jer rade od 5 h ujutru. Najbolje je ići pre podne, imeđu 8 i 10 h, kada se gužva raščisti, kada piljari pokupuju i odu.

A ja nemam pojma kakvu ti bundevu tražiš, ja bundeve ne volim ni u kakvom obliku. Sutra ću ti ove moje slikati, da vidiš kakve su.

aaa tako
znam da ovi preprodavci idu u 6 pa sam mislila tad i radi...ko pancevacki buvljak on samo pre podne posle nema nikoga....e pa super....probacu onda da odem uskoro
onda nemoj da cimas onu zenu, cek da ja odem tamo da vidim sta i kako....pa ako ne uspem onda cemo praviti biznis
:cmok:

stigla oko 6 iz BG sa treninga...
a moji navalili oće kiflice...ebaleihkiflice...:dash:
i šta ću,umesila im kiflice sa šunkaricom unutra...nestalo već pola tepsije...:eek:

upravo se ispekla i baklava s višnjama za sutra...dolazi mi moja mila majkaaaaaaaaa...:zaljubljena:

sutra naravno bački nedeljni ručak....
supa,a u supi šargarepa,peršun,paštrnak,celer,karfiol,brokoli,prokelj,junetina,piletina....
ćufte u paradajz sosu i pire krompir...
za salatu,svečano isprobavamo turšiju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back