Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila onu tortu po receptu ZD. Ukrašavanje...pa ja sam zadovoljna, ne može biti kao ona kad napravi, ali, trudila sam se.
14uj5u9.jpg

Bas je lepa :)

Kad ti stalno pričaš o tim tortama, sad svaku kad pravim razmišljam o tome kako bi je ti napravila. I kad brojim onih mnogo kašika šećera, kažem sebi "ćuti, tako kaže ZD da treba a ona to bolje zna od tebe" i na kraju svaka bude ok kad zaboravim koliko sam šećera stavila...

Kad ti stalno pričaš o tim tortama, sad svaku kad pravim razmišljam o tome kako bi je ti napravila. I kad brojim onih mnogo kašika šećera, kažem sebi "ćuti, tako kaže ZD da treba a ona to bolje zna od tebe" i na kraju svaka bude ok kad zaboravim koliko sam šećera stavila...

Izvin'te što se ja sad mešam, ali stvarno mora da se stavi šta treba i koliko treba da torta i kolači imaju "karakter". Sad sam bila na nekoj slavi, kolači su samo izgledali drugačije, a svi su bili istog bezličnog ukusa. Niti su bili slatki, niti su se osećali orasi, niti nešto drugo... Torta lepa na oko, uredno napravljena, ali nema ukus, nekako prazna.... ne znam ni koja je ni šta ima u njoj, Ali znam domaćicu (tu čija je slava, ne ovu našu Zadovoljnu), štedi na svemu.

Izvin'te što se ja sad mešam, ali stvarno mora da se stavi šta treba i koliko treba da torta i kolači imaju "karakter". Sad sam bila na nekoj slavi, kolači su samo izgledali drugačije, a svi su bili istog bezličnog ukusa. Niti su bili slatki, niti su se osećali orasi, niti nešto drugo... Torta lepa na oko, uredno napravljena, ali nema ukus, nekako prazna.... ne znam ni koja je ni šta ima u njoj, Ali znam domaćicu (tu čija je slava, ne ovu našu Zadovoljnu), štedi na svemu.

Takva je ovde većina gotovih kolačai.Lepi na oko a prazni.I kupuju ih,i još ih i hvale.:eek: Došla sam do toga da na rođendanima odbijam parče torte.Neprijatno,ali ne mogu.

Ima i dobrih,neću da grešim dušu.Mada im je onda i cena takva,ali se bar zna šta se jede.

Slažem se, ali meni mnogo kad u receptu piše, na primer, umutiti 5 belanaca sa 20 kašika šećera i peći. I onda pitam ZD, ona kaže tako to mora, ja napravim tako i bude super, a sledeći put budem pametna i smanjim šećer za pola i bude bljak, gnjecava kora a ne šuškava, pa od tada slušam sve šta mi kaže.

bice na rodjendanu pita sa sirom,urolana je i stavljena u frizider, pa ce da se isece i tek onda pece
i da se stavi ovde slika i torte i pite, da se i mi "poslužimo" za rodjendan. I SREĆAN ROĐENDAN, :rodjendan: kome god da je, da ga lepo i u veselju proslavi.

Slažem se, ali meni mnogo kad u receptu piše, na primer, umutiti 5 belanaca sa 20 kašika šećera i peći. I onda pitam ZD, ona kaže tako to mora, ja napravim tako i bude super, a sledeći put budem pametna i smanjim šećer za pola i bude bljak, gnjecava kora a ne šuškava, pa od tada slušam sve šta mi kaže.
Ima svakojakih recepata po časopisima, sajtovima, kojekakvim kuvarima, neisprobanih, loših, nelogičnih. Zato treba slušati one koji znaju.
Ja sam neke probala pa korigovala po potrebi, sve pored napisala čega treba više, čega manje..... a koji recept ne koristiti uopšte.

i da se stavi ovde slika i torte i pite, da se i mi "poslužimo" za rodjendan. I SREĆAN ROĐENDAN, :rodjendan: kome god da je, da ga lepo i u veselju proslavi.

Ima svakojakih recepata po časopisima, sajtovima, kojekakvim kuvarima, neisprobanih, loših, nelogičnih. Zato treba slušati one koji znaju.
Ja sam neke probala pa korigovala po potrebi, sve pored napisala čega treba više, čega manje..... a koji recept ne koristiti uopšte.
valjda ce biti, veceras

Da, ista stvar je sa "slanim zalogajčićima" za predjelo. U princiu imaš oko 500 recepata koji se vrte u krug ali ne možeš staviti bilo šta unutra. Nije isto pileći parizer i šunka, niti rio mare tuna i neka šlj koja više smrdi no miriše. Bitan je i kvalitet kačkavalja i koju pavlaku ubaciš. Znam, znam, mnogi će napisati kako ljudi generalno nemaju love i to je tačno ali ako nemaš novca za kvalitetne sastojke onda nemoj ni praviti salne zalogajčiće i salatice za predjelo. Dobra sarma, gusta i ukusna čorba i lepo ispečeno pečenje su sasvim dovoljni gurmanluci.

P.S. Najsmešnije je što na kvalitetnim sastojcima najviše škrtare oni koji imaju mnogo više love od prosečnog građanina. Kod njih po difoltu se na slavi diviš belini tanjira i poželjno je da ručaš kod kuće pre dolaska.

Takva je ovde većina gotovih kolačai.Lepi na oko a prazni.I kupuju ih,i još ih i hvale.:eek: Došla sam do toga da na rođendanima odbijam parče torte.Neprijatno,ali ne mogu.

Ima i dobrih,neću da grešim dušu.Mada im je onda i cena takva,ali se bar zna šta se jede.

Ja odbijam "lenju ženu" ili kako se već zove ona odvratna torta od šlag krema. Ne podnosim je niti vidim poentu da gosta nakljukaš sa pet kila šlag krema. Dobra pita od jabuka je milion puta bolja. I jeftinija.

Ja imam neku bundevu pa sam smislila da napravim gulaš od bundeve http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/12761/Nova-jela-od-bundeve-koja-ce-vas-oduseviti
ovih dana se jelo puno mesa po slavama, može sad i nešto bez mesa.

31101_shutterstock_83570890_iff.jpg
GULAŠ OD BUNDEVE
POTREBNO JE
800 g bundeve, 2 glavice crnog luka, čen belog luka, sveža crvena paprika, kašika pirea od paradajza, 2 kašike mlevene paprike, 2 lista lorbera, 2 kašike ulja, kašika majčine dušice, 5 dl crnog vina, na vrh noža mlevenog kima, so, biber
PRIPREMA
Meso bundeve isecite na kockice. Sitno iseckajte crni luk, a beli izgnječite. Papriku takođe sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju propržite crni luk, umešajte pire od paradajza, zatim mlevenu crvenu papriku, so i biber, pa zalijte vinom. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuvajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umešajte i kockice bundeve. Kuvajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hleb.

da znas da ti je ideja dobra, malo cu da je prilagodim sastojcima koje imam pa cu da vidim sta ce ispasti :ok:

udacemo mi tebe pa ces kuvati k'o prava :D

a kod mene domaca supica pileca sa jos domacijim rezanicima :D
ala sam rečit :ok:+

pa pilećina na krompiru i tikvicama, plus dinstana sargarepa sa kukuruzom secercem

ćera pravi pogacice sa cvarcima -za desert ;)

Haha, ja već kuvam ko prava, tačnije kuvam dobro ali me mrzi. Dok sam živela sa mojima u kući nas je bilo uvek minimum petoro, plus neko svrati i dan danas kada smo svi tu smišlja se šta će se krčkati, mesiti, peći, kuvati. I onda sam imala volju/inspiraciju da uronim u kreativni svet kulinarstva. I skidala recopise sa neta, pekla kolače, pravila ručak i sl. Sada me mrzi. Pravdam se malom kuhinjom, nedostakom vremena i adekvatnog posuđa a ustvari me mrzi. Da mogu kupila bih one "grobljanske" tanjire i čaše da ne moram ni suđe prati:lol:

Inače ovo je ispalo na kraju.Pogledajte prilog 312112 Inače su odlične. Najbolje koje sam do sada jela (i najskuplje, ruku na srce).

Pravila sam juče pivčiće od integralnog brašna sa orasima i džemom od šljiva.

Pogledajte prilog 312122

Danas pohovala junetinu i ugrejala neku povrtnu čorbu (Sill-kupila u Tempu). Jedva sam pojela tanjir tog čuda. :bljuc:

P. S. Moram da kupim onaj Bosh-ov secko, pa ću bre svaki dan praviti domaću čorbicu sa junetinom, ovako me mrzi :lol:

seckanje te nervira to?
pa ne moras ni da seckas sve, kad te mrzi samo ubacis, posle u tanjiru se to lomi opusteno....nece na izlozbu ebes formu...mene cesto mrzi da seckam sargarepu recimo i njene rodjake, pa samo ubacim cele, posle u tanjiru cap cap kasikom i gotovo

ili iseckas gomilu odjedamput pa posle samo ubacujes...imitiras te kupovne kesice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back