Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi ...šta mogu da uradim sa čajnom ...a da nije pica
Masna je za npr. špansku ili carsku pitu

Nije masna za proju, ako je raspodelis tako da je po jedan kom. na vrhu svakog parceta, ili ako pravis u kalupima, na vrh stavis.
Mozes kiflice, to testo nije masno, a i klincima je prakticno za uzinu: 0,5 kg brasna, 1 kesica kvasca, 1 k.k. soli, 2 k.k. secera, 1 dl. ulja, 2,5 dl mleka. Ja pre neko vece pravila kao picu.

Pogledajte prilog 311875

Praviću tvoju kinder za slavu u nedelju, idemo do muževih na selo. Kaži mi , draga moja, onaj eurokrem, mažem ga na toplo ili na hladno ? I...ako može slika nekog jednostavnijeg ukrašavanja sa šlagom, da ne molujem tortu opet viljuškom ko što umem ;)

Najjednostavnije, a ne moze da se pogresi i izgleda lepo je gusto istiskivanje kuglica iz sprica. Ako nemas vremena, uzmi sto vecu rupu i gore i okolo u krug. Za cas ;)

I nesto na ovaj fazon je prosto Pogledajte prilog 311878

Nije masna za proju, ako je raspodelis tako da je po jedan kom. na vrhu svakog parceta, ili ako pravis u kalupima, na vrh stavis.
Mozes kiflice, to testo nije masno, a i klincima je prakticno za uzinu: 0,5 kg brasna, 1 kesica kvasca, 1 k.k. soli, 2 k.k. secera, 1 dl. ulja, 2,5 dl mleka. Ja pre neko vece pravila kao picu.

Pogledajte prilog 311875
Hvala , izgleda interesantno
mozes da je sameljes u napravis slane bakine kolace

Nisam čula za to ...može link?

pa kad mast iz cajne iscuri po rerni :sad2:
neeeee :aaa: ...sad je izribana posle spremanja

Praviću tvoju kinder za slavu u nedelju, idemo do muževih na selo. Kaži mi , draga moja, onaj eurokrem, mažem ga na toplo ili na hladno ? I...ako može slika nekog jednostavnijeg ukrašavanja sa šlagom, da ne molujem tortu opet viljuškom ko što umem ;)

Ja mažem na hladno, ali eurokrem zagrejem u mikro. Jer mora da bude baš tečan zato što se orasi dižu za kašikom ako nije tečan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back