Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja sam danas rucala (malopre) tunjevinu koju uzeh neki dan u Maxi-ju, da probam kakva je (akcija 76 dinara)...odlicna je...beli lukaC i crni hleb...ne izlazim
iz kuce do nedelje, ako se do tad "izluftiram" :)

bolje izadji iz kuce da se izluftiras :lol:

danas sam gledala neki link na kome su predlozi kako od nicega da napravis svecu
predlog koji mi je odlican je da prepolovis narandzu i skines polovinu kore u komadu sa onom belom peteljkom koja ide kroz sredinu..nalijes maslinovim uljem preko peteljke, pa do 2/3 kore i zapalis..treba malkice dok peteljka prihvati plamen, ali gori
a drugi predlog, da na punoj konzervi tunjevine probusis rupu srafcigerom i kroz rupu gurnes komad fitilja i zapalis :lol:
kazu da posle kad ``svecu`` ugasis, mozes da pojedes tunjevinu
ja samo zamisljam miris :lol:

mozda bih to mogla sa spagetama/makaronama svejedno :think:
volim da pomesan tunjevinu zacine luk crni kecap (ili majonez kako kad) kiseli krastavci i tako sa testeninom, mljac

e fala ti afro ko bratu :zag:, ionako cu sad do biblioteke pa cu da svratim u maksi uzme pa da napravim

bolje izadji iz kuce da se izluftiras :lol:

danas sam gledala neki link na kome su predlozi kako od nicega da napravis svecu
predlog koji mi je odlican je da prepolovis narandzu i skines polovinu kore u komadu sa onom belom peteljkom koja ide kroz sredinu..nalijes maslinovim uljem preko peteljke, pa do 2/3 kore i zapalis..treba malkice dok peteljka prihvati plamen, ali gori
a drugi predlog, da na punoj konzervi tunjevine probusis rupu srafcigerom i kroz rupu gurnes komad fitilja i zapalis :lol:
kazu da posle kad ``svecu`` ugasis, mozes da pojedes tunjevinu
ja samo zamisljam miris :lol:

....necu ni da zamisljam:mrgreen:
....pa izaci cu ja do Tempa mozda sutra i do parka sigurno...ali tamo ne pricam sa nikim...pa me bas briga:lol:

mozda bih to mogla sa spagetama/makaronama svejedno :think:
volim da pomesan tunjevinu zacine luk crni kecap (ili majonez kako kad) kiseli krastavci i tako sa testeninom, mljac

e fala ti afro ko bratu :zag:, ionako cu sad do biblioteke pa cu da svratim u maksi uzme pa da napravim

..samo da znas to je ona "sirotinjska" robna marka, nesto 365 ili kako vec....nisam se nadala da je tako uskuna i dobra,
zaista, sad bar znam pa da je opet kupim...a nisam pojela celu, mnogo mi to...sta cu sa onom drugom polovinom pojma nemam....

...ja volim testenine sa svacim sem sa tunjevinom i tikvicama....znaci te dve kombinacije mi nikako ne idu...zasto ne bi znala...

..samo da znas to je ona "sirotinjska" robna marka, nesto 365 ili kako vec....nisam se nadala da je tako uskuna i dobra,
zaista, sad bar znam pa da je opet kupim...a nisam pojela celu, mnogo mi to...sta cu sa onom drugom polovinom pojma nemam....

...ja volim testenine sa svacim sem sa tunjevinom i tikvicama....znaci te dve kombinacije mi nikako ne idu...zasto ne bi znala...

moze da stoji do sutra ne brini, poklopi je i u frizider sutra za dorucak opusteno nista joj nece biti
znam, nije vise premija nego 365....premijina je bila ok pa onda losa (sve koske bile) i ja prekinem da uzimam tu, e sad 365 nisam probala, a u vecini slucaja nije isti proizvodjac 365 kao i premija, pa cu da vidim dal da uzmem komade il te komadice da probam....od kad smo kupili pokvarenu tunjevinu pre dve god recimo ja je redje kupujem i njuskam isprobavam dok ne krenem da jedem

- - - - - - - - - -

tikvice sa testeninom ni ja ne volim, ugletavi se to...a ovo meso ko i drugo pa mi je ok....

moze da stoji do sutra ne brini, poklopi je i u frizider sutra za dorucak opusteno nista joj nece biti
znam, nije vise premija nego 365....premijina je bila ok pa onda losa (sve koske bile) i ja prekinem da uzimam tu, e sad 365 nisam probala, a u vecini slucaja nije isti proizvodjac 365 kao i premija, pa cu da vidim dal da uzmem komade il te komadice da probam....od kad smo kupili pokvarenu tunjevinu pre dve god recimo ja je redje kupujem i njuskam isprobavam dok ne krenem da jedem

- - - - - - - - - -

tikvice sa testeninom ni ja ne volim, ugletavi se to...a ovo meso ko i drugo pa mi je ok....

...ja volim ribu a mrzi me za sebe samu da se majem sa njom, pa mi tunjevina dodje kao zamena.....lepa je ova skroz...

...moja starija cerka voli tu pastu sa tunjevinom, a mladja i ja ne, pa smo uvek izlazile iz prostorije kad ona to jede, verovatno
sto kad se ugreje jace "mirise" a nikako ne volim miris ribljeg ulja...

...planiram sutra da skuvam pasulj, pa da bude do ponedeljka....:)

....inace prosle nedelje sam na pijaci na Vidkovcu kupila crnu cokoladu za jelo i kuvanje, autrijsku 400g / 200 dinara...nisam je do sad vidjala,
i mogu vam reci odlicna je...40% kakaa...

...ne znam ima li je na netu potrazicu, pa cu okaciti da vidite i kako izgleda, da one koje zanima znaju sta traze...uglavnom crveno je pakovanje
na prednjoj strani je fotka cokoladne torte...marka "bella"...:)

Može li mi neko objasniti šta znači substitut mleka u prahu ? Po meni bi to trebalo da je zamena ? Videla sam danas u Metrou pakovanje gde tako piše, ali skoro ništa drugo, piše da ima masnoće i još nekih sastojaka, a ne piše da su mlečnog ili životinjskog porekla. Da li je to onda posno ?

....inace prosle nedelje sam na pijaci na Vidkovcu kupila crnu cokoladu za jelo i kuvanje, autrijsku 400g / 200 dinara...nisam je do sad vidjala,
i mogu vam reci odlicna je...40% kakaa...

...ne znam ima li je na netu potrazicu, pa cu okaciti da vidite i kako izgleda, da one koje zanima znaju sta traze...uglavnom crveno je pakovanje
na prednjoj strani je fotka cokoladne torte...marka "bella"...:)

Izgleda ovako, i savršena je. Meni je čovek donosi po 170 dinara tablu.

kdmlna.jpg

sve sto je jeftino sumnjivo je

pojavio se jeftin sir. ali to je muljaza sa biljnom masnocom svercovanom iz bugarske i preko kosova. nema tu s od sira

- - - - - - - - - -

dobila sam gajbu juce ubranih narandzi,jel ima neko neku dobru ideju? i gajbu dunja,ali nih cu da ispecem pa u zamrzivac,ako ima neka kombnacija ostavicu koju dunju.

mozda pekmez od pomarandzi?

Može li mi neko objasniti šta znači substitut mleka u prahu ? Po meni bi to trebalo da je zamena ? Videla sam danas u Metrou pakovanje gde tako piše, ali skoro ništa drugo, piše da ima masnoće i još nekih sastojaka, a ne piše da su mlečnog ili životinjskog porekla. Da li je to onda posno ?

Mlečnog=životinjskog porekla, nije valjda majčino mleko...:lol: Substitut je verovatno biljnog porekla, kakav je kremer za kafu koji ja kupujem.

Na pijaci je 110, ali su smanjili gramažu...:(

e nikad nisam smela sa pijace tunu, ne znam plasi me, pogotovo leti na vrucini de je drze....kupujem slatkise ponekad, kafe i te fore...ali tunu pastete mesni narezak i sve to mesnato masno ne smem, ne znam kako kod tebe al kod mene to je na otvorenom delu pijace nije u klimatizovanoj hali...samo sira i jaja imaju klimatizovanu prostoriju

dobila sam gajbu juce ubranih narandzi,jel ima neko neku dobru ideju? i gajbu dunja,ali nih cu da ispecem pa u zamrzivac,ako ima neka kombnacija ostavicu koju dunju.

narandze moze da se zamrznu pa posle ih rendas i pravas jafa kolacic, razne torte, dodajes za smek u kolace i sl....
ako imas blender mozes da izmiksas sok pa il u zamrzivac, il da dodas konzervans u flase

da to nije ono sa palminim uljem
ista prica ko sa sirom sto prave biljni, tako i ovo "mleko u prahu"
samo sto su na tvu pricali na sva zvona za sir sa pijace i pljuvali po domacem siru namerno da bi kupovali fabricke, a niko da spomene kako sve domace marke prave biljne kackavalje jeftinije od onih pravih, vidjala si sigurno, mozda si i jela, kostaju oko 300-400din kg biljni kackavalj...vis za to nista nisu pricali naravno taman posla da udare po fabrikama koje izdrzavaju televizije sa reklamama, ali udri po pijaci i seljaku....i naravno nista nisu rekli za to mleko u prahu takodje od palminog ulja zamenjena mlecna masnoca biljnom
sve u svemu to nikako kupovati!

problem je sto fabrike slatkisa recimo najcesce to stavljaju u cokolade i druge mlecne slatkise....ebi ga ne mozes pobeci od trovanja...ali barem ne moras u kucnoj radinosti da ga stavljas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back