Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste kim, ali nije crni kim. Ovaj raste samo u africi. Ima da se kupi ulje, mnogo je skupo, a ako se taj kim samelje i pomeša sa medom, jestivije je i jeftinije. Pokušavam da se izborim sa alergijskom astmom kod deteta bez upotrebe lekova, a kažu da je ovo izuzetno uspešna terapija.

Probaj u Biošpajzu.

Tamo imaš i ulje od crnog kima, oko 300din ti je bočica.http://www.biospajz.rs/ulje-od-crnog-kima-30ml.html

Zene, jeste vec stavile kupus za zimu il jos niste?
Ne znam da li da sacekam jos koji dan :think:
Рибанац мало преко 120 кг + венац главица коопооса на отприлике 2/3 висине укупне масе, лепо ушушкане у рибанцу.
Већ је пустио расо, биће готов за до недељу дана највише!

• Podržavam
Reactions: 27E
zavisi od temperature prostorije gde stoje
verujem da posle dve nedelje vec treba da lice na kisele krastavce

Ako su tokom pripreme prelivani kipucom vodom, ili su nalivani toplom smesom , mogu se jesti za 5-6 dana. Ako su stavljani u hladno, treba im 15 dana minimum. Zavisi i od toga koliko vinobrana ide u smesu.

Uzeli ste mi reč iz usta, tj. rečenicu - treba im oko dve nedelje da bi postali blago kiseli,
možete da ih probate i pre toga, ali to nije to. Vremenom, tj.stajanjem će postajati još kiseliji, sve dok ne budu taman... :balavi:

hvala vam na odgovorima, tako su mi lepi, svaki dan ih gledam i balavim kao Kića, a nisam trudna. Nisu prelivani vrućom vodom, nego ohladjenim presolcem, sa 1 kesicom konzervansa na 4 litre vode i 200 grama esencije. Takav recept ima, moja mama to isto pravi godinama. A stoje mi u plakaru na terasi, bilo toplo ovih dana. Danas nedelju dana kako sam ih stavila. Jel neće da se prekisele? I ja svašta pitam, a nije mi prvi put. Ranije sam stavljala, pa su znali da ostanu do sledeće godine, pa budu dobri. Znači, ipak još nedelju do 10 dana. Ali što ih pre načnemo, pre ćemo ih pojesti. :(

crni kim danas vidjela kod kineza
u bloku 70, stari dio, na spratu ducan s klopom

inace, ako neko pravi humus
danas sam probala malo drukcije napraviti
i puno sam zadovoljnija ukusom
vise lici na onaj sto arapi prave
fora je prosta
uzmes 100 grama susama i preprzis ga na laganoj vatri da porumeni
znaci, da se ne prepece...oko 10 min max
onda ga ubacis u sjecka ili mlin za kavu da se sitno samelje
e onda u blender stavljas regularno
kuvanu leblebiju (obavezno ostaviti vode u kojoj se kuvala trebace vam da dodajete...),
taj susam umjesto one taan paste, limunov sok koliko volis
maslinovo i bijeli lukac
samo mora iz dvije tri ture jer je dosta gusto ako oces recimo 400 - 500 grama napravit
ukus bude neuporedivo ljepsi : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back