Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobila sam stapni mikser,al ne ynam da ga koristim
ako hocu recimo u punom loncu supe da izmiksam povrce,jel moze to da bude puno tecnosti,nece da izleti,i jel to mesam sa tim stapom,gore dole...
nozici su tako mali ...
I mene ovo zanima. :) Ranije kada sam ga imala nisam nesto Bog zna sta radila njime, uvek je prskalo, verovatno nisam znala kako pravilno da ga korisitim.

Ja cu danas pecene krompirice i becke snicle. Pilecu supicu imam od juce.

Ја са њиме директ правим потажчиће, док је на шпорету.
Начи, чорба од карфиола, шаргарепице, броколија, спанаћа, бундеве..
После павлака, ћао-здрао-довиџ

I mene ovo zanima. :) Ranije kada sam ga imala nisam nesto Bog zna sta radila njime, uvek je prskalo, verovatno nisam znala kako pravilno da ga korisitim.

Ja cu danas pecene krompirice i becke snicle. Pilecu supicu imam od juce.

znaci prska?
ima da uzmem keceljicu :)
meni tako muka sto moram da kuvam za jednoga(sebe voljenu ne brojim )
ostala lazanja za decu,al ne i za muza.kuvam supu od grudi(ne svojih,naravno),kravljih,pa cu da mu napravim i paradajz sos

- - - - - - - - - -

ja sam to koristila samo za pralvjenje bebecih kasica
za sve ostalo blender, ne prska okolo

e onda najbolje da ostanem trudna dok jos mogu,da se ne baci mikser :D
kad ga probam danas javljam

Ne prska kad je skroz potopljen i najbolje da bude "zalepljen" za dno. Malo se vrti ukrug, levo desno, ali ne odiže od dna.
Pasiranje njime traje duže (još je moj neki jeftin i slab) i ne ispasira se tako lepo kao u blenderu, ali se zato mnogo brže i lakše opere i zauzima manje mesta. Uvek mi stoji pri ruci, dok je blender tamo negde upakovan jer svuda smeta onako velik.
Ali sad sam u novoj kuhinji (koja će valjda biti za mesec-dva) predvidela i mesto za njega!

znaci prska?
ima da uzmem keceljicu :)
meni tako muka sto moram da kuvam za jednoga(sebe voljenu ne brojim )
ostala lazanja za decu,al ne i za muza.kuvam supu od grudi(ne svojih,naravno),kravljih,pa cu da mu napravim i paradajz sos

- - - - - - - - - -

e onda najbolje da ostanem trudna dok jos mogu,da se ne baci mikser :D
kad ga probam danas javljam

ne prska, drzi ga uvek ispod povrsine tecnosti..ja ga koristim za sve krem corbice i sa njim spremam savrseni pire krompir!

Ja sam juče kupila kod Martinovića rolovanu piletinu (imala goste, ali ne i vremena da nešto pravim) i zadovoljna sam. Malo sam nas precenila pa će biti za još dva dana. Samo ću dodati neko varivo na kašiku, možda boraniju ili spanać dok ima svežeg.

Аха, капито лол...

Ja sam juče kupila kod Martinovića rolovanu piletinu (imala goste, ali ne i vremena da nešto pravim) i zadovoljna sam. Malo sam nas precenila pa će biti za još dva dana. Samo ću dodati neko varivo na kašiku, možda boraniju ili spanać dok ima svežeg.

То је Црногорац из ЦГ, Доњи Кокоти, исте цене држи и тамо и ође....
Код њега купујем пршут његушки, на Обилићевом ми жена увек остави најбољи, али је 18€.
Ролована пилетина је код њега добра верујем, баш ћу да видим цену, ја роловану ћурет. и пил. купујем у пилећем бутику на Каленцу.

jao proko ta gibanica je za nekog ko ore i kopa. ja ovako "posnu" kad je pravim sve se razmisljam kad cu potrositi te kalorije. kajmak da stavim tacno posle jednog parceta ne bi smela tri dana da jedem :(

samo ti nadji pomoc da potrosis kalorije tj gibanicu, pa dao bog da ti jos i usfali
icon_wink.gif.pagespeed.ce.x4DjlQWajg.gif

- - - - - - - - - -

ako hocu recimo u punom loncu supe da izmiksam povrce,jel moze to da bude puno tecnosti,nece da izleti,i jel to mesam sa tim stapom,gore dole...
nozici su tako mali ...

a ti tako neiskusna ..
pa ne znas sa malim da radis, c c c
prosto covek da te ozali komsinice ;)

Belo pileće u sosu od pavlake za kuvanje prelivene preko fusila (nestalo tagliatela:confused:).....salata: opet sveži sitno seckani kupus (deca se žale na gasove:zcepanje:, ali treba potrošiti onoliki kupus, a i zdrav je), desert: sinoć napravila ledene kocke od jabuka i savršene su!

jes da sam stavio najgore crno vino iz podruma, koje i inace koristim samo za kuvanje, crnogorski vranac, ali da bolonese mirise, bas mirise :ok:

malo me je bunilo mleko na kraju sto se dodaje, da se ne zgrusa.. ali stvarno sos je dobio divan kremasti look i ukus :D
istina je da sam zafrljacio i supenu kasiku milerama /za svaki slucaj/ :rumenko:

Аха, капито лол...

Код њега купујем пршут његушки, на Обилићевом ми жена увек остави најбољи, али је 18€.
Ролована пилетина је код њега добра верујем, баш ћу да видим цену, ја роловану ћурет. и пил. купујем у пилећем бутику на Каленцу.

...jeste, imaju i jedan market u blizini Imo centra....uredno, cisto, sve pod konac....inace sam prosle godine konkurisala kod njih kad su trebali da otvore
taj marken na Obilicevom, al' su me samo zvali na razgovor....ne znam sta im se nije dopalo, izgleda to sto sam rekla da me ne zanima visina plate:mrgreen:

...meni je stapni mikser zamenjivao secko....povadim povrce za minut sve usitni i samo vratim u lonac, cas posla...

...danas cu na brzinu neku kobaju domacu i krompir u rernu da ubacim pod fojiju, kupila svez kupus, pa ce biti salata....e za seckanje kupusa za salatu
koristim od nedavno onaj noz za secenje tvrdih sireva, nikad sitnije i lepse ne napravim nego tako:)

nozici su tako mali ...
stap potopi tj polozi na dno, i samo ga blago podizi tj pomeraj vrlo malo, on ce sve jedno obaviti posao.stapni mikser je odlicna stvar za potaze npr je ne moras da presipas i prljas sve redom da bi ih napravio, mada sam ga ja uzela najvise zbog humusa i baba ganusha jer mnogo bolje to odradi nego blender...

...jeste, imaju i jedan market u blizini Imo centra....uredno, cisto, sve pod konac....inace sam prosle godine konkurisala kod njih kad su trebali da otvore
taj marken na Obilicevom, al' su me samo zvali na razgovor....ne znam sta im se nije dopalo, izgleda to sto sam rekla da me ne zanima visina plate:mrgreen:

...meni je stapni mikser zamenjivao secko....povadim povrce za minut sve usitni i samo vratim u lonac, cas posla...

...danas cu na brzinu neku kobaju domacu i krompir u rernu da ubacim pod fojiju, kupila svez kupus, pa ce biti salata....e za seckanje kupusa za salatu
koristim od nedavno onaj noz za secenje tvrdih sireva, nikad sitnije i lepse ne napravim nego tako:)

Ја сам му видео комби из ЦГ којим допрема робу одатле. Простор је огроооман, и ресторанчић на спрату.
Немам ја утисак да му цветају руже, а ни да су продавачице баш срећне, али су љубазне према мени те на деликатесу, виде дигоспо, умем да попричам лол
Тешко то мени личи да ће да опстане, а да се заснива само на трговини....Пола године је на Обилићевом изгурао, иако нема муштерије.

Ја сам му видео комби из ЦГ којим допрема робу одатле. Простор је огроооман, и ресторанчић на спрату.
Немам ја утисак да му цветају руже, а ни да су продавачице баш срећне, али су љубазне према мени те на деликатесу, виде дигоспо, умем да попричам лол
Тешко то мени личи да ће да опстане, а да се заснива само на трговини....

...da skoro sva roba se doprema odozdo....inace taj market na NBgd postoji vec nekoliko godina, i mislim da imaju jedan u Valjevu, sto se tice nase zemlje,
tamo u Pg cini mi se samo...na primorju ih nema....

...ne znam kako su zadovoljni, ja sam konkurisala za RMK-a, al' dzaba, i ne cudi me jer se javilo nas "masa", puno mladih ljudi sa falultetima....

Rolovana piletina je 799 din/kg, svinjetina 899. Ne znam jel ovo sme da se piše, da ne ispadne reklama.
Тешко то мени личи да ће да опстане, а да се заснива само на трговини....Пола године је на Обилићевом изгурао, иако нема муштерије.

Taj lokal je izgleda mnogo nezgodan. Ja tu blizu radim, ne znam šta se sve izmenjalo. I robna kuća tehničke robe, i kineska robna kuća i neka firmirana garderoba... velik je, nije lako napuniti ga, čime god da se puni. Nisam bila na spratu, ali dole je sve lepo složeno i uredno, ali meni se učinilo malo skuplje nego u našim regularnim prodavnicama. Letos dolazi koleginica i kaže "Kod Martinovića nema nijedne srpske vode! Samo crnogorske!" A one pršute su im mnogo lepe, što jes-jes!

Ма, океј су цене, то ионако варира, а чини ми се да је роловани свињски бут иста цена као у Меркатор Премији, тамо сам недавно куповао и месар направи за 10 минута, није готов, свеж је и исто траје данима, пошто смо и ми имали госте :)))

То смо ми залуђени за њ. пршут, ја обожавам њихов пршут, сир у уљу, сву њухову храну волим.
Али, кад одем доле, опет ћу да идем за 10 дана, онда они као причају да је њима пршута преко главе, као ми паризера што се гнушамо, а као, и то што се продаје је од увозног меса које је сумњивог квалитета. Истина је на средини. Невиђено су размажени.
Код Мартиновића у Пг сам ја гледао, има ту сад свашта, овде код нас је много финија роба. Он тамо у месарама продаје и разноразне виршле, најсличнији је нашем Матијевићу, а код нас је угланцан :)) И да...
Знаће Афро. На Облићевом продаје и сир, наравно црногорски. И сад, ја знам за пљеваљски да је добар итд, као што сви знају та сјенички сир, ал окачио на неком сир из Цијевне.
То је тамо према Албанији, живе шиптари 99% и сад, као то је као када би неко код нас продавао сир из Вишњице и то је, као, неки бренд, глупост... ;)))

Ма, океј су цене, то ионако варира, а чини ми се да је роловани свињски бут иста цена као у Меркатор Премији, тамо сам недавно куповао и месар направи за 10 минута, није готов, свеж је и исто траје данима, пошто смо и ми имали госте :)))

То смо ми залуђени за њ. пршут, ја обожавам њихов пршут, сир у уљу, сву њухову храну волим.
Али, кад одем доле, опет ћу да идем за 10 дана, онда они као причају да је њима пршута преко главе, као ми паризера што се гнушамо, а као, и то што се продаје је од увозног меса које је сумњивог квалитета. Истина је на средини. Невиђено су размажени.
Код Мартиновића у Пг сам ја гледао, има ту сад свашта, овде код нас је много финија роба. Он тамо у месарама продаје и разноразне виршле, најсличнији је нашем Матијевићу, а код нас је угланцан :)) И да...
Знаће Афро. На Облићевом продаје и сир, наравно црногорски. И сад, ја знам за пљеваљски да је добар итд, као што сви знају та сјенички сир, ал окачио на неком сир из Цијевне.
То је тамо према Албанији, живе шиптари 99% и сад, као то је као када би неко код нас продавао сир из Вишњице и то је, као, неки бренд, глупост... ;)))

...pa jes' njima prsuta preko glave, i sira iz ulja i pravog njeguskog, a opet nema skoro kuce da nemaju svega toga..."kad neko dodje" i masline obavezno...a kod nas to dodje kao
neki luksuz za specijalne prilike, ako i tad...

...inace moje licno iskustvo je da im je Franca, fenomaalna, da je meso odlicnog kvaliteta, i sveze i suseno, i sve preradjevina od mesa....oni su Bjelopoljci, i snabdevaju pola CG,
pod nazivom Mesopromet, a svoje markete vode pod tim nazivom Franca kao i sve kvalitetnije proizvode....cvarci su im vrhunski, cak prodaju s' vremena na vreme onu drozdinu od
koje Domacica pravi pogacice, sve lepo pakovano u kofice:D

ljudi hvala ya stapni mikser :zag:
posto sam vas ugnjavila sa njim,red je i da kazem da sam ga upotrebila,uspesno,bez incidenata po kuhinju
morala sam da procedim supu kad sam izmiksala, da bih videla da li je ostalo mrvica.nije ,sve izmiksa do kraja.super je

- - - - - - - - - -

, ali da bolonese mirise, bas mirise :ok:

malo me je bunilo mleko na kraju sto se dodaje, da se ne zgrusa.. ali stvarno sos je dobio divan kremasti look i ukus :D
istina je da sam zafrljacio i supenu kasiku milerama /za svaki slucaj/ :rumenko:

proko,nemoj misliti da nisam videla ovo :evil:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back