Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa da meni i keva procala kad je bila mala, kobasice, virsle i slicno miksovi stvarno je bilo meso, i lepo mirisalo pri kuvanju....
al tad je i paradajz bio paradajz....
ma jeo ne jeo isto ti je...
najbolje prodje onaj sto sam gaji, ako zna kako da gaji....mi ostali mozemo samo se pokrijemo usima
За аматере повртаре књига ,,Свет поврћа" од Др Иве Ђиновића, за остале аматере воћаре, виноградаре, пчеларе и сличне добар је и месечник ,,Добро Јутро".

Немој ту да ми хејтујете пресну храну!
И виршле су свакако већ куване још у фабрици, а ово кући је докувавање.
Узгред виршле су неописиво смеће, а за Диве је утешно што су у време њеног детињства биле мало мање неописиво смеће.

ja sam be virsle jela u ono vreme kad su se prodavale na kilogram i bile ne u plastici, nego u prirodnom crevu :lol:
gde hejtujem, i meni se ishrana sastoji pretezno od sveze hrane
voce i povrce
ima i kuvanog, daleko od toga da nema..ali celo leto i jesen sam na paradajzu, krastavcima i paprikama

danas makarone sa sirom - zivim :D cekamo da se zapeku..

227-1.jpg

229-1.jpg

За аматере повртаре књига ,,Свет поврћа" од Др Иве Ђиновића, за остале аматере воћаре, виноградаре, пчеларе и сличне добар је и месечник ,,Добро Јутро".

nisi me skuzio, nisam mislila na amatere i profi
vec na idiote koji i kad sebi gaje kljukaju koncentratom, hormonima, antibioticima i dr prasice pa opet jedu isto sto i mi u gradu iz mesare....to su debili, njima knjiga ne pomaze

nisi me skuzio, nisam mislila na amatere i profi
vec na idiote koji i kad sebi gaje kljukaju koncentratom, hormonima, antibioticima i dr prasice pa opet jedu isto sto i mi u gradu iz mesare....to su debili, njima knjiga ne pomaze
За неинтензивну клопу потребни су пилићи/ћурићи/морчићи... одговарајућих раса, исто и за прасад, никакви шведски, дански и остали ландраси, јоркшири, беркшири, пијетрени и друга индустријска икебана.

moji matorci u merkatoru kupuju jednom nedeljno virsle,skuplje su od juneceg buta
kazu da sve pucaju kad se jedu i da imaju ukus kao pre 40 godina

Ajde pitaj ih koje su tačno, baš bih volela da se podsetim. I u vreme mog detinjstva (taman, tako pre 40 godina) su te viršle (a drugih nije ni bilo) bile skupe i bile su prirodnom crevu i lepo mirisale i nisu se čudno naduvale kad ih skuvaš.

Da, Čičak, kuvamo viršle!! Jesu pune svega i svačega (osim mesa), ali ponekad mogu da prođu. Ja sam jedva prestala da kuvam mleko kad se na pakovanju pojavio natpis: Nije potrebno kuvati

I neke roštilje sam jela nedavno jela u dva navrata, na dva različita mesta. E ako je u njima bilo mesa, nek me grom udari. Znam, uvek su nam govorili, "Nemoj da uzimaš mleveno meso, uzmi vešalicu, ili vrat ili krmenadlu....", ali kad je meni roštilj=ćevapi. Mislim da sad u Beogradu, a i u većem delu Srbije nema pravih ćevapa. Jedino, kažu još mogu da se nadju tamo u Novom Pazaru i u tom kraju.
Ja ko za rupu da pišem.

Ajde pitaj ih koje su tačno, baš bih volela da se podsetim. I u vreme mog detinjstva (taman, tako pre 40 godina) su te viršle (a drugih nije ni bilo) bile skupe i bile su prirodnom crevu i lepo mirisale i nisu se čudno naduvale kad ih skuvaš.

Da, Čičak, kuvamo viršle!! Jesu pune svega i svačega (osim mesa), ali ponekad mogu da prođu. Ja sam jedva prestala da kuvam mleko kad se na pakovanju pojavio natpis: Nije potrebno kuvati

I neke roštilje sam jela nedavno jela u dva navrata, na dva različita mesta. E ako je u njima bilo mesa, nek me grom udari. Znam, uvek su nam govorili, "Nemoj da uzimaš mleveno meso, uzmi vešalicu, ili vrat ili krmenadlu....", ali kad je meni roštilj=ćevapi. Mislim da sad u Beogradu, a i u većem delu Srbije nema pravih ćevapa. Jedino, kažu još mogu da se nadju tamo u Novom Pazaru i u tom kraju.
Ja ko za rupu da pišem.

sad sam zvala mamu,pala sam u nesvest od cene,kaze da kostaju vise od 1000 din,ne zna tacno,ali kaze da tata i ona uzmu tri para sto izadje oko 250 din.
ne moze da se seti kako se zovu ni cije su,samo je rekla da ti kazem da su hrenovke u prirodnom crevu i da stanes u red kod sira i da se tamo nalaze na merenje :lol:

За неинтензивну клопу потребни су пилићи/ћурићи/морчићи... одговарајућих раса, исто и за прасад, никакви шведски, дански и остали ландраси, јоркшири, беркшири, пијетрени и друга индустријска икебана.

logicno

Jabuke stavljaš u koru ili..? Ja nekad kombinujem dva kolača... U koru idu jabuke( to je jedan kolač), i onda dodam klasičan fil za ledene kocke gore..

Kakvu koru? To je neki recept koji samo davno postavljali ovde na temi, a sa coolinarike je. Ide red pri bera, a onda krem od jabuka i na kraju ulupana slatka pavlaka-verovatno je to asocijacija na ledene kocke, pa otuda i naziv;)

Nisam kuvao al sam bio kod mame ( e sad srpske forumasice :roll:) . Podvarak , od domaćeg kupusa , ne onog palstikanca , malo prodimljena svinjetina , ajvar od ljuštenih paprika , malo onog punomasnog sira i proja . Nemožeš da staneš al se još valja tu negde po crevcima.

Kakvu koru? To je neki recept koji samo davno postavljali ovde na temi, a sa coolinarike je. Ide red pri bera, a onda krem od jabuka i na kraju ulupana slatka pavlaka-verovatno je to asocijacija na ledene kocke, pa otuda i naziv;)
Aaaaaa:hahaha: Pa ja sam ovde nova, pojma nemam šta ste vi ovde postavljali:D Ja pravim nekad ovako kako sam rekla, pa da vidim je l' to ili je nešto slično.. Kad ono potpuno drugačije:D

Pošto nema ko da me pohvali, sama ću - palačinke su mi super, a i kroasani.

Samo me jedno zanima, iskusni znaju - kako napraviti kroasane sa puno krema, a da isti ne iscuri?
To mi još fali.

Pravila sam danas jednu turu sa viršlama i bili su prejaki, dok su ovi sa kremom imali premalo krema baš zato što sam se plašila da će se prosuti po tepsiji i izgoreti, k'o po običaju.

Aaaaaa:hahaha: Pa ja sam ovde nova, pojma nemam šta ste vi ovde postavljali:D Ja pravim nekad ovako kako sam rekla, pa da vidim je l' to ili je nešto slično.. Kad ono potpuno drugačije:D

Ma dobro ti nama došla:bye:....i meni je trebalo neko vreme da iščitam temu, koja je kao što vidiš obimna i dosta toga se ponavlja, ali šta ćeš kad nas je puno vrednih domaćica i domaćina;)

Naćićeš svašta interesantno:ok:

Samo me jedno zanima, iskusni znaju - kako napraviti kroasane sa puno krema, a da isti ne iscuri?
To mi još fali.

Pravila sam danas jednu turu sa viršlama i bili su prejaki, dok su ovi sa kremom imali premalo krema baš zato što sam se plašila da će se prosuti po tepsiji i izgoreti, k'o po običaju.

super :D
elem, mozda je resenje gusci krem?

danas fejkovala lazanje - slagala palacinke umjesto kora za lazanje
a beshamel zamijenila smjesom milerama, kajmaka i jajeta
posto O. ne voli beshamel
ispalo bas socno i fino, mada ih treba pustiti malo da se ohlade kako bi bile dovoljno kompaktne
za normalno sjecenje...nama se, naravno, previse zurilo :lol:

- - - - - - - - - -

To mi još fali.

e, kroasane nikako da se usudim, moram priznat
nekako mi djeluje petljanac dok se to smota paremaze pa...ocu rec, svaka cast : )

To mi još fali.

Imas jednakostranicni trougao pre nego sto pocnes da motas kroasan.Stavis na pocetak kremu.malo rasiris taj pocetak rukama pa onda preklopis i sa leve i sa desne strane,zamotas prvi krug i tako ti je krema potpuno u sredini,ne moze da iscuri.ondaK nastavis da zamotavas kroasanu.i tako sve redom...Testo je mekano,fakticki si napravila kovertu za pismo a krema ti je unutra,u koverti.Rasiris sada slobodno malo i tu kovertu,a i ne moras zavisi koliki su ti trouglovi i motas dalje.
Prosto a efikasno.

:bye::gace:

Imas jednakostranicni trougao pre nego sto pocnes da motas kroasan.Stavis na pocetak kremu.malo rasiris taj pocetak rukama pa onda preklopis i sa leve i sa desne strane,zamotas prvi krug i tako ti je krema potpuno u sredini,ne moze da iscuri.ondaK nastavis da zamotavas kroasanu.i tako sve redom...Testo je mekano,fakticki si napravila kovertu za pismo a krema ti je unutra,u koverti.Rasiris sada slobodno malo i tu kovertu,a i ne moras zavisi koliki su ti trouglovi i motas dalje.
Prosto a efikasno.

:eek: vidi ga! u sve se razume :lol:

Prosto a efikasno.

:dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back