Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:fdlan:
zenska glavo ne mogu linkove da otvaram, sta ti nije jasno
ja te pitam posto je, ti mi kazes ne mogu da reklamiram, pa jel me zezas, kacis link a cenu neces da kazes to je reklama, onda ti ne znas sta je reklama :lol: i ebe mi se dal je reklama il nije, neka brisu ako oce...prosto pitanje treba mi prost odgovor
sta je problem reci mi kolko kosta da znam da prenesem dalje da li je izvodljivo kupiti ili nije, ako je lupam 10 000 ne pada nam pamet da uzimamo...
sto jednostavno kad moze komplikovano :fdlan:

ja te pitam posto je, ti mi kazes ne mogu da reklamiram, pa jel me zezas, kacis link a cenu neces da kazes to je reklama, onda ti ne znas sta je reklama :lol: i ebe mi se dal je reklama il nije, neka brisu ako oce...prosto pitanje treba mi prost odgovor
sta je problem reci mi kolko kosta da znam da prenesem dalje da li je izvodljivo kupiti ili nije, ako je lupam 10 000 ne pada nam pamet da uzimamo...
Cena: 1.890,oo din 2 kom: 3.390,oo din

ako pricate o elektronskom rasterivacu :lol:

danas podvarak spremala, da ne skrecem sa teme :mrgreen:

Ne znam pošto je sad,
I ŠTA SE DEREŠ NA MENE - IMAŠ MUŽA PA SE NA NJEMU ISTRESI !!!!

Ne znam pošto je sad,
I ŠTA SE DEREŠ NA MENE - IMAŠ MUŽA PA SE NA NJEMU ISTRESI !!!!

ko se bre dere
sta je stobom? ujela te buva pa si besna?
i na pp mi saljes 3 linka a ja rekla malo pre ne mogu da otvorim, i na pp ti odgovorama ne mogu linkove da otvaram, ti podivljala...
il si besna il slabo kapiras...ne znam sta je gore :lol:
aj putuj igumane...

Napravih gibanicu, ali na kraju ispade malko suva. Dal je do kora ili sta :dontunderstand:

Jesi li je prelila?
Sa sirom pravim: sir, jaja, ako je pregusto jogurt/pavlaka/kiselo mleko i kasika maslinovog. Samo dno tepsije nauljim i to razmazem jednom korom, na dno stavim drugu suvu pa na nju tu masnu i jos jednu suvu. Dalje samo fil i kore, bez ulja. Isecem, prelijem sa malo mleka i pospem susamom. Ne bude suva i kore se ne odvajaju.

Sa mesom isto pre pecenja isecem i zalijem sa kiselom vodom/pivom i jajima.

Napravih gibanicu, ali na kraju ispade malko suva. Dal je do kora ili sta :dontunderstand:

ako je cela suva onda fali nesto, mozda ti je fil bio suv, mozda si malo ulja stavila...a oce i kore ako su drvenaste pa se ne natapaju puno
ako ti je gornja kora samo suva onda poprskas malo vodicom kad izvuces iz rerne, pokrujes krpom i za petnestak min otkrijes i nije vise suva, smeksala je, seksas i njupas

pravila sam guzvaru, bilo i preliva i svega i bas sam fino utapala kore i gledala da ne budu suve. isla i jaja i jogurt i kisela voda i ulje. e da kore su iz zamrzivaca, moguce da je zbog toga :think:

@metla kad budem ubola gibaju ko moj deda sto je pravio bice i seksa tj. bice orgazmicno kada se jede. na zalost moja trenutno nije takva, vise je hmm frigidna :sad2:

zovi tad na grupnjak :zper:
:lol:
pa ne znam, mislim da nije do zamrznutih, pravim i ja ponekadd zamrznutih, meni obicno bude problem u ta dva sto sam navela (il vrsta kore il suvi fil/malo ulja) kad mi ispadne suvo

ma nema veze pojesce se, zalivaj jogurtom dok njipas i gotovo :D

pravila sam guzvaru, bilo i preliva i svega i bas sam fino utapala kore i gledala da ne budu suve. isla i jaja i jogurt i kisela voda i ulje. e da kore su iz zamrzivaca, moguce da je zbog toga :think:

@metla kad budem ubola gibaju ko moj deda sto je pravio bice i seksa tj. bice orgazmicno kada se jede. na zalost moja trenutno nije takva, vise je hmm frigidna :sad2:

jesi ti nju onako slozenu na kraju balade zalila mlijekom s malo mineralne
al onako skroz da ogrezne..pa tako u rernu?
e, ako nisi slijedeci put to probaj
nema da bude suvo, ovo ono...

jel vidis sta je iskusna zena, ako je suva samo dodaj, .....................mislim ekstra mleka ;)

prvo zemske, gibanica se pravi sa kajmakom i onda nikada ali nikada ne moze biti suva
drugo u gibanicu po pravom receptu, ide mast !!
trece, gibanica nije gibanica ako ne procuri, ako vam, dok jedete, laktovi ne budu musavi :D

- - - - - - - - - -

a po vokiju kosticu, pece se na laganoj vatri sat i duze..
jer
sve sto je brzo to je i kuso :D

- - - - - - - - - -

i ide po gibanici 5 jaja !

- - - - - - - - - -

ups
bem ti crnu tastaturu nista ne vidim slova
SECKAS

:zper:

nije to do tastature ;)

За спас гибанице па васцеле Србије ево рецепта:

Српска гибаница

Састојци
Коре:
500 г брашна (или 500 г готових кора)
1 кашичица уља
со

Надев:
250 г маснијег српског сира
250 г зрелог кајмака
5 јаја
1 л млека
100 г масти

Припрема
Просејати брашно у суд за мешање, додати уље, со и онолико воде колико је потребно да се замеси тесто средње тврдоће. Израдити га добро на дасци, поделити на 5 делова, па сваки део израдити посебно, направити лопту и ставити да се одмара пола сата.

Прострти на сто ћаршаф, посути га брашном, а затим растањити лопте (једну по једну) до добљине од 2 мм. Кад се тесто мало просуши, исећи га на парчад величине плеха и пећи с једне и друге стране на плочи од штедњака или у пећници на преврнутом и добро загрејаном плеху.

Изгњечити виљушком сир и кајмак, додати жуманце, пену од беланаца и млеко, па све добро измешати. Подмазати плех машћу, преосталу маст загрејати. Узимати једну по једну кору, замакати је у надев и стављати згужвану у плех једну до друге све док не преостану само три коре. Сипати преко њих половину надева, ставити одозго поред ње три коре, прелити их преосталим надевом, па целу гибаницу попрскати врелом машћу. Ово последње није обавезно.

Овако препремљену гибаницу ставити у умерено загрејану пећницу (225°Ц) и пећи један сат или док се гибаница не одвоји од зидова плеха и сав надев усахне. У току печења пробадати гибаницу више пута виљушком да прелив продре на дно. Печену гибаницу извадити, прохладити је мало, па исећи на четвртасту парчад и служити.

- - - - - - - - - -

Увек може да се дода још мало кајмака!

- - - - - - - - - -

562113301_ef751a85f4.jpg

evo par slika sa neta
:D

- - - - - - - - - -

Gibanica-by-Diksi-730x547.jpg

- - - - - - - - - -

a ova giba je suva, ne valja :rtfm:

http://4.***************/-ehvSljLYA5o/T1Km4evjGzI/AAAAAAAAMIo/w2gnhW1aZjc/s1600/IMG_8887-blog.jpg

- - - - - - - - - -

ja pravim gibanicu za veceru, a vi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back