Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ja se zezam za to "taljatele", jer sam jednom prilikom napisala kako sam mesila široke rezance za paprikaš, a neki lik ovde se upeo da mi objasni da sam mesila taljatele. Do tada nisam ni znala da umem da umesim taljatele. :rotf: Moji ukućani obožavaju, svekrva me danas posebno pohvalila, kako su mi rezanci odlični, a ja više volim kupovne. :( Meni uvek kupovna testenina lepša od domaće, i gibanica mi lepša sa kupovnim korama, nego sa razvlačenim.

Nemoj sad da si skromna pravila si i taljaletele i gotovo ;) :lol:

Meni se ove sa spanaćem baš svidele :aha:
collezione-tagliatelle_con_spinaci.png

...nista narocito, isprzicu pilece belo i neku salaticu uz to...dosta...kupila 300g jagoda kod neka bake na pijaci, i slatke i mirisu...to samo da me malo
prodje zelja dok ne dodju na normalnu cenu, ako je i bude uopste....

Ma ja se zezam za to "taljatele", jer sam jednom prilikom napisala kako sam mesila široke rezance za paprikaš, a neki lik ovde se upeo da mi objasni da sam mesila taljatele. Do tada nisam ni znala da umem da umesim taljatele. :rotf: Moji ukućani obožavaju, svekrva me danas posebno pohvalila, kako su mi rezanci odlični, a ja više volim kupovne. :( Meni uvek kupovna testenina lepša od domaće, i gibanica mi lepša sa kupovnim korama, nego sa razvlačenim.

a ja 'dokona' pocela da mesim rezance/taljatele :D
i valjuske za paradajz corbicu sam pocela praviti
mora da sam poludela :D

Supa, jagnjeća džigerica (koju sam zamrzla za Uskrs, jer smo je dobili uz jagu), krompirići, zelena salata sa sremušem i rotkvice. Hleb izostavljen....
Za večeru: ruska salata (da se završe uskršnja jaja, a i povrće iz supe)...
Dezert: kolač sa jabukama i grizom...lagano, jednostavno, a ima i čokoladni preliv:lol:

ja sam juče lepo mleveno meso, začine i kuvani paradajz
pošto ovde vole ređe, tako sam i pravila, a sebi lepo samo mesce preko makarona i malo čorbice ili dodam ovako kuvani paradajz
danas dragi kuva pasulj, ako se ne predomisli
u tom slučaju, za ručak - ništa :mrgreen:

jel vama nije skupo da plaćate 140-150 din za mlade krompiriće...????:eek:
Koliko kad tebe košta stari krompir ? Kod nas 90 dinara. Od toga barem trećinu bacim, oljuštim, i tako to dođe otprilike na istu cenu, a ukus je neuporediv. Jedino kad hoću pire, onda izmutim onaj iz kesice, Aro, pola kg je oko 150 dinara, a od toga imam za nas četvoro za tri mućenja.

Koliko kad tebe košta stari krompir ? Kod nas 90 dinara. Od toga barem trećinu bacim, oljuštim, i tako to dođe otprilike na istu cenu, a ukus je neuporediv. Jedino kad hoću pire, onda izmutim onaj iz kesice, Aro, pola kg je oko 150 dinara, a od toga imam za nas četvoro za tri mućenja.

kod mene je stari krompir 60 dinara...mladi 145...msm,ne mogu još da si priuštim mladi,jerbo imam aždaje u kući...:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back