Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jaoj sto ja mesim divan hleb...

Pomesa se po solja

-integralnog
-jecmenog
-heljdinog
-kukuruznog
-razenog brasna

-solja jogurta (Bello je meni najbolji)
- 1/2 solje maslinovog ulja
- 1/2 solje susama
- solja lanenog semena
- solja ovsenih pahuljica
- soda bikarbona

pomesati sve suve sastojke, preliti jogurtom i maslinovim uljem, dodati zagrejnu veeeeeliku solju vode, promesati fino i peci 30 minuta na 250 stepeni. Nakon vadjenja poprskati hladnom vodom i uviti u krpu.

Uz dzem od kajsija, pomorandze i jagoda dodje ukusniji od svakog kolaca...traje bar dva dana.

mi imali gosta na rucku
pravila posle setnje sve, na brzinu
krem corbica od povrca, najvise sam pecurki stavila, a bilo je i luka, celera, pastrnaka, sargarepe, krompira....
przila kobaje i pravila pire, za salatu rotkice, mladi luk i ljuta paprika, ko sta voli to je grickao ;)

mlade krompire nisam kupovala jos, jer nama je kila taman a nesto mi se nisu davale te pare

Ja danas supu iz kesice. U skladu sa raspolozenjem. Sutra cu, nadam se, nesto konkretnije.
Inace malo sam voajerisala pre nego sto sam se registrovala u potrazi za novim receptima i probala sam one raspuknute keksice kojima se svi odusevljavaju. Mislim da meni jedinoj nisu bili nesto. :rida: A veliki sam fan cokolade. Mozda sam imala prevelika ocekivanja jer su ih svi toliko hvalili. Napravila sam gresku sto sam pravila doslovno po receptu pa su (meni) bili preslatki. I onaj secer u prahu mestimicno pozuti posle nekog vremena :( Bas sam se razocarala.

ja sam juče lepo mleveno meso, začine i kuvani paradajz
pošto ovde vole ređe, tako sam i pravila, a sebi lepo samo mesce preko makarona i malo čorbice ili dodam ovako kuvani paradajz
danas dragi kuva pasulj, ako se ne predomisli
u tom slučaju, za ručak - ništa :mrgreen:

predomislio se pa je za ručak bilo ukusno - ništa
mada smo bebac i ja jeli kod rođaka kod kojih smo otišli da tata na miru ne spremi pasulj :mrgreen:

najbolje je da uzmes kudeljni konac, kanap od kudelje
on ne gori, ja i prase vezem njime da mi ne "pobegne" sa raznja :D

elem,
evo moja rukotvorina od sinoc, pit asa jabukama za lenje domacice ;)

u jednu posudu umesate :
- 15 kasika brasna
- 15 kasika griza
- 15 kasika secera
- 1 prasak za pecivo
- 1 kesica cimeta

to sve na SUVO zamesite, dobro promesajte BEZ ikakvog doadavnja bilo kakve tecnosti ili ulja i sl !!

u drugu posudu nrendajte 1 kg jabuka , ja sam dodao sok od jednog limuna, em zbog boje da jabuke ne oksidiraju em zbog ukusa da bude smesa malo kiselija sto je posebno interesantno ako su jabuke sladje

pa ondak ovako :>D

u tepsiju prospete TRECINU suve smese pa na nju razvucite POLOVINU kolicine jabuka, pa opet recinu suve smese pa drugu polovinu jabuka i na kraju opet preostalu suvu smesu
na nju onda odggore malo SECKANIH oraha, bolje nego mlevenih i kesica vanil secera
pa preko svega narendajte jedan ceo margarin, puter ili kako ko vec voli, ali kolicina od 250 gr je bitna kako bi se suva smesa natopila i kolac ispekao

pecite na 200 stepeni dok ne postignete boju i hrskavost kakvu volite

PRIJATNO :super:

1 014.jpg

1 015.jpg

1 019.jpg

Prilozi

• 1 017.jpg
    1 017.jpg
    39,5 KB · Pregleda: 2
  • 2 004.jpg
    2 004.jpg
    48,2 KB · Pregleda: 2