Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..kupila juche kilogram i malo preko karea u komadu, s namerom da pohujem krmenadle..
..a sad bih ga rado urolala sa pechurkama i lukom i slaninicom, ali nemam konac za pechenje.. :think:
..moze li obichan deblji konac, zna li neko..?
moja mama kad roluje celo otkosceno pile, kupi u apoteci one mrezice sto dze savoje i cuda, pa sad ima ranih, ona uzme one za nogu i to ugura to rolovano, drzi savrseno ;D
za krmendalioce bi bila dobra i neka manja mrezica, npr za lakat il tako nesto :D

- - - - - - - - - -

inace, kod nas danas kupus slatki
bice za par dana

moja mama kad roluje celo otkosceno pile, kupi u apoteci one mrezice sto dze savoje i cuda, pa sad ima ranih, ona uzme one za nogu i to ugura to rolovano, drzi savrseno ;D
za krmendalioce bi bila dobra i neka manja mrezica, npr za lakat il tako nesto :D

- -

ima mrezic ada se kupe u mesarama ili radnjama koje prodaju dodatke za kobasice, zacine , creva za punjenje i sl
te mrezice se koriste za komade mesa koje ne mogu da vise na kuki prilikom susenja
takodje su elasticne i predvidjene su za meso !

ja najvise od svinje volim file...
on je super za rolovanje
kare mi je nekako suv, ako mislim na ono meso ko na krmenadle

..kod nas ima raznih struja u kuci :lol:
pa kad ne mozesh svima ugoditi onda ugadash nekad jednima a nekad drugima.. :lol:

..trenutno ugadjam sebi, ja sam od onih blentavih shto vole belo meso od pechenog pileta i krmenadle na teflonu.. :P
..ustupak je rolovanje, ja bih ovaj komad u kesu sa ruzmarinom i malo belog luka pa ispekla, ne znam da li bih ga sladje jela toplo ili hladno.. :aha:

..kod nas ima raznih struja u kuci :lol:
pa kad ne mozesh svima ugoditi onda ugadash nekad jednima a nekad drugima.. :lol:

..trenutno ugadjam sebi, ja sam od onih blentavih shto vole belo meso od pechenog pileta i krmenadle na teflonu.. :P
..ustupak je rolovanje, ja bih ovaj komad u kesu sa ruzmarinom i malo belog luka pa ispekla, ne znam da li bih ga sladje jela toplo ili hladno.. :aha:

Ma rolovanje ti nije loša ideja, ubaciš neke slaninice, da mu da malo "života" :lol: ... inače i ja volem belo meso od pecenog pileĆeta, tako da nisi jedini baSkuz :lol:

i ja najvise volim belo meso... sa slaninom
690119.gif

:mrgreen:

evo moja rukotvorina od sinoc, pita sa jabukama za lenje domacice ;)

u jednu posudu umesate :
- 15 kasika brasna
- 15 kasika griza
- 15 kasika secera
- 1 prasak za pecivo
- 1 kesica cimeta

to sve na SUVO zamesite, dobro promesajte BEZ ikakvog doadavnja bilo kakve tecnosti ili ulja i sl !!

u drugu posudu nrendajte 1 kg jabuka , ja sam dodao sok od jednog limuna, em zbog boje da jabuke ne oksidiraju em zbog ukusa da bude smesa malo kiselija sto je posebno interesantno ako su jabuke sladje

pa ondak ovako :>D

u tepsiju prospete TRECINU suve smese pa na nju razvucite POLOVINU kolicine jabuka, pa opet recinu suve smese pa drugu polovinu jabuka i na kraju opet preostalu suvu smesu
na nju onda odggore malo SECKANIH oraha, bolje nego mlevenih i kesica vanil secera
pa preko svega narendajte jedan ceo margarin, puter ili kako ko vec voli, ali kolicina od 250 gr je bitna kako bi se suva smesa natopila i kolac ispekao

pecite na 200 stepeni dok ne postignete boju i hrskavost kakvu volite

PRIJATNO :super:

Pogledajte prilog 286230
Pogledajte prilog 286231

Pogledajte prilog 286233[/QUOTE]

dA dodam,moze i bez oraha, a mogu da se dodaju i bademi :)

....jaooo kako je decko porastao:heart:

...inace to rolovano mesCe izgleda odlicno, mada bih se ja radje uhvatila za tu slaninu:)

i ja
sramota me,al danas na pijaci kupujem sampinjone i dedi kazem,jaoooooooo sto vam je lepa ta slanina.a ono na tezgi polupojedena lepinja,poluotvorena sa pecenom slaninom na rostilju
deda mi objasni i gde je kupio ida ne jede ovako nezdravo svaki dan,al da je danas nesto gladan,a da mi je rekao hoces griz,ne bih odbila

novemba decko je ko secer,a ako ce to zeleno iz mesa da jede,svaka mu cast.u stvari svaka tebi cast

lako je tebi, novembar kad imaš takvog pomoćnika. Super izgleda meso. A tek slaninica!
Ja nisam znala šta ću dok nisam otišla u prodavnicu i uzela sam krmenadle. Krajnje neinventivno, ali moji će se sigurno obradovati. Eno dinstaju se, a još ne znam šta ću za prilog. Nisam našla ništa interesantno u prodavnici. Naći ću valjda nešto u zamrzivaču.

i ja
sramota me,al danas na pijaci kupujem sampinjone i dedi kazem,jaoooooooo sto vam je lepa ta slanina.a ono na tezgi polupojedena lepinja,poluotvorena sa pecenom slaninom na rostilju
deda mi objasni i gde je kupio ida ne jede ovako nezdravo svaki dan,al da je danas nesto gladan,a da mi je rekao hoces griz,ne bih odbila

novemba decko je ko secer,a ako ce to zeleno iz mesa da jede,svaka mu cast.u stvari svaka tebi cast

:lol: ..naravno da hoce, praziluk i pechurke.. :)

Danas kupila kore za lazanje NATURA VITA, rok trajanja do 11.6.2013. da pravim kanelone. Maxi smrdljusa u kraju nema kanelone, ne pamtim kada sam ih videla. Kuci pripremila seckanu glavicu crnog luka, na malo ulja, 3 cena belog luka, dva sveza paradajza iseckana na kockice, kada se dobro uprzilo dodala jednu tikvicu takodje isecenu na kockice, malo manje od 200 gr tomatina i iseckanu vezu persuna. Zacinila biberom i vegetom. Otvorila kore za lazanje da probarim samo jedan kljuc, prve dve barila samo 1 minut, kod trece samo kad se nisam srusila - budjava :dash: kad se nisam srusila, sledeca isto, pa dve opet dobre, pa dve budjkave. Sve sam im po redu :rtfm: na kraju se popunila srednja vatrostalna cinija, ostatak tomatina odozgo i na 200 stepeni 40 minuta. Posle toga izrendala pekorino i samo pustila da se istopi. Ostavila i racun i pakovanje da im ljubazno pokazem, ali pocela kisa pa me mrzelo da izlazim :(
Sve u svemu ono sto je napravljeno bilo super, a drugi put na znanje nista od NATURA VITA.

Poslednja izmena:
evo moja rukotvorina od sinoc, pita sa jabukama za lenje domacice ;)

u jednu posudu umesate :
- 15 kasika brasna
- 15 kasika griza
- 15 kasika secera
- 1 prasak za pecivo
- 1 kesica cimeta

to sve na SUVO zamesite, dobro promesajte BEZ ikakvog doadavnja bilo kakve tecnosti ili ulja i sl !!

u drugu posudu nrendajte 1 kg jabuka , ja sam dodao sok od jednog limuna, em zbog boje da jabuke ne oksidiraju em zbog ukusa da bude smesa malo kiselija sto je posebno interesantno ako su jabuke sladje

pa ondak ovako :>D

u tepsiju prospete TRECINU suve smese pa na nju razvucite POLOVINU kolicine jabuka, pa opet recinu suve smese pa drugu polovinu jabuka i na kraju opet preostalu suvu smesu
na nju onda odggore malo SECKANIH oraha, bolje nego mlevenih i kesica vanil secera
pa preko svega narendajte jedan ceo margarin, puter ili kako ko vec voli, ali kolicina od 250 gr je bitna kako bi se suva smesa natopila i kolac ispekao

pecite na 200 stepeni dok ne postignete boju i hrskavost kakvu volite

PRIJATNO :super:

Pogledajte prilog 286230
Pogledajte prilog 286231

Pogledajte prilog 286233

dA dodam,moze i bez oraha, a mogu da se dodaju i bademi :)[/QUOTE]
Ovo deluje interesantno, kakav je kolac, socan ili suv? Nemam puter u frizideru inace bih probala, mozda sutra ako imam vremena

Danas kupila kore za lazanje NATURA VITA, rok trajanja do 11.6.2013. da pravim kanelone. Maxi smrdljusa u kraju nema kanelone, ne pamtim kada sam ih videla. Kuci pripremila seckanu glavicu crnog luka, na malo ulja, 3 cena belog luka, dva sveza paradajza iseckana na kockice, kada se dobro uprzilo dodala jednu tikvicu takodje isecenu na kockice, malo manje od 200 gr tomatina i iseckanu vezu persuna. Zacinila biberom i vegetom. Otvorila kore za lazanje da probarim samo jedan kljuc, prve dve barila samo 1 minut, kod trece samo kad se nisam srusila - budjava :dash: kad se nisam srusila, sledeca isto, pa dve opet dobre, pa dve budjkave. Sve sam im po redu :rtfm: na kraju se popunila srednja vatrostalna cinija, ostatak tomatina odozgo i na 200 stepeni 40 minuta. Posle toga izrendala pekorino i samo pustila da se istopi. Ostavila i racun i pakovanje da im ljubazno pokazem, ali pocela kisa pa me mrzelo da izlazim :(
Sve u svemu ono sto je napravljeno bilo super, a drugi put na znanje nista od NATURA VITA.

i one njihove premija su isto budjave
poludila sam neki dan
ista prica :(((

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back