Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nije bas za temu ali moze da posluzi kao savet. Dobila fenomenalnog zeca malo manji od praseta, ma prste da polizes, ali guska (ja) stavi zeku u pac koji se izmedju ostalog sastoji od jednake kolicine vode i vinskog sirceta, drzala 4 dana. Danas u rernu, peceno za sat i nesto, ali zato kiselo u tri lepe. Sve trikove primenila, ali meso i dalje kiselkasto i pored sosa od pecurki i bla, bla, bla. Uglavnom nikad razmera vode i vinskog sirceta 1:1 :dash::dash::dash::dash:

Platila si iskustvo. Drugi put će biti bolje.

Moje lignje su ispale odlično, postaviću slike kad ih prebacim.

Ali je zato džem od pomorandži u pekarici ispao pravi fijasko. Ostao je potpuno tečan i u komadićima, onako kako sam iseckala. Bar je ukus dobar. Sad ću kad se još malo prohladi da ga izblendiram i ubacim u šerpu, pa klasika, na šporetu.
Ne znam kako bi džemfix uticao u ovoj fazi?

Pirjane (dinstane) lignje iz Vegetinog kuvara. I bareni krompir i blitva.

lignje1.jpg
lignje2.jpg

Zenoooo ... pa odkud ces 1 prema 1 ? :eek: ... pa gde ti je logika ... e jesi majstor kuhinje u pokusaju :zkez:
zao mi zeca ... to moze jako dobro da se spremi

@ supa , sosa , mesa ... ( rinflajs ) pile iz rerne niko nije pipno ... klasika :roll:

Pa nemam logiku, zato sam i konsultovala net a on mi rekao 1/1 http://vijestigorila.jutarnji.hr/gorilopedija/lifestyle/recepti/priprema_zeca, a ovo mi je jedno 10 zec u zivotu i uvek su bili peceni sa suvim sljivama i jabukama, i ne znas koji je bio bolji, al ajd jbg da vidim nesto novo, i evo stidim se :thumbdown:

- - - - - - - - - -

meni se cini da je veci problem drzanje zeca u toj mesavini 4(i slovima: cetiri) dana :think:

Pa i ja nesto mislim da je to :rumenko:

Poslednja izmena:
I meni se dopada što su kuvane lignje a ne pržene! Gde naći ovako velike lignje, mediteranske? one su super u ovoj varijanti i punjene, malo se iseckaju kraci,pa se pomešaju sa pirinčem, začiniti i lignje zatvoriti čačkalicom pa onda pirjati. Ja ne mogu naći na pijaci ovako velike za tu varijantu!

Inače danas smo za ručak imali dinstanu pileću džigericu, salaticu i eto...

I meni se dopada što su kuvane lignje a ne pržene! Gde naći ovako velike lignje, mediteranske? one su super u ovoj varijanti i punjene, malo se iseckaju kraci,pa se pomešaju sa pirinčem, začiniti i lignje zatvoriti čačkalicom pa onda pirjati. Ja ne mogu naći na pijaci ovako velike za tu varijantu!

Inače danas smo za ručak imali dinstanu pileću džigericu, salaticu i eto...

Lignje su Frikom pakovane, očišćene, kraci i tube. Dve su bile velike, baš za punjenje, a ostale su bile sitnije. Nisam bila danas raspoložena da se bakćem s punjenjem.

Završila sam džem od pomorandži, pa šta mu bog da.
Blender mi crko, pa sam ih mlela u secku, koji je slab pa nije ispala baš kaša kao što sam ja zamislila. Dodala sam džemfix i stavila u tegle i utoplila. Pa kako bude. Važno da sam ceo dan potrošila. Sad mi je sasvim jasno što ne pravim džemove. Držaću se toga i ubuduće.
I još sam počela neki kolač da pravim.
Sama sebi delujem kao onaj zec na duracell baterije. Nisam ja inače tako vredna.

kod mene KFC na prokin nacin, a ovaj put "umrljao" sam u smesu i krompir koji sam pekao zajedno sa piletinom
trik je da pogodite velicinu kriski krompira kako bi se i krompir i meso istovremeno ispekli
nema ulja, nema losih masti, poprskao sam samo sa malo maslinovog ulja
i da, nisam ga pokrio folijom nego sam u rernu stavio posudu sa vodom koja je sve vreme isparavala i odrzala socnost kako mesu tako i kromiri
meso moze da se stavi i preko krompira ..
lep trik ? ;)

piletina i krompir na kfc 001.jpg
piletina i krompir na kfc 002.jpg

a od starog univerovog hleba sa semnekama napravio sam "kubeti"
u kesu izmesao malo belog luka u prahu, aleve paprike, sitno narendao tvrdos sira / PEKORINO/ malo bosiljka i eto :D
кубети.jpg

Poslednja izmena:
Lignje su Frikom pakovane, očišćene, kraci i tube. Dve su bile velike, baš za punjenje, a ostale su bile sitnije. Nisam bila danas raspoložena da se bakćem s punjenjem.

Završila sam džem od pomorandži, pa šta mu bog da.
Blender mi crko, pa sam ih mlela u secku, koji je slab pa nije ispala baš kaša kao što sam ja zamislila. Dodala sam džemfix i stavila u tegle i utoplila. Pa kako bude. Važno da sam ceo dan potrošila. Sad mi je sasvim jasno što ne pravim džemove. Držaću se toga i ubuduće.
I još sam počela neki kolač da pravim.
Sama sebi delujem kao onaj zec na duracell baterije. Nisam ja inače tako vredna.

Ahaa, pa to je dakle.. Ja uzimam uvek sveže na pijaci i uvek su manje a i jebada je očistit ih :neutral:

- - - - - - - - - -

kod mene KFC na prokin nacin, a ovaj put "umrljao" sam u smesu i krompir koji sam pekao zajedno sa piletinom
trik je da pogodite velicinu kriski krompira kako bi se i krompir i meso istovremeno ispekli
i da, nisam ga pokrio folijom nego sam u rernu stavio posudu sa vodom koja je sve vreme isparavala i odrzala socnost kako mesu tako i kromiri
lep trik ? ;)

Pogledajte prilog 278992Pogledajte prilog 278993
u kesu izmesao malo belog luka u prahu, aleve paprike, sitno narendao tvrdos sira / PEKORINO/ malo bosiljka i eto :D
Pogledajte prilog 278994

Mmmmm, BRAVO :klap:

nama je dan super prosao, ako izuzmem to sto sam umorna ko konj, sve spremih, prle je malo divljao, ko kanda zubi krenuli....
pica rolat je nestao, muski su i recept trazili da prave sami :)
torta je takodje lepa, nije preslatka, osvezavaju visnjice....
danasnji rucak oduvao, mada to sam i ocekivala, to je trazio to voli, posle je svojoj mami pola sata objasnjavao kako je bilo dobro :-D <3
i duvao je u svecice meni za ljubav :)
uglavnom, sad idem da se izvrnem u krevet, a slike ovih dana kad budem dosla do kompa, draganovic instalira win 8 , pa budzi tu nesto ....

И ми смо синоћ вечерали фалафел, хумус и зел. салату.
МЖ не прави ћуфте-фалафел, него их обликује као фаш. шницле. Ја сам их такве само видео и у ресторанима, фаст-фудовима.
За хумус, он може да има различите укусе, није неопходан ким, може да буде и љуткаст или да иду леблебије, сусам, бели лук и лимун, најдноставније а фантастичног укуса.

lep trik ? ;)

Pogledajte prilog 278992Pogledajte prilog 278993
Pogledajte prilog 278994
Kako ide recept za ovo pohovanje? Jesu to prezle, nesto ne vidim onaj crispy poh sto imaju u KFC. Jel ima neko recept kako se to radi?

obecane fotkice

moje prve njokice, super su ispale, jedan deo sam juce skuvala uz onaj sos , a zamrzla sam jos dve tacne, i kasnije zapakovala u kese...
DSCN0420.JPG

rodj. tortica :)
DSCN0423.JPG
DSCN0425.JPG

tek jutros uslikala jedno parce, bilo me sramota sinoc da otimam gostima tanjire da fotkam :D
DSCN0436.JPG

i evo pica rolata, koji je sve muske odusevio :)
DSCN0432.JPG

danas laganini :) napravicu krompir corbicu i skuvacu proso, pa cu od njega neke cuftice da zgotovim, imam rukole, paradajsa i sira, idealno za salaticu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back