Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mog kolača od juče : Puding od limuna http://new.dolcevita.rs/blog/2011/10/limun-iznenadjenje/
Prvo moram da kritikujem recept. Kuva/peče se u rerni u vatrostalnoj činiji koja se stavi u neki sud do pola napunjen vodom. Pa se onda gore ispeče (slika 2), a dole ostane kremast (čitaj, raspada se, slika 3, topao) Na slici 1 je pre stavljanja u rernu, a na slici 4 isečen jutros hladan. I lepši je hladan iako u receptu piše da se servira topao. I mnogo je 3 limuna, kiseo je. Taman bi bila dva, od koliko se koristi kora.
Ja bih to pekla bez te posude s vodom, pa da bude spolja ispečen, a iznutra može da ostane kremasta i tečan. Ali onda bi ga bilo bolje praviti kao mafine, kao lava kolač, pa nek svakom u tanjir iscuri krem, a ne ovako krem ostane u posudi. Ako ga ikad više budem pravila, praviću s ovim izmenama.

puding1.jpg
puding2.jpg
puding3.jpg
puding4.jpg

Evo i mog kolača od juče : Puding od limuna http://new.dolcevita.rs/blog/2011/10/limun-iznenadjenje/
Prvo moram da kritikujem recept. Kuva/peče se u rerni u vatrostalnoj činiji koja se stavi u neki sud do pola napunjen vodom. Pa se onda gore ispeče (slika 2), a dole ostane kremast (čitaj, raspada se, slika 3, topao) Na slici 1 je pre stavljanja u rernu, a na slici 4 isečen jutros hladan. I lepši je hladan iako u receptu piše da se servira topao. I mnogo je 3 limuna, kiseo je. Taman bi bila dva, od koliko se koristi kora.
Ja bih to pekla bez te posude s vodom, pa da bude spolja ispečen, a iznutra može da ostane kremasta i tečan. Ali onda bi ga bilo bolje praviti kao mafine, kao lava kolač, pa nek svakom u tanjir iscuri krem, a ne ovako krem ostane u posudi. Ako ga ikad više budem pravila, praviću s ovim izmenama.

Pogledajte prilog 279314 Pogledajte prilog 279315 Pogledajte prilog 279316 Pogledajte prilog 279317

....moguce da su mislili na one posebne posude za sufle, pa svako jede svoje onako toplo....bar je meni tako logicnije, mada ja nemam te posude, ali
mi ima vise smisla, jer ne izgleda lepo tako topao isecen, podseca na koh, a nije....

Ma nisu, Afro, pogledaj sajt, jedna velika posuda, još u receptu piše, posuda prečnika 20 cm. Ali mislim da bi u tim posudicama bilo baš lepo. Još jutros naletim na TV isto prave neki puding u takvim posudama i peku ih "u banji" baš kao u ovom mom receptu

Ma nisu, Afro, pogledaj sajt, jedna velika posuda, još u receptu piše, posuda prečnika 20 cm. Ali mislim da bi u tim posudicama bilo baš lepo. Još jutros naletim na TV isto prave neki puding u takvim posudama i peku ih "u banji" baš kao u ovom mom receptu

...pogledala sam, ali mi je ovako kako sam napisala logicnije, i sigurno da bi bilo bas lepo, i kad se posluzi, a i ono sto ostane ne bi se razlivalo kao u
velikoj posudi....

Ja sam juče napravila super klopu. Onako, iz glave, da probam nešto novo sa onim što imam u kući, i ispalo je fantastišen! :D
Elem, obarila sam krompir, pa ga izrendala. Obarila šaku i po pirinča, 4 jajeta ( isekla sam ih na sitne kockice ). Sve to izmešala. Pa iseckala sitno, sitno dve malene ( može i jedna veća, na kraju krajeva - po ukusu ) glavice crnog luka, i tri češnja belog ( ali baš, baš sitno ) Imala sam u zamrzivaču činijicu zaledjenog paradajza, pa sam i to odledila i sitno iseckala, a na kraju sam dodala i onaj sok što je ostao u činiji, što je paradajz pustio tokom odledjivanja. Htela sam sitno da iseckam i jedan ili dva kisela krastvavčića, ali nisam imala, ispalo je super i bez toga. Izmrvila sir - ne znam tačno koliko, ostala mi u frižideru jedna kriška, onako otprilike veličine paklice cigareta. I ostalo mi iz supe parčence govedjeg mesa i jedna pileća ledja. Lepo sam to sve odvojila od kostiju i sitno iseckala. U sve to kašičicu senfa i majonez, nešto malo manje od jedne kesice.
I sve sam to fino izmešala. Od začina sam imala so, začin C, začin za piletinu i kari. Od svega po malo, onako, po ukusu.
Uuuuu, ne da je ispalo super.... :zjede:

Kod mene musaka od krompira. Bilo u nedelju na pijaci patlidžana kolko hoćeš, ali meni ovo nije vreme za patlidžane. Ko zna odakle su i kako su gajeni. Ja ću sve da složim a muž ili sin će da zapeku kad dodju. I da naprave zelenu salatu.
I supica od povrća "mešavina za supicu" Premia i nešto se nosim mišlju da to iskombinujem s onom indonežanskom supom sa nudlama. Mora instant, nemam vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back