Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.688
Ja bih danas kod razvigora na ručak. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u, bruka kako mi se djasvi torta
sad ce mi detetu rodjos, daj recept![]()
Evo ga.
TORTA
4 žumanceta
200g šećera
70g otopljenog margarina
70g otopljene čokolade
1 kašika kakaa
60ml mleka
60ml kipuće vode
200g brašna
Sve umutiti mikserom, pa dodati posebno umućena 4 belanceta. Peći u kalupu R=21cm. Pečenu, ohlađenu koru preseći na 4 dela.
Za fil skuvati 3 cela jajeta, 13 kašika šećera, 2 kašike brašna i 60g gustina u 1/2l mleka. U hladno dodati 1/2 margarina,100g čokolade za kuvanje i izlomiti 120g plazme. Može i više, ali ja sam imala onu mini plazmu, a ona je 120g.
Posebno umutiti 2dl slatke pavlake, sa 2 kašike šećera i malo mleka.
Kupiti čokoladno mleko, ili ga napraviti od neskvika, treba oko 3 - 4dl.
Kore prelivati čokoladnim mlekom, staviti fil, pa sl. pavlaku...i eto torte...Gotova za 3h.![]()
Kako za rupu?Mislim da ultra brzo bude gotova uzimajući u obzir da se peče kora i kuva fil. Brže može samo nešto od keksa.
Pa ti smokvo ili mene zezaš, ili ne znam šta se dešava...Ne pravi se tri sata. Toliko vremena prođe od lupanja jaja, do ukrašavanja šlagom. Valjda to skuvano i ispečeno treba da se ohladi.
Pa ti smokvo ili mene zezaš, ili ne znam šta se dešava...Ne pravi se tri sata. Toliko vremena prođe od lupanja jaja, do ukrašavanja šlagom. Valjda to skuvano i ispečeno treba da se ohladi.
pa nema torte koja se pravi za pola sata dame..cak i one filaste koje se samo zbuckaju, moraju da odstoje u frizidru pa se onda vad i ukrasavaju slagomEvo ga.
TORTA
4 žumanceta
200g šećera
70g otopljenog margarina
70g otopljene čokolade
1 kašika kakaa
60ml mleka
60ml kipuće vode
200g brašna
Sve umutiti mikserom, pa dodati posebno umućena 4 belanceta. Peći u kalupu R=21cm. Pečenu, ohlađenu koru preseći na 4 dela.
Za fil skuvati 3 cela jajeta, 13 kašika šećera, 2 kašike brašna i 60g gustina u 1/2l mleka. U hladno dodati 1/2 margarina,100g čokolade za kuvanje i izlomiti 120g plazme. Može i više, ali ja sam imala onu mini plazmu, a ona je 120g.
Posebno umutiti 2dl slatke pavlake, sa 2 kašike šećera i malo mleka.
Kupiti čokoladno mleko, ili ga napraviti od neskvika, treba oko 3 - 4dl.
Kore prelivati čokoladnim mlekom, staviti fil, pa sl. pavlaku...i eto torte...Gotova za 3h.![]()
jel ovo za rupu,il za pohvaliti se?
kod mene danas nije bilo kuvanja,donela juneci gulas od juce od mame,a ja isla kod njih na pasta e fadjole
Za one koji poste a zele nesto slatko (upravo isecena- veoma ukusna, vidim da jedu i oni koji ne jedu slatko)
600 gr posnog slaga
2 posna margarina
1 l gustog soka od jagode (moze i neki drugi, ja sam stavila od jagode)
4. pudinga od jagode
300.gr posne cokolade
1 kg. posnog keksa
U pola litre soka skuvati 4. pudinga od jagode. Kad se ohladi dodati dva umucena margarina. Slag umutiti s vodom i postepeno ga dodavati u puding, mutiti da se sjedini.
Drugu polovinu soka zagrejati (da bude mlak) umakati keks i redjati po tacni. Premazati istopljenom cokoladom, preko toga staviti smesu od slaga i pudinga (debljine oko pola centimetra otprilike, no to moze i odoka, odnosno procene koliko redova moze da ispadne, ne mora se utrositi sav keks) - tako dok ima smese.
Na kraju ide samo slag...Ukrasavanje se podrazumeva
NAPOMENA:
Torta je velika, ko ne zeli, upotrebiti POLA MERE svega navedenog..
P.S. Nisam dodavala secera, sve je slatko, ali ko zeli sladje moze, najbolje mlevenog...