bems
Ističe se
- Poruka
- 2.649
bems, falavel ti savršeno izgleda. Sve kuglice jednake i lepog oblika. Ja sam ga jednom pravila, ali ništa nije valjaloprvo nisam mogla da u mom blenderu sameljem leblebije bez dodatka vode, a onda je masa bila suviše vodenasta, pa sam dodala previše brašna, pa je bilo ko kuglice od testa. A svaki dan prolazim pored onog restorana Tel Aviv u Carice Milice i tako lepo miriše. Kupila sam ja to jednom, tako u nekoj lepinji, a u početku su delili prolaznicima da probaju.
Ja sam danas radila pa sam u povratku kupila roštilj, belo meso i ćevape. Ćevapi i pljeske bili na nekoj akciji... e ako je u tim ćevapima bilo mesa, ja onda nikad nisam jela prave ćevape.
A jesam! U vreme dok nije "izmišljena" soja.
Muž me uvek savetuje kako treba uzeti vešalicu, vrat ili tako nešto u šta ne može da se umulja koješta kao u mleveno meso i kobasice, ali šta ću, kad je meni roštilj - ćevapi.
hvala bi

meni prvi put nisu uspele kuglice, raspadale su se, ali nisam stavila brasno u smesu i nisam cekala da malo odstoji.
sada sam pravila po ovom receptu uz male izmene
http://www.coolinarika.com/recept/814065/
nisam stavila korijander i kim, stavila sam prasak za pecivo, a ne sodu bikarbonu i umesto brasna sam stavila prezlu, bez merenja, otprilike i ostavila sam masu da odstoji jedan sat u firizderu.
ne daj se obeshrabriti, pokusaj opet

sledeci put cu probati da ih pecem u rerni, ali cu u smesu dodati maslinovo ulje da ne budu suve
evo i mojih integralnih lepinjica, pre i posle pecenja
Pogledajte prilog 278883Pogledajte prilog 278885Pogledajte prilog 278884