Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bistra supa sa domacim rezancima - to znate kako izgleda..

pileci file pecen na grilu - i to znate kako izgleda..

dinstani sladak kupus sa novim zacinima - lomljeni biber, kari i dimljeni tucani cili..ljudi moji kako to daje dobar ukus hrani!!! :ok: kad budem cula da neko ide na istok, reci cu mu da mi kupi ceo kilogram..ako ja ne odem pre toga..
001-3.jpg

i za salatu rendana sveza cvekla sa jabukovim sircetom i medom..

003-2.jpg

bistra supa sa domacim rezancima - to znate kako izgleda..

pileci file pecen na grilu - i to znate kako izgleda..

dinstani sladak kupus sa novim zacinima - lomljeni biber, kari i dimljeni tucani cili..ljudi moji kako to daje dobar ukus hrani!!! :ok: kad budem cula da neko ide na istok, reci cu mu da mi kupi ceo kilogram..ako ja ne odem pre toga..
kojo? :ceka: čili?dimljeni???ovo ostalo imamo i vodjeka :) a za taj dimljeni-misli i na mene :)

kojo? :ceka: čili?dimljeni???ovo ostalo imamo i vodjeka :) a za taj dimljeni-misli i na mene :)

hocu..na taj dimljeni mislim..
on je crne boje, ali ne mirise na dim..
kupila sam ga na bazaru zacina..uredno slozen u kupu.i ne bi mi palo na pamet da ga kupim, da me tucin nije ubedio..
ubedio me za to i za neki zacin za mesco koji isto fenomenalno mirise..
ja ne znam da li je neki turcin umesao prste u moje gene, ali sam pod tako jakim uticajem svega, pa i hrane..
ljudi jedu jako puno povrca, jako malo kvasca, jako malo mesa..meso im je tek u tragu u okviru obroka, i posle jela se osecas lagano i zadovoljena su ti sva cula..

uvijaci pileci za mene i mog muza,a za dete raznici{tek sad sam videla sta sam izvadila iz friz} i pire krompir,salata kupus svez
desert-turski sutlijas,samo danas sa puding od cokolado,da vidimo kakav ce da bude;)

Poslednja izmena:
...ja zamesila neke kiflice, trebalo bi da lice na one sa jogurtom, e hoce li videcemo, jos od integralnog brasna, sa malo belog....
...sta im bog da eno ih cekam da narastu....baciti se nece to sam sigurna,a hoce li biti i za slikanje to vec ne znam...

...jel ih premazujete samo zumancetom ili celim jajetom, i mora li odozgo margarin da se dodaje ili ne...nemam a mrzi me da
idem u prodavnicu...moze li samo sussam odozgo???

...ja zamesila neke kiflice, trebalo bi da lice na one sa jogurtom, e hoce li videcemo, jos od integralnog brasna, sa malo belog....
...sta im bog da eno ih cekam da narastu....baciti se nece to sam sigurna,a hoce li biti i za slikanje to vec ne znam...

...jel ih premazujete samo zumancetom ili celim jajetom, i mora li odozgo margarin da se dodaje ili ne...nemam a mrzi me da
idem u prodavnicu...moze li samo sussam odozgo???

ma zamalaj malko rastopljenim margarinom i pospi suZanom...biće extra...
i obavezno da slikaš...:rtfm:

hocu..na taj dimljeni mislim..
on je crne boje, ali ne mirise na dim..
kupila sam ga na bazaru zacina..uredno slozen u kupu.i ne bi mi palo na pamet da ga kupim, da me tucin nije ubedio..
ubedio me za to i za neki zacin za mesco koji isto fenomenalno mirise..
ja ne znam da li je neki turcin umesao prste u moje gene, ali sam pod tako jakim uticajem svega, pa i hrane..
ljudi jedu jako puno povrca, jako malo kvasca, jako malo mesa..meso im je tek u tragu u okviru obroka, i posle jela se osecas lagano i zadovoljena su ti sva cula..

od moje posete TAMO je već dobrenih 2 god..ja još uvek ne mogu da se oslobodim ukusa i energije :)
Da li si jela one ogromne krompire punjene čudima od junećeg girosa i šurnajs dodataka ( Ispod Ataturkovog mosta u boemskoj četvrti)
a tek patlidžan njihov..pa jogurta nemaju već je kiselo mleko kao najfinija pavlaka(mileram)..da ne pričam o Naru (sokovi cedjeni na licinom mestu)
a plodovi kao 4 pesnice veliki :) itd..
začina sam jako malo donela..mada pojedine je trebalo kupiti .. ne može sve :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back