Pussycat
Veoma poznat
- Poruka
- 10.427
ebogamis jane, ja volim tvrdje..
kako bre onako ljigave, mekane
al dente bre
Ja ovom mom skuvam al dente on kaže žive

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ebogamis jane, ja volim tvrdje..
kako bre onako ljigave, mekane
al dente bre
Nije kome je namenjeno (pravila sam sinu za skolski vasar, ali su zabranili kolace), nego kome je sudjeno.
Novogodisnji medenjaci i mini kuglofi
Pogledajte prilog 264108
Pogledajte prilog 264109
Pogledajte prilog 264110
Baš lepo ....Nije kome je namenjeno (pravila sam sinu za skolski vasar, ali su zabranili kolace), nego kome je sudjeno.
Pogledajte prilog 264108
Pogledajte prilog 264109
Pogledajte prilog 264110
Bogomoljka, super su kolačići. Jao, već počeli novogodišnji meniji. Sećate se kako smo prošle godine svi pravili medenjake i šarali. Ili se bar divili onima koji su pravili.
Ja sutra pravim proslavu useljenja u novi stan, tako da već 2-3 dana samo kuvam, mesim, pečem. Napravila: zetovu tortu (slana torta sa tri kore različite boje), korpice, posni majonez (Hvala Marge Simpson što je stavila recept na ovu temu, fenomenalan je), torta od lešnika, čoko baklava (posno), pišinger kocke (od oblandi), trouglići sa dva krema (takodje od oblandi i posno), domaći bejlis.....
a treba još da napravim: riblju paštetu i rusku salatu (posnu i normalnu) za punjenje korpica, rolat s kokosom, pljeskavice od prosa, dimljenog šarana, pitu od praziluka i šampinjona (posno, eno ćerka secka šampinjone) i pitu od praziluka i sira
i prebranac. Pasulj skuvan i sad u vezi s tim imam pitanje. Kakav odnos luka i pasulja stavljate. U receptima ima od tri glavice luka na kilo pasulja, preko raznih varijanti i kombinacija do kilo luka + 2-3 glavice na kilo pasulja. Računam da se pasulj meri pre kuvanja, tj. suv. Tako mi je logično.
Znam, preterala sam sa hranom, nešto ću verovatno da izbacim jer neću stići. A kupili smo i pečenje. Bogznakako su nam nahvalili neku pečenjaru na Altini, a meso nedopečeno za moj ukus. Ne volim kad se uopšte vidi rozikasto.
Nadam se da ću stići i setiti se da uslikam ponešto da dokumentujem.
Bogomoljka, super su kolačići. Jao, već počeli novogodišnji meniji. Sećate se kako smo prošle godine svi pravili medenjake i šarali. Ili se bar divili onima koji su pravili.
Ja sutra pravim proslavu useljenja u novi stan, tako da već 2-3 dana samo kuvam, mesim, pečem. Napravila: zetovu tortu (slana torta sa tri kore različite boje), korpice, posni majonez (Hvala Marge Simpson što je stavila recept na ovu temu, fenomenalan je), torta od lešnika, čoko baklava (posno), pišinger kocke (od oblandi), trouglići sa dva krema (takodje od oblandi i posno), domaći bejlis.....
a treba još da napravim: riblju paštetu i rusku salatu (posnu i normalnu) za punjenje korpica, rolat s kokosom, pljeskavice od prosa, dimljenog šarana, pitu od praziluka i šampinjona (posno, eno ćerka secka šampinjone) i pitu od praziluka i sira
i prebranac. Pasulj skuvan i sad u vezi s tim imam pitanje. Kakav odnos luka i pasulja stavljate. U receptima ima od tri glavice luka na kilo pasulja, preko raznih varijanti i kombinacija do kilo luka + 2-3 glavice na kilo pasulja. Računam da se pasulj meri pre kuvanja, tj. suv. Tako mi je logično.
Znam, preterala sam sa hranom, nešto ću verovatno da izbacim jer neću stići. A kupili smo i pečenje. Bogznakako su nam nahvalili neku pečenjaru na Altini, a meso nedopečeno za moj ukus. Ne volim kad se uopšte vidi rozikasto.
Nadam se da ću stići i setiti se da uslikam ponešto da dokumentujem.
Mislila sam na domaci bejlisEto, kao što sam i rekla, koliko kuvarica, toliko različitih recepata. Ja volim puno luka, pa ću staviti koliko imam i još koji struk praziluka. Podrazumeva se da je luk na rebarca, ali ne škodi pomenuti.
Bogomoljko, imaš gore desno "pretraži temu", pa ukucaj posni majonez i izaći će ti recept koji je Marrdž stavila pre neki dan.
Inače od detinjstva pravim i klasičan majonez. Moja mama pravi najbolju rusku salatu na svetu i uvek domaći majonez, koji sam ja bila zadužena da mutim. 3 žumanca, kašičica senfa, kašičica šećera, sasvim malo ulja, pa to prvo dobro umutiš, a onda malo po malo dolivaš ulje i sve vreme mutiš. Ide više od pola litre ulja na 3 žumanca. Pri kraju dodaš limunovog soka po ukusu. Ja volim kiseliji.
Isto tako i posni, samo je početak mnogo drugačiji. To nadji kako je Mardž objasnila.
Eto, kao što sam i rekla, koliko kuvarica, toliko različitih recepata. Ja volim puno luka, pa ću staviti koliko imam i još koji struk praziluka. Podrazumeva se da je luk na rebarca, ali ne škodi pomenuti.
Bogomoljko, imaš gore desno "pretraži temu", pa ukucaj posni majonez i izaći će ti recept koji je Marrdž stavila pre neki dan.
Inače od detinjstva pravim i klasičan majonez. Moja mama pravi najbolju rusku salatu na svetu i uvek domaći majonez, koji sam ja bila zadužena da mutim. 3 žumanca, kašičica senfa, kašičica šećera, sasvim malo ulja, pa to prvo dobro umutiš, a onda malo po malo dolivaš ulje i sve vreme mutiš. Ide više od pola litre ulja na 3 žumanca. Pri kraju dodaš limunovog soka po ukusu. Ja volim kiseliji.
Isto tako i posni, samo je početak mnogo drugačiji. To nadji kako je Mardž objasnila.
Mislila sam na domaci bejlis(vise stvari je boldovano, moja greska)
...ajd' da pitam jer ja ne pravim odavno majonez, ali kad sam nekad davno pravila, islo je jedno kuvano zumance i dva ziva...u receptu koji sam imala, vise nemam
a i moja deca su smislila da je bolji i lepsi Polimark od domaceg....nego nisam videla koliko stavljas soli, jel i to po ukusu ili ne solis ili kako?..ja sam dodavala
kiselinu od krastavcica to mi je uvek bilo onako bas potaman, i davalo lep ukus majonezu....
Zaboravila sam da napišem so. Ide odmah kašičica (ili kašika), a posle može i da se dosoli. I mi smo stavljali tu kiselinu od krastavčića, ali mi nešto bilo glupo da napišem. Moja mama time začinjava i salate, npr. kupus salatu. Jednostavnije je, sve već ima . Ali znam da nisu išla kuvana žumanca. Ma i toga ima više varijanti.
Прелепи су.Nije kome je namenjeno (pravila sam sinu za skolski vasar, ali su zabranili kolace), nego kome je sudjeno.
Pogledajte prilog 264108
Pogledajte prilog 264109
Pogledajte prilog 264110
Прелепи су.
Што забранише колаче?
Као због алергије код неке деце(мед, ораси, лешници...) и салмонела(јаја).Прелепи су.
Што забранише колаче?