Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doboš torta
Photo-0010.jpg
prvenac (vidi se):sad2:
Gulaš
Photo-0013.jpg
:cool:
Smuđ i prokelj sa maslinovim uljem i limunom kao salata. Nisam stigo da slikam:(, mnogo smo bili gladni.

Fala affro, oko torte sam se majo 3 čuke. Kore (nisam imao pek papir), fil (nisam ga dobro raspodelio), glazura (trebalo je više šećera)...Nije najbolje ispala ali sledeći put (ako ga bude) biće bolje.
A gulaš je čisto iskustvo.:))
Inače više volim da spremam slano nego slatko.

...svaka ti cast, skidam kapu, na samoj zelji i volji da probas da je napravis, ja nisam nikad, uvek mi delovalo mnogo komplikovano:rumenko:

..gulas mi lici na jedan koji se nekad davno pravio i prodavao na ulasku u Skadarliju, vise ga nema tamo:(, ali bolji nikad jela nisam, pored
svog mog truda i volje nisa uspela da napravim isti...

...svaka ti cast, skidam kapu, na samoj zelji i volji da probas da je napravis, ja nisam nikad, uvek mi delovalo mnogo komplikovano:rumenko:

..gulas mi lici na jedan koji se nekad davno pravio i prodavao na ulasku u Skadarliju, vise ga nema tamo:(, ali bolji nikad jela nisam, pored
svog mog truda i volje nisa uspela da napravim isti...
:hvala:
Tajna dobrog gulaša je što više luka. Ovaj je sa junetinom.
I kad se dobro izdinsta, dodaš vode i 1,5 do 2 dc crnog vina i pustiš da se ukrčka, tj da ispari višak vode.
I da, ljudi često greše pa koriste neko krš vino.
Btw hvala svima na repkama.:D

Margie...ovo izgleda extra...jel jednostavno napraviti?????
Vrlo jednostavno, kora je od "medenog srca"
-3 šolje brašna
-2 šolje šećera
-2 šolje vode
-kašikica sodabikarbone
-kašikica cimeta
-6 kašika pekmeza
Pomešaš kašikom i pečeš u velikom, najvećem plehu, ali na pek papiru pošto nema ulja na 180 stepeni. Preliješ sa 2 dl vode u koja skuvaš 3 kašikice kakaa.
Fil: pola litre posne pavlake (ja sam uzela Megle) izmutiš i dodaš 100 gr otopljene čokolade pa u to izručiš kilogram banana izgnječenih gnječilicom za krompir
I to je to, poprskaš čokoladom za ukras.
Sutradan je verovatno bolje, ali nismo mogli da sačekamo sutra da probamo, pa je kora još malko žilava bila.

Vrlo jednostavno, kora je od "medenog srca"
-3 šolje brašna
-2 šolje šećera
-2 šolje vode
-kašikica sodabikarbone
-kašikica cimeta
-6 kašika pekmeza
Pomešaš kašikom i pečeš u velikom, najvećem plehu, ali na pek papiru pošto nema ulja na 180 stepeni. Preliješ sa 2 dl vode u koja skuvaš 3 kašikice kakaa.
Fil: pola litre posne pavlake (ja sam uzela Megle) izmutiš i dodaš 100 gr otopljene čokolade pa u to izručiš kilogram banana izgnječenih gnječilicom za krompir
I to je to, poprskaš čokoladom za ukras.
Sutradan je verovatno bolje, ali nismo mogli da sačekamo sutra da probamo, pa je kora još malko žilava bila.

marge, moze li slika te posne pavlake? ili bar da opises kako izgleda pakovanje.
nekada sam mislila da ima posna pavlaka, ali kada sam pocela da citam pazljivo sastojke, videh da svaka ima mlecne proteine. :confused:
evo moje posne torte, takodje sa bananama, sve sam radila otprilike, tako da nemam tacne mere, ali opisacu postupak.
kora je od mlevenog keksa, malo meda i margarina
preko kore poredjane banane, a preko njih fil.
fil: puding od cokolade, gustin, secer i kakao, skuvani u sojinom mleku, pa dodat umucen margarin i vanilin secer
posuto kokosom :)

marge, moze li slika te posne pavlake? ili bar da opises kako izgleda pakovanje.
nekada sam mislila da ima posna pavlaka, ali kada sam pocela da citam pazljivo sastojke, videh da svaka ima mlecne proteine. :confused:
evo moje posne torte, takodje sa bananama, sve sam radila otprilike, tako da nemam tacne mere, ali opisacu postupak.
kora je od mlevenog keksa, malo meda i margarina
preko kore poredjane banane, a preko njih fil.
fil: puding od cokolade, gustin, secer i kakao, skuvani u sojinom mleku, pa dodat umucen margarin i vanilin secer
posuto kokosom :)

margarin je isto pun mlecnih proteina

nije navedeno u sastojcima, na pakovanju :confused:

da bi biljna ulja dobila kremastu teksturu ili da bi bila pogodni za mazanje dodaju im se mlecni protein, kazein sto rece mardz. isto se dodaje i u biljne sireve.
postoje margini bez kazeina ali su to mahom proizvode od soje, al posto ja soju bas nesto i ne konzumiram o njima ne znam mnogo.
isto tako sojina ili pirincana mleka mogu da sadrze kazein.
kolicina tog proteina je mala u svim tim proizvodima (da kazem obogaceni su njime) tako da ko sto kaze mardz da se tleori se. jedino kada je neko alergican na mleko onda se ne tolerise.
zasto se to ne pise na pakovanju to vec ne znam. pre ces naci proizvod koji ce na amnbalazi imati da ne sadrzi mleko kao alergen.

Sredila sam slike sa proslave useljenja.

Posni sto u celini

i u pojedinostima:

korpice obične i zelene sa spanaćem punjene ribljom paštetom i posnom ruskom salatom

prebranac i dimljeni šaran: Dimljena riba je bila pravi hit. Prvi put sam je spremala. Kupila dimljenu, pa pekla malo, pa još malo, pa još malo. Jedva je ostalo parce da i ja probam.

Gore levo je pita od praziluka i šampinjona. Odlična!

da bi biljna ulja dobila kremastu teksturu ili da bi bila pogodni za mazanje dodaju im se mlecni protein, kazein sto rece mardz. isto se dodaje i u biljne sireve.
postoje margini bez kazeina ali su to mahom proizvode od soje, al posto ja soju bas nesto i ne konzumiram o njima ne znam mnogo.
isto tako sojina ili pirincana mleka mogu da sadrze kazein.
kolicina tog proteina je mala u svim tim proizvodima (da kazem obogaceni su njime) tako da ko sto kaze mardz da se tleori se. jedino kada je neko alergican na mleko onda se ne tolerise.
zasto se to ne pise na pakovanju to vec ne znam. pre ces naci proizvod koji ce na amnbalazi imati da ne sadrzi mleko kao alergen.
А посни сиреви су скоро чист казеин...и нешто воде.
Масни сиреви су казеин и млечна мас'.
Дакле казеин.
Реално!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back