Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, Razvigore, diko naša forumska, domaćine kakvog nema, što Vukašinu do kolena beše, Razvigoru po zemlji se vuče.
Razvigor progovora: nema problema. I drugi put. Tu smo snajke sa praci da zadovoljimo i ostale prilike i neprilike.

Jeo sam supu pileću.
Ko mali Perica kad menja po vremenima- letim, leteću, jedem supu pileću lol..

Jeste, taj. Zezaš za povod? Otkad to majstori jedu kolače lol
Mogao je Paja1389 da ti to zakolje bez kolača.
Kucaj na Coolinarci: Čudo od čokolade
Meni je recept u mom crnom tefteru sa receptima :hart:
I pročitaj poslednju rečenicu u mom prethodnom postu i koristi Menaž!
Čuj, za majstore, zebava me za praci...

stavila ga u omiljene,vjerujem ti na rijec. neMoj da BiDne da ne valja:kolac::zag:

keks torta. malisani traze jos!

kekstorta.jpg

dva pudinga, cokolada i vanila, plus prava cokolada

Разбијеш јаје и сунеш га у чашу, а потом испијеш у цугу!!!:worth:
Нема укус ни сланог, ни слатког, ни бљутавог, ни киселог, ни горког, потпуно је неутрално, а анимозитет многих према пресним јајима потиче или из предрасуде, или због помало ,,љигавог" изгледа.
Ко баш инсистира на укусу нека га благо посоли, а што се салмонеле тиче нико у породици је није имао иако сви кркнемо бар по једно дневно, обично ујутро.

jel mogu jaja sa secerom?

jel mogu jaja sa secerom?
Могу, али што би их поганила са шећером који је високорафинисан потпуно вештачки проиѕвод, а уѕ то ће унети још ко ѕна колико шећера кроѕ друге проиѕводе.
Нисам пробао с медом па да кажем нешто.:think:

Могу, али што би их поганила са шећером који је високорафинисан потпуно вештачки проиѕвод, а уѕ то ће унети још ко ѕна колико шећера кроѕ друге проиѕводе.
Нисам пробао с медом па да кажем нешто.:think:

hmm, med nikad mi nije palo na pamet :think:
eto ideje.

verovatno je mislio da je biljcici isprana dusa da bi se dobio secer :think:

secer potpuno vestacki? ovo mi je novo
Не постоји биљка која за плод има шећер.
Тек прањем репе, сечењем на резанце, термичком обрадом истих добијањем меласе и екстракцијом шећера добија се финални производ(а и ово што сам набројао је само део процеса).
Чист шећер нема ништа сем огољеног угљеног хидрата и пљачкаш је калцијума у организму, повезан с кварењем зуба и остеопорозом, чиром и масом других болести.
Први шећер добијен је пре више од 2,5к година у Персији из латица руже и био је баснословно скуп.
Тек од 18. века продире у Европу шећер од шећерне трске из колонија, а овај од шећерне репе од половине 19. века, код нас с почетка 20. века.

Не постоји биљка која за плод има шећер.
Тек прањем репе, сечењем на резанце, термичком обрадом истих добијањем меласе и екстракцијом шећера добија се финални производ(а и ово што сам набројао је само део процеса).
Чист шећер нема ништа сем огољеног угљеног хидрата и пљачкаш је калцијума у организму, повезан с кварењем зуба и остеопорозом, чиром и масом других болести.
Први шећер добијен је пре више од 2,5к година у Персији из латица руже и био је баснословно скуп.
Тек од 18. века продире у Европу шећер од шећерне трске из колонија, а овај од шећерне репе од половине 19. века, код нас с почетка 20. века.

naravno da nisam mislila da postoji secer, biljka...nego trska, repa al me mrzelo da kucam s ovog mog prinudnog sokocala

Да ли сте можда гледали сада на 24сатаКујна како Наполитанци праве рагу? Мислим, гулаш..
Е, вако, правила га нека баба узарста 80г. Иде разно месо, комадина телетине, јунетина у пармезану и - кобасице сирове.
И онда они то смуљају у обе врсте маслиновог уља (помињали смо раније на теми) и ставе лук да се динста.
Онда додају те комадине-целе! и тако се кува 5-7 сати у парадајзу. Као наш млевени, али је овај баш пасиран, нема семенке, нема ни биљке.
И тако, 5-7 сати, баба је ставила у 10 лонац, значи у 3, а можда и у 5, ручак готов.
Е, пајз сад, кад извуку, сервирају само макароне и парадајз прво. Једу клот макароне и сос, њенте месо.
Онда на једном овалу, туре све оно месо, а као прилог, пајз сад- иду дивље травке, самоникле.
Значи, ни да се купи блитва, него то тако у везама продају траву.
значи под 1. поједу клот макароне у парадајз сосу под 2. посебно једу месиште, комадине...

Е, и помињали су нас, као осликавамо зидове у нашим ресторанима где служимо сир и ћуфте. Море ајде лол...

Данас ћемо на ручак али ћу нам спремити и чорбицу од пилетине и поврћа.
Исецкам бело месо на ситне коцкице, карфиол раситним на мале цветиће, шаргарепу исечем на ситне коцкице као и кромпир, со по укусу и кувам.
На крају додам бели лук исто ситно сецкан.
Скинем са рингле и кад се прохлади додам унутра умућено једно јаје са павлаком и бибером по укусу.
А пошто се прохладило, јаја неће коагулисати, него буде лепа бела чорба.

Хранљиво је веома, може чак да се једе само за ручак. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back