Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.703
Мађарица је са џ. од кајсија јел тако? Фин колаЋ.
Nije. Zarbo pita je sa dzemom,madjarica je sa karamelisanim secerom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мађарица је са џ. од кајсија јел тако? Фин колаЋ.

ZD, aj baci recept za mađaricu![]()
Supa, pečena prasetina i prvi put ćufte u rerni na pek papiru
![]()
a malo parmezana il ti je jak?
ali volimo beli luk
(muž je koristio onaj dip od belog luka kao dodatak).Ja mađaricu zamesila, na koliko stepeni i koliko dugo da pečem kore ? I, kako bre od to malo testa 6 kora ?

Ne volimo parmezanali volimo beli luk
(muž je koristio onaj dip od belog luka kao dodatak).
ja takodje nemam navuku za parmezan. nije da ne bih koristio ako bi neko servirao
nekako mi nije naski, a i nema da se kupi ili je skup
jedan komentar ma koolinarci
Ima i pravog parmezana koji se prodaje bas pod parmezanom, a ima i drugih varijacija koje se prodaju pod tim imenom kako se zovu. P atako ima npr. Pecorino, Grana Padano itd. To sto si ti kupila je jako jeftino za parmezan. Za dobar parmezan izdvajam i po 5-6 eura za 100 grama. No znam kupiti i jeftinije varijacije.

joooj sad ste me podsetili..
penne rigate sa susenim paradajzom..
obarene penne, a u drugos serpi izdinstani mladi luk na maslinovom ulju..ali treba da ga bude bas puno..maslinovog, ne luka..
na to ubacim seckan suseni paradajz i seckane masline..izdinstati sve..ubaciti obarene penne, pomesati da lepo sve upiju pa dodati parmezan..i to puno..
kako je to dobro![]()

I po ko zna koji put sam se zeznula. .
)
I po ko zna koji put sam se zeznula. Tako dođe ZD, postavi slikicu, ona usput napravila malo kolača, tra, la , la... Onda se to meni učini jednostavno, ali zaboravim da nismo svi ZD, pa se zaglavim u pripremu nečega.
Elem, mađarica je gotova, ne izgleda loše, nadam se da će uskoro da omekša pa da je jedemo. A da li ću je opet praviti, hm, nisam baš sigurna, šest korica, a i taj fil što mi se malo zgrudvao, govore da neću.
izmedju ostalog i zbog madjarice

idi bre dive
pa sve sastojke imam ukljucujuci i susen paradajz u maslinovom ulju i gomilu maslina ( odmor i zalihe iz grecije)... osim mladog luka al kontam da to nije tesko naci .... mogla bi to prekosutra kad pojedemo ''nedeljni'' rucak .... a da je dijetalno ... jeste
![]()
ne mora mladi..moze i praziluk, a moze i obican luk..(Dali sad da ti kazem da ja kad resim neki slican kolac da pravim , radim testo za duplu meru ... meni je isto nemoguce to razvuci)
Inace ... taj kolac i slicnih tipova se jede sutradan tek kad sve upije i omekani![]()

Ja mađaricu zamesila, na koliko stepeni i koliko dugo da pečem kore ? I, kako bre od to malo testa 6 kora ?

ja planiram odavno da uzmem babinu svesku sa receptima i prepisem ili iskopiram sve te njene recepteizmedju ostalog i zbog madjarice
![]()
a mislim da se inace madjarica poput svih ostalih kolaca sa tankim korama koje se peku na prevrnutom plehu (medena pita, limun pita....), pravi dan ranije, jel i treba da omeksa i sutra je uvek lepsa![]()
Evo mene ...
Večeras burek
Pogledajte prilog 256998
Napravila sam onaj kolač sa eurokremom, super je
Pogledajte prilog 256999