Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
karamel mafini
icon_biggrin.gif

Prilozi

• 2012-10-14 12.09.20.jpg
    2012-10-14 12.09.20.jpg
    52,5 KB · Pregleda: 33
  • 2012-10-14 12.49.41.jpg
    2012-10-14 12.49.41.jpg
    46,7 KB · Pregleda: 45
  • 2012-10-14 12.49.51.jpg
    2012-10-14 12.49.51.jpg
    43,2 KB · Pregleda: 31
s vremena na vreme isprskam ih onim sredstvom za odmascivanje rerne, Axel Grasso, odlicno je. uzmem cetkicu plasticnu (ona za pranje vesa sa plasticnom drskom) i izribam. posle sundjerom isperem i to je to. to radim jednom u 3 meseca. svakodnevno odrzavanje je standardno kao i kod ostalih plocica.

recept za karamel mafine:
2 jaja
150g secera
130g cokolade za kuvanje
vanil secer
prstohvat soli
2 kasike ruma, 4 kasike ulja
10 kasika jogurta
200g brasna
pola praska za pecivo
1 kesica karamel bombona (ja sam korisitla one nase sa lesnikom)
Umutiti secer i jaja sa mokrim sastojicma. otopiti cokoladu, dodati je smesi i na kraju drvenom kasikom umutiti brasno i prasak za pecivo. bombone iseci na male kockice i dve trecine umesati u smesu. kalupe puniti do pola i posuti ostatkom bombona. peci 25 min na 190 stepeni.

Posle dugo vremena evo mene opet u kuhinji i ako bude srece bice pilav za rucak. Pvo uzeh da prosinstam meso sa lukom, pa sam zaboravila luk :D pa mi je onda na pola kuvanja malo zagorelo. Spaih sto se spasiti moze. Sad se to krcka u rerni. U krajnjem slucaju bice za rucak kupus salata, mada imam jos uvek vremena da je upropastim,

Sad me ova dogodovstina podseti sto je meni zabranjeno da petljam po kuhinji :manikir:

Ja sam jutros kupila pile. Šija i krilca za supu ( uz komad junećih rebara ). Belo meso sam ostavila za pohovanje za večeru. A ostalo sam usolila i uvaljala u začin za piletinu, pa sam isekla crni luk na kolutove, stavila u pleh, pa glavicu belog očistila i pobacala po crnom, pa isekla krompir, usolila, sipala preko, pa preko svega komade piletine. Čašu vode i u rernu. MMmmmmmm, cela kuća miriše, uskoro će biti i gotovo.
Od povrća i mesa iz supe napravila kašicu za bebca. Za nas ovo plus kupus salata.
I sad čekam ostatak porodice pa da klooopaaamooooo :D

• Podržavam
Reactions: 27E
obicno samo pisem sta kuvam
ali sad cu da se hvalim
moram jer mm i dete zensko ne zalaze na forum
ne zalazi ni sin, ali on to nije jeo
dakleM
vrganji
samo izdinstani
sa malo vegete
a na kraju pokvareni dodatkom njeguskog prsuta seckan na trakice