Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da ne spamujem ...ručak đuveč sa svinjskim mesom
Fotografija1014.jpg

večera ... (hvala xella) štapići od kojih su pravili sendviče (sirko , ajvar , rendano kuvano jaje i pileća prsa )
Fotografija1013.jpg

eee tu sam :D ide ovako:
u koru 6 belanaca i 2 soljice secera (soljice za kafu ali one manje od pre, ne ove dzinovske), umutis, dodas 2 soljice ulja, 1 pzp, 7 kasika brasna i 50 gr rendane cokolade ( ja uvek kupim onu menaz, pa pola u koru a pola u fil, lepsi je ukus nego one na meru sto se kupuju)... i to ispeces... sad ne znam bas koliko dugo pecem na 200
a fil, 6 zumanaca, 5 kasika secera, pola margarina i 50 gr cokolade(drugu polovinu) kuvati na pari ili na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprestano mesanje zicom da ne ostaju grudvice
Na kraju prohladjen patispanj preliti filom, a preko vruceg fila narendati euroblok cokoladu da bi se polepilo( ili cipiripi, uglavnom da je crnobela, da bi se videlo odozgo) i to je to :cao:

u koru 6 belanaca i 2 soljice secera (soljice za kafu ali one manje od pre, ne ove dzinovske), umutis, dodas 2 soljice ulja, 1 pzp, 7 kasika brasna i 50 gr rendane cokolade ( ja uvek kupim onu menaz, pa pola u koru a pola u fil, lepsi je ukus nego one na meru sto se kupuju)... i to ispeces... sad ne znam bas koliko dugo pecem na 200
a fil, 6 zumanaca, 5 kasika secera, pola margarina i 50 gr cokolade(drugu polovinu) kuvati na pari ili na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprestano mesanje zicom da ne ostaju grudvice
Na kraju prohladjen patispanj preliti filom, a preko vruceg fila narendati euroblok cokoladu da bi se polepilo( ili cipiripi, uglavnom da je crnobela, da bi se videlo odozgo) i to je to :cao:

...e pa ovo i nije ni skupo ni komplikovano....sutra cu da pravim, i ako ispadne kako treba slikacu...hvala Otrove:D

:eek: :ljutko:

ma lako je ... samo koru malo pre a i izrendaj cokoladu ranije... jer kad rendas direktno iznad vruceg fila, topi se u ruci

znala sam da ces ti da se javis :lol: pa moze i bez al greota da bacis tolika zumanca, a i ukus je drugaciji

....cekaj zar ne ide pola rendane cokolade dirktno u koru pa se tako pece?

....pusti dive vidis da ona nema pojma sta je dobar kolac:mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
da ne spamujem ...ručak đuveč sa svinjskim mesom
Pogledajte prilog 256864
večera ... (hvala xella) štapići od kojih su pravili sendviče (sirko , ajvar , rendano kuvano jaje i pileća prsa )
Pogledajte prilog 256865

Jej, sličice :zskace: Super je sve. Štapići extra izgledaju. Svaki isti. :heart2: Mada, u pravu si dovoljno je pola mere. Ispadne 11-12 komada od pola kg brašna, tako da je pametnije praviti od 250 gr ;)

i ja to isto kuvam ...
zato i ne postavljam slike jela , kod mene se sve isto vrti
moji ne prihvataju novotarije , samo klasična jela

...i moja deca tesko prihvataju nova jela, bas smo ratovale oko toga da bar jednom
nesto napravim da probaju....vole klasiku...

..ovo cu tek da kuvam popodne, i onaj kolac ako stignem, onda sam mirna dva dana
sigurno....

Danas supica od karfiola, čušpajz od šargarepe, pohovani karfiol i karabataci. A od jutros mi se kuva onaj sirup za kašalj sa šećerom i pivom, ako ga je neko kuvao, neka napiše koliko dugo to treba da vri.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back