Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super Mileva....

Ucila ceo dan.
Nista kuvala nisam.
I mogu vam reci da mi mnogo vise prija ucenje od kuvanja.

Imala domace supe sa povrcem i testom. Uz to ispekla jaja i milina. :)

Šta ti, Čičak, sad učiš "pod stare dane", majka (još malo) dvoje dece?

Juče bili ostaci od prekjuče, dve šnicle i krompir, supa, pa dodala kuvani krompir i paradajz sos uz kuvano meso iz supe. I skuvala punjene paprike za danas, poslednje u sezoni. A sezona baš potrajala.
Ostalo mi ml. mesa pa ću za sutra da napravim sos za špagete.
A imam i kelj i kobasice, pa ću to kad sve ovo pojedmo.
Što je lepo kad ovako sve znam šta ću praviti ovih dana, a uglavnom i materijal.

Danas paprikas od krompira u koji sam stavila malo dimljene slanine, mesnate, skoro i da nema belog. Kakav divan ukus je dobio . I ukuvala knedle . Salata kiseli krastavci.

Veceras mi se jelo nesto slatko, skoknem do prodavnice da uzmem cokoladu i " naletim" na kore za obletne. Uzmem ( odrekla se cokolade :D) i skuvam fil od pola litre mleka i 1/4 kg secera i sipam u prohladjen malo mlevenih oraha. Taman sam imala za dve kore da namazem, presekla ih na pola , i sad se sladim

Pogledajte prilog 313504

1472053_677759865577391_1144544255_n.jpg

stigla iz BG u 4...u 15 do 6 kiflice već bile gotove za moja dva pileta za večeru...:zaljubljena:

Hvala vam na trudu

Klikneš na "napredne opcije".
Iznad dela gde pišeš će ti se pojaviti traka sa opcijama. E tu klikneš na spajalicu.
Otvoriće ti se nov ekran.
Klikneš na "dodaj prilog" pa sa kompjutera dodaj fotku koju želiš da okačiš. iFotka će otići u priloge a ti klikneš na "unesi u tekst" i imaćeš fotku u postu.

Ranije su mi tako slike bile vidljive, u zadnje vreme nisu . Mada pre dva/tri dana sam stavila sliku na isti nacin kao i danas i ona je vidljiva, ova nije :think:
Prvo postavi sliku na npr Dodaj.rs pa posle odatle na Krstaricu.

Stavila sam dva-tri puta slike na Photobucket pa ih odande " vukla" na Krstaricu ali to mi je gnjavaza

Ja kad kliknem na prilog vidim svoju sliku ( haha, mislim sliku obletni koju sam stavila )

Poslednja izmena:
Kupih juče "panirane kolutiće lignji" a oni svi iste veličine, čudno mi, nekako, kad sam ih ispekla, a ono mleveno koznašta unutra, možda i jeste bilo nešto lignji, ali se to nije osetilo, a tako su ih napravili da izgledaju kao lignje. U stvari su imali taj ukus, bezukus, kao riblji štapići.

zamoljavam smokvu da napiše recpet za čorbu od bundeve :)
kupila sam konačno u zelenoj pijaci, pa da proibam i to

pa nema recepta majce.ja skuvam luk,sargarepu i bundevu,al mozes da stavis i pastrnak,celer...sta imas
kad je skuvano izblendas i sipas pavlaku kiselu,lepse je nego pavlaku za kuvanje.ja je i zaljutim cilijem u prahu,a moze da se stavi i muskatni orah,koga ja nikad nemam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back